Ελλάς το μεγαλείο σου: Εκατοντάδες τουρίστες έξω από κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους

Ελλάς το μεγαλείο σου: Εκατοντάδες τουρίστες έξω από κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται από το πρωί της Πέμπτης τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας, καθώς, με έκπληξη αντικρίζουν όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους κλειστούς λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η ταλαιπωρία και η απογοήτευση των τουριστών που έχουν συρρεύσει στην Ελλάδα προκειμένου να θαυμάσουν και να απαθανατίσουν τα μνημεία της τεράστιας παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκονται εδώ, αντ’ αυτού ήρθαν αντιμέτωποι με λουκέτα και πανό διαμαρτυρίας.

Έτσι, επιστράτευσαν ό,τι μέσο είχαν φωτογραφίζοντας μνημεία όπως ο Παρθενώνας από πολλή μακρινή απόσταση, αντί να επισκεφτούν την Ακρόπολη, πληρώνοντας το εισιτήριο που αναλογεί, συνεισφέροντας έτσι στην προσπάθεια συντήρησης και φύλαξης των μνημείων και των μουσείων.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Να δημοσιοποιηθεί «ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ανήκουν στον ελληνικό λαό και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο των δανειστών, όπως και οι όροι παράδοσής τους».

Αυτό ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) και πραγματοποιεί για σήμερα 24ωρη απεργία για τους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενους σε υπηρεσίες του υπουργείου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου.

«Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση-παράδοση κτιρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της χώρας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, η οποία ζητά άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία «όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης».