Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Γιατί το 2023 είναι έτος ορόσημο – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

Η Τουρκία γιόρτασε την ημέρα ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας με τον Ερντογάν να ανακοινώνει την λειτουργία βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ νωρίτερα είχε ξεδιπλώσει τα νεοοθωμανικά του σχέδια βαφτίζοντας τον 21ο αιώνα ως αιώνα της Τουρκίας.
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Μπαλτζώης, οποίος ανέφερε ότι το 2023 θα είναι έτος ορόσημο για την Τουρκία, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Εκτιμώ ότι το 2023 θα είναι έτος ορόσημο για την Τουρκία. Είναι τα 100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάννης, είναι η δημιουργία του τουρκικού κράτους. Πρέπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βγει με ένα ισχυρό χαρτί. Έχει εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά το αφήγημά του είναι ότι θα πρέπει να επιφέρει κάποιο πλήγμα στην Ελλάδα, η οποία τον εμποδίζει να υλοποιήσει τα σχέδιά του σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, και να το επιδείξει ως λάφυρο», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτζώη, οι μεγάλες μάζες της κεντροανατολικής Τουρκίας μπορούν να επηρεαστούν εύκολα από τη ρητορική του Τούρκου προέδρου.

«Είναι ένα target group που πλάθεται εύκολα», σχολίασε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η δυτική Τουρκία δύσκολα πείθεται, γιατί οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι ευρωπαϊκής αντίληψης.

Τι σημαίνει μία ενδεχόμενη ήττα Ερντογάν στις εκλογές;
Τα δεδομένα δείχνουν πως το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να έχει την πρώτη θέση. Το μεγάλο στοίχημα για τον Τούρκο πρόεδρο είναι εάν θα καταφέρει να πετύχει το 50%, ωστόσο θα πρέπει να υπολογίζει και το ενδεχόμενο η χώρα να να οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο εκλογών.

«Πιστεύω ότι το ερντογανικό σύστημα δεν θα επιτρέψει να χάσουν. Πιστεύω ότι ο Ερντογάν δεν θα χάσει εάν πάνε σε εκλογές», σχολίασε ο Γιάννης Μπαλτζώης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές εκλογές αυτής της Κυριακής εισέρχεται η Τουρκία, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνουν τη δύναμη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου εορτάστηκε φέτος με δεξίωση του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, Θεόδωρυς Μπιζάκη, για πρώτη φορά από το 2019....

ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν έναν τόνο λαθραίων φυτοφαρμάκων ξετρύπωσε και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί του Κιλκίς, λίγο πριν αυτά βρεθούν στις καλλιέργειες και από εκεί στο πιάτο μας....

ΔΙΕΘΝΗ

O πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, σε χαιρετισμό που απηύθυνε χθες σε παραδοσιακό δείπνο ιφτάρ, λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του...