Ολοκληρώθηκαν οι 3οι Πανελλήνιοι Σκοπευτικοί Αγώνες Εθνοφυλακής

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης της Εθνοφυλακής, προέβη στη διενέργεια των 3ων Πανελλήνιων Σκοπευτικών Αγώνων Εθνοφυλακής, οι οποίοι έχουν εμπλουτισθεί με νέους σκοπευτικούς αγώνες. Στόχος των αγώνων είναι η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής, μέσω της βελτίωσης της μαχητικής ικανότητας των Εθνοφυλάκων.

Οι 3οι Πανελλήνιοι Σκοπευτικοί Αγώνες Εθνοφυλακής διεξήχθησαν σε τέσσερις φάσεις. Η Α΄ φάση διεξήχθη τον Φεβρουάριο-Μάιο-Ιούνιο, και συμμετείχε σ΄ αυτήν το σύνολο των ΤΕΘ για τη συγκρότηση των σκοπευτικών ομάδων των δέκα Εθνοφυλάκων. Η Β΄ φάση διεξήχθη τον Ιούνιο, και συμμετείχαν σ΄ αυτήν οι νικητές της Α΄ φάσης για την ανάδειξη των καλύτερων ΤΕΘ και Εθνοφυλάκων στο επίπεδο Σχηματισμών. Η Γ΄ φάση διεξήχθη τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, και συμμετείχαν σ΄ αυτήν οι νικητές της Β΄ φάσης. Η Δ΄ φάση πραγματοποιήθηκε την 14 Νοε 21 στα αντίστοιχα Πεδία Βολής των Σχηματισμών του Γ΄ΣΣ, Δ΄ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ. Τα αποτελέσματα έχουν όπως παρακάτω:

Βολή τυφεκίου G3A3 υπ΄ αριθμ. «3»Ομαδικό        1η θέση το ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με βαθμολογία 453/500 (90,6%).        2η θέση το ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ με βαθμολογία 408/500 (81,6%).        3η θέση το ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 371/500 (74,3%).Ατομικό        1η θέση ο Εθνοφύλακας Διονύσιος Σωτηρίου του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ μεβαθμολογία 10/50 (100%).        2η θέση ισοβάθμισε ο Εθνοφύλακας Βασίλειος Δήμου του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣκαι ο Εθνοφύλακας Νομικός Βαζανέλης του ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ με βαθμολογία 10/48(96%).        3η θέση ισοβάθμισε ο Εθνοφύλακας Ανδρέας Χόικας του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, οΕθνοφύλακας Εμμανουήλ Χουρδάς του ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ και ο Εθνοφύλακας ΧρήστοςΠολυχρονόπουλος του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με βαθμολογία 10/47 (94%).Βολή τυφεκίου G3A3 υπ΄ αριθμ. «7»Ατομικό        1η θέση ο Εθνοφύλακας Λεωνίδας Συρρής του ΤΕΘ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ με βαθμολογία40/40 (100%).        2η θέση ισοβάθμισε ο Εθνοφύλακας Γεώργιος Αρχαύλης του ΤΕΘ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Λεμονιάς του ΤΕΘ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ και οΕθνοφύλακας Ηλίας Μούλελης του ΤΕΘ ΦΛΩΡΙΝΑΣ με βαθμολογία 37/40 (92,5%).        3η θέση ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Τσορτσόρης του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ μεβαθμολογία 35/40 (87,5%).Ζεύγος        1η θέση ο Εθνοφύλακας Γεώργιος Αρχαύλης και ο Εθνοφύλακας ΙωάννηςΠετράκης του ΤΕΘ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με βαθμολογία 365/400 (91,25%).        2η θέση ο Εθνοφύλακας Δημήτριος Στόικος και ο Εθνοφύλακας ΚωνσταντίνοςΑναγνώστου του ΤΕΘ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ισοβάθμισαν με τον Εθνοφύλακα ΣτέφανοΦραγκάκη και τον Εθνοφύλακα Ιωάννη Τσορτσόρη του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ μεβαθμολογία 360/400 (90%).        3η θέση ο Εθνοφύλακας Φώτιος Στεφανίδης και ο Εθνοφύλακας ΝικόλαοςΚρίμτσιαλης του ΤΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ με βαθμολογία 335/400 (83,75%).Στις Μονάδες Εθνοφυλακής και στους Εθνοφύλακες θα απονεμηθούν Τιμητικές Διακρίσεις και στο σύνολο των συμμετεχόντων Εθνοφυλάκων Αναμνηστικά Διπλώματα, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού συνεχάρη, τόσο τους νικητές, όσο και το σύνολο των Εθνοφυλάκων για την εθελοντική συμμετοχή τους, από την οποία προκύπτει το ενδιαφέρον τους για το θεσμό.