Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ύποπτη η επιστροφή των 178.800 ευρώ από τους απατεώνες που εξαπάτησαν και τον Πανταζή

Ύποπτη η επιστροφή των 178.800 ευρώ από τους απατεώνες που εξαπάτησαν και τον Πανταζή

Μηδενική φορολογική δήλωση. λάμβανε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ψώνιζε από το κοινωνικό παντοπωλείο. έμφανιζόταν ως άπορος. Στην ανακρίτρια δήλωσε πως «δεν έχω ανάγκη, έχω καταθέσεις 2.000.000 ευρώ»!

Ο λόγος για τον άνθρωπο που εξαπάτησε τον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, μία ηλικιωμένη και δύο ακόμη άτομα που εμφανίστηκαν μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψής του έχοντας στη… μασχάλη τα χρηματοκιβώτια που περιείχαν εφημερίδες.

Ο 61χρονος, μετά τη σύλληψή του, επέστρεψε τα 60.000 ευρώ του Λευτέρη Πανταζή, τα 75.000 ευρώ της ηλικιωμένης, τα 35.000 ευρώ ενός 85χρονου και τα 8.800 ευρώ ενός 65χρονου στη νέα Σμύρνη. Στόχος του να αποφύγει την προφυλάκιση, ωστόσο εισαγγελέας και ανακριτής δεν πείστηκαν από τη «μεταμέλειά» του και εκτίμησαν πως η ευκολία επιστροφής των 178.800 ευρώ δείχνει πως τα θύματά του είναι πολύ περισσότερα και υπάρχει «απόθεμα» εσόδων από αυτά, και τελικά προφυλακίστηκε.

Γι’ αυτό το λόγο χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του ίδιου και της «ςαλώμης», της 39χρονης συνεργού του από την κένια, ευελπιστώντας πως ενδεχομένως θα αναγνωριστούν και από άλλα θύματα. πρόκειται για τον Ευάγγελο Καλατζάκη του Δημητρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 102-1957 στην κερατέα αττικής, και τη Salome Mbugua του James και της Julia, γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένια.

Ήταν… γνωστός

Σημειώνεται πως στον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή εμφανίστηκε ως… φιλάνθρωπος βιομήχανος χαρτικών που είχε πληροφορίες χρηματιστηριακών επενδύσεων. Σε ηλικιωμένη γυναίκα εμφανίστηκε ως «Ευάγγελος Χατζηδάκης», συγγενής του αντιπροέδρου της νέας δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο 61χρονος απασχολεί από το… 1978 τις διωκτικές αρχές για απάτες, πλαστογραφία, κλοπές, ακόμη και απόδραση. Στα δύο αυτά θύματα έδωσε να του κρατούν μικρά χρηματοκιβώτια με χρήματα για δωρεές που θα έκαναν σε… άπορους, τα οποία είχαν κομμένες εφημερίδες σε σχήμα χαρτονομισμάτων. αυτά ήταν το «ενέχυρο» φερεγγυότητας προς τα θύματα, στην περίπτωση που δεν πήγαιναν καλά οι επενδύσεις τους! μετά τη σύλληψή του στις 4 Οκτωβρίου 2018 από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας νοτιοανατολικής αττικής και τη δημοσιοποίηση της δράσης του, εμφανίστηκαν στην αρμόδια υπηρεσία δύο ακόμη θύματα με τα χρηματοκιβώτια «ενέχυρο»… αγκαλιά! τα άνοιξαν με τη βοήθεια αστυνομικών για να διαπιστώσουν ότι και αυτά είχαν εφημερίδες σε σχήμα χαρτονομισμάτων.

τον περασμένο Αύγουστο, το ζευγάρι προσέγγισε έναν 85χρονο από τη Μεσσηνία, τον οποίο γνώριζε ο Καλατζάκης από το 2000. του είπαν ότι ασχολούνται με χρηματιστηριακές επενδύσεις και ότι μπορούν, με τη συνδρομή γνωστού τους χρηματιστή-τραπεζίτη, να του εξασφαλίσουν χρηματιστηριακά κέρδη.

Τον παρότρυναν να τους παραδώσει, δήθεν προς επένδυση σε χρηματιστηριακά προϊόντα, 60.000 ευρώ ή όποιο άλλο ποσό μπορούσε να συγκεντρώσει, ισχυριζόμενοι ότι, με τις κατάλληλες επενδυτικές κινήσεις στις οποίες θα προέβαιναν, η επένδυση αυτή θα του έδινε σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδος 126.000 ευρώ. και σε αυτόν έδωσαν ως «εγγύηση» ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που περιείχε πολλαπλάσιο ποσό από εκείνο που θα τους έδινε. το θύμα τους έδωσε 35.000 ευρώ. με τον ίδιο τρόπο τον Ιανουάριο του 2018 είχαν προσεγγίσει έναν 65χρονο που διατηρούσε παντοπωλείο στη νέα Σμύρνη και με το πρόσχημα πάλι δήθεν επένδυσης σε χρηματιστηριακά προϊόντα που θα του επέφεραν άμεσα κέρδος, κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ. και σε αυτόν έδωσαν «ενέχυρο» χρηματοκιβώτιο που υποτίθεται ότι περιείχε 10.000 ευρώ.

Η μοιραία συνάντηση

Από τον Λευτέρη Πανταζή, με… σαμπάνιες και λουλούδια στην πίστα γνωστού παραλιακού κέντρου στη γλυφάδα, ο απατεώνας απέσπασε 60.000 ευρώ, ενώ από το άλλο θύμα του σε μεγάλο εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων απέσπασε 75.000 ευρώ.

Η «τύχη» του δράστη όμως σταμάτησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 σε μια αναπάντεχη συνάντησή του με την ηλικιωμένη μπροστά από ΑΤΜ τράπεζας της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στη γλυφάδα, όπως περιγράφεται στη δικογραφία. η γυναίκα προσπάθησε να τον απασχολήσει μέχρι να ειδοποιήσει την αστυνομία, ωστόσο εκείνος κατάφερε αρχικά να διαφύγει. τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας νοτιοανατολικής αττικής αναζήτησαν το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του υποκαταστήματος, η γυναίκα αναγνώρισε τον 61χρονο και έπειτα διαπιστώθηκε ότι η συναλλαγή έγινε από συγκεκριμένο άτομο που διέμενε στη νέα Σμύρνη.

Στις 3 Οκτωβρίου οι αστυνομικοί έθεσαν υπό επιτήρηση την πολυκατοικία και όταν «Βαγγέλης» και «Σαλώμη» βγήκαν από αυτή, τους προσέγγισαν, ωστόσο το ζευγάρι αρνήθηκε τον έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει, χωρίς να το καταφέρει. και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. στην κατοχή τους είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων.

Η ηλικιωμένη, ο Λευτέρης Πανταζής και τα δύο νέα θύματα αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τον «Βαγγέλη» και τη «Σαλώμη»…

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Ο τραγουδιστής υποδέχθηκε εγκάρδια τον Ολυμπιονίκη που διατηρεί δεσμό με την κόρη του, Κόνι Μεταξά. Αποθεώθηκε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών κατά την άφιξή...