Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος είναι ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στη Βούλα

Ποιος είναι ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στη Βούλα

Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας και σύζυγος γνωστού μοντέλου, που αυτό το διάστημα έχει και τηλεοπτική παρουσία είναι το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Πανόραμα στην Βούλα.

Ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Αυστραλός», είχε απασχολήσει τις Αρχές της μακρινής ηπείρου εδώ και χρόνια.

H αυστραλιανή εφημερίδα της ομογένειας neoskosmos.com, με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου, αναφερόμενη στο παρελθόν του περιγράφει:

«Η οικογένεια του 46χρονου Ελληνοαυστραλού είχε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με τον νόμο, καθώς το 2011 ο πατέρας του δολοφονηθέντος, πρώην τραγουδιστής στο Σίδνεϊ, είχε συλληφθεί αφού οι Αρχές εντόπισαν 50 κιλά μεθαμφεταμίνης στην κατοχή του, αν και οι κατηγορίες εναντίον του ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά, θεωρώντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες.

Και ο ίδιος ο 46χρονος όμως είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Σϊδνεϊ ήταν ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου στην οδό Oxford μαζί με τον γόνο γνωστής οικογενείας.

Οι δρόμοι τους χώρισαν έπειτα από έντονη διαφωνία κάποια στιγμή το 2007. Δύο χρόνια αργότερα, ο δολοφονηθείς βρέθηκε κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αδερφού του συνεταίρου του. Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια (σ.σ. οι συνέταιροι του δολοφονηθέντος) φαίνεται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό ως αντίποινα για την απόπειρα εναντίον του αδελφού του συνεταίρου του, αλλά αθωώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Από το 2013 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο, αφού βρέθηκε να οδηγεί χωρίς άδεια, ενώ στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε προκειμένου να του απαγγελθεί η ποινή του. Το δίπλωμά του ακυρώθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018».

Οι έρευνες

Οι έρευνες είναι ακόμη στο σκοτάδι και έτσι προσπαθούν κομμάτι, κομμάτι να συνδέσουν το παζλ της εκτέλεσης του 46χρονου. Οι έρευνες περιλαμβάνουν σχεδόν κάθε δραστηριότητα του θύματος από την περίοδο που άρχισαν τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για ναρκωτικά, ως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Η έρευνα μάλιστα φαίνεται ότι φτάνει ως τη Μύκονο, η οποία δεν φαίνεται πως ήταν μόνος ο τόπος όπου επέλεξε να παντρευτεί την καλλονή σύζυγό του.

Πώς έγινε η εκτέλεση

Πάνω από τέσσερις σφαίρες δέχτηκε χθες το βράδυ γνωστός επιχειρηματίας. Ο 46χρονος δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες στο θώρακα πιθανότατα από εννιάρι πιστόλι. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, ένα Smart, στην οδό Τροίας στο Πανόραμα Βούλας, όταν δέχθηκε τα φονικά πυρά και επιχείρησε να βγει. Επεσε νεκρός όμως, έξω από το αυτοκίνητό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών και δεν συνδέουν την εκτέλεση με τη δολοφονία του άνδρα που σημειώθηκε προχθές στον Πειραιά, η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα στον χώρο της νύχτας. Το θύμα σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν λίγο μετά τις οκτώ και μισή χθες το βράδυ όταν ο 36χρονος άνδρας, που έφερε το προσωνύμιο «Αυστραλός», έβγαινε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του. Εκεί -άγνωστο πώς- τον πλησίασαν ένα ή δυο άτομα και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερις φορές τόσο όσο ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του όσο και κατά την προσπάθειά του να βγει από αυτό.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που συνέλεξαν κάλυκες και μαρτυρίες από την περιοχή. Οι κάλυκες εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν το όπλο της δολοφονίας ήταν «καθαρό» ή εάν είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν.

Τι λένε οι μαρτυρίες

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις φαίνεται ότι προκύπτει πως οι δράστες της δολοφονίας χρησιμοποίησαν μηχανή. Υπήρξαν άνθρωποι που άκουσαν θόρυβο μηχανής αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.

Έτσι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν από χθες τη νύχτα να συλλέγουν υλικό από τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες σε σπίτια της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την ύποπτη μηχανή και το δρομολόγιο των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ