Σοκ στον Έβρο: Έδεσαν τις γυναίκες και τις έσφαξαν για παραδειγματισμό

Βόμβα στο ΣΚΑΪ: Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «δείχνει» η αντιτρομοκρατική

Το σενάριο διακινητής να έσφαξε τις τρεις γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο εξετάζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως και εκείνο να μην είναι ένας ο δράστης του εγκλήματος. Στην ακριτική περιοχή εστάλη έμπειρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης Παύλο Παυλίδη, το στυγερό έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε πριν από περίπου έξι μέρες. Οι τουλάχιστον δύο δράστες -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών- κατέσφαξαν τις τρεις γυναίκες με μαχαίρι στρατιωτικού τύπου που χρησιμοποιούν ακόμα και οι δύτες. Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε δίπλα σε μια από τις άτυχες γυναίκες και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα. Η πρώτη εξέταση από τον ιατροδικαστή οδήγησε στο συμπέρασμα πως οι τρεις γυναίκες φέρουν βαθιά δολοφονικά χτυπήματα από το μαχαίρι στο λαιμό και το στήθος.

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες είχαν δεμένα τα χέρια και τα πόδια με σχοινιά που εντοπίστηκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από την πρώτη γυναίκα. Η τελευταία φέρεται να κυνηγήθηκε από τους δράστες καθώς έφερε πέντε τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη. Στο σημείο εντοπίστηκε ακόμη ένα αιχμηρό αντικείμενο το οποίο εξετάζεται, καθώς εκτιμάται πως δεν ανήκει στους δράστες αλλά σε κάποιον περαστικό από το σημείο που απλώς το έχασε. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν στο «δολοφονικό» μαχαίρι είτε αποτυπώματα είτε γενετικό υλικό ούτως ώστε να διαπιστώσουν αν οι δράστες είναι σεσημασμένοι.

Η ηλικία της μιας γυναίκας είναι 25 έως 30, η δεύτερη μικρότερη, γύρω στα 20 με 25, ενώ η τρίτη δεν αποκλείεται να είναι και ανήλικη. Οι γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά με τα ρούχα τους ενώ από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν γύρω τους άλλα στοιχεία. Εικάζεται ότι μπορεί να είναι μητέρα με τις δύο κόρες της. Η Αστυνομία ερευνά εάν οι τρεις γυναίκες ταξίδευαν μόνες τους, εάν συνοδεύονταν από άνδρα ή εάν ήταν μέλη μεγαλύτερης ομάδας παράτυπων μεταναστών. Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές βρίσκεται στην περιοχή του Πραγγίου, περίπου 50 μέτρα από τα σύνορα και σε σημείο που θεωρείται πέρασμα και το οποίο χρησιμοποιούν πολύ συχνά λαθροδιακινητές. «Ηθελαν να στείλουν ένα μήνυμα γι’ αυτό τις σκότωσαν με αυτόν τον τρόπο», επισημαίνουν χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» αστυνομικές πηγές, που εξετάζουν το σενάριο να τις δολοφόνησαν για «παραδειγματισμό» επειδή δεν ήταν συνεπείς σε κάποια συναλλαγή τους με κάποιο κύκλωμα των δουλεμπόρων. Ενα πιο απομακρυσμένο ενδεχόμενο που εξετάζεται από τις Αρχές είναι αυτό που αναφέρει πως οι δράστες έχουν… τζιχαντιστικές ρίζες, καθώς με παρόμοιο τρόπο δολοφονούν τα μέλη του ISIS.

Οπως είναι λογικό, η αποκάλυψη του εγκλήματος έχει «σπείρει» το φόβο στο παρέμβριο χωριό και τους κατοίκους του. «Δεν νομίζω ότι τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν οικονομικά. Κανείς στην περιοχή μας δεν το πιστεύει. Μάλλον ήταν θρησκευτικοί λόγοι. Οι πρόσφυγες προπληρώνουν για να φτάσουν. Το μυαλό μας πάει ακόμη και σε τζιχαντιστές, γιατί δεν φέρεται να υπήρξε κλοπή», ισχυρίστηκε ο κοινοτάρχης Πυθίου Θεοχάρης Θεοχαρίδης. Επιπροσθέτως, επιβεβαίωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι μετανάστες και πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα. «Οι ροές επανήλθαν στα επίπεδα του περασμένου Απριλίου, τότε που όλοι οι φορείς ‘φωνάζαμε’ για τον αριθμό των αλλοδαπών.

Η διαφορά σήμερα είναι ότι εκτός από τους αλλοδαπούς εμφανίζονται και πολλοί διακινητές. Καθημερινά φτάνουν στην περιοχή έως και 40 βανάκια που φορτώνουν αλλοδαπούς από οποιοδήποτε σημείο, μέσα σε στενά, στο χωράφι, στο δρόμο πάνω. Γίνεται ένας χαμός», πρόσθεσε. Υποστήριξε ότι οι κάτοικοι αρχίζουν να φοβούνται και ήδη παρατηρείται μεταστροφή στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. «Υπήρχαν πολλοί που τους βοηθούσαν δίνοντας φαγητό και νερό. Ομως, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να αποτραβιούνται. Υπάρχουν πλέον σοβαρές δεύτερες σκέψεις καθώς επικρατεί προβληματισμός», πρόσθεσε.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με την πολύτιμη συνδρομή των συναδέλφων τους από τη Θεσσαλονίκη εξετάζουν όλα τα ευρήματα και αναζητούν στοιχεία που θα μπορέσουν να τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος