Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Ακιντζί: Σκοτεινά σχέδια της Τουρκίας για προσάρτηση των κατεχομένων

Κραυγή απόγνωσης από τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος στρέφει ξανά τον προβολέα στα σκοτεινά σχέδια του Ερντογάν για προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία.

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων μιλάει έξω απ` τα δόντια για τους τουρκικούς σχεδιασμούς, τους οποίους προωθούν -όπως είπε- πολιτικοί κύκλοι στα κατεχόμενα.
«Από κάθε άποψη, η νοοτροπία του ΑΚΡ και του κυρίου Ερντογάν γίνεται μια προσπάθεια να εφαρμοστεί και εδώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ίσως υπάρχει μια αόρατη και υπόγεια πολιτική για προσάρτηση. Γίνεται μια προσπάθεια να μοιάζει, να υιοθετήσει αυτό το μέρος τη νοοτροπία της Τουρκίας από κάθε άποψη. Μια πολιτική που θα μας καθιστά επαρχία (της Τουρκίας)” προσθέτει.

Αποκαλυπτικός και για τα Βαρώσια, ο Ακιντζί δηλώνει ανοιχτά πως επρόκειτο για μια προσχεδιασμένη ενέργεια που αποσκοπούσε στην εκλογή Τατάρ.

«Καθώς πλησίαζαν οι εκλογές, στην Άγκυρα προσκλήθηκε ο τότε “πρωθυπουργός”.

Ο σημερινός “πρόεδρος”. Έκανε μια δήλωση, χωρίς να γνωρίζει. Πιθανότατα έμαθε καθ` οδόν τι ξεκάθαρα θα έλεγε για τα Βαρώσια και εκεί τον έβαλαν να διαβάσει μια δήλωση. Αν παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου εκείνης της ημέρας, θα το καταλάβετε» συνεχίζει ο Μουσταφά Ακιντζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΑ

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός...

ΕΘΝΙΚΑ

Ακόμη περισσότερο ενισχύεται το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με την απόκτηση των ελικοπτέρων Romeo, των πιο σύγχρονων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων παγκοσμίως. Το 2025 το πολεμικό ναυτικό παραλαμβάνει...

ΕΘΝΙΚΑ

«Εκφράζουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του, στον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το...

ΕΘΝΙΚΑ

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στη πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ολόκληρη η Κύπρος θα μπορούσε σήμερα να ανήκει...