Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οικογένεια Κατσίφα έχει ζητήσει να πάρει την σορό για την ταφή και περιμένει απάντηση

Απίστευτο και όμως αλβανικό: Ασκούν δίωξη στον δολοφονημένο Κατσίφα

Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, ζήτησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρουνου Ευθύμης Ναυρίδης, ο οποίος προσήλθε σήμερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ανέφερε: «Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας».

Στο μεταξύ, να κάνουν την κηδεία του παιδιού τους όσο το δυνατόν συντομότερα για να αναπαυθεί η ψυχή του, καθώς και να δοθούν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες, ζητούν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η οικογένεια ζητά, όπως έγινε γνωστό, να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό, θεωρώντας ότι πλέον δεν έχει νόημα μετά και τη διαπίστωση ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία. Το αίτημα υπέβαλε στις Αρχές Αργυροκάστρου ο πατέρας του θύματος προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η κηδεία.

Το γεγονός ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει πολύτιμα στοιχεία αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος. Οπως ανέφερε, όταν έφτασε στο νεκροτομείο ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης η σορός είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν πολύτιμα στοιχεία και η όποια εξέταση της σορού γίνει εκ των υστέρων να μην μπορεί να είναι αξιόπιστη.

Μάλιστα, ο κ. Γιοβανόπουλος ανέφερε ότι η σορός έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στο ύψος της καρδιάς, και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής.

Την ίδια στιγμή, έντονα αντέδρασε το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τις πληροφορίες που διέρρευσε η Ελληνική Αστυνομία (μέσω ΑΠΕ) σχετικά με το παρελθόν του 35χρονου και συγκεκριμένα για την εμπλοκή του σε εμπόριο κάνναβης, πριν από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κατά την ακροαματική διαδικασία απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς επιφυλάσσονται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

«Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοιχτά». Αυτό είπε ο γαμπρός του 35χρονου ομογενούς, Βαγγέλης Σακελλαράκης, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων, Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, που είδε μόλις για πέντε λεπτά τη σορό του στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου παρόντος και του ιδίου.

Ο κ. Σακελλαράκης ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι το θύμα είχε τη δυνατότητα να διαφύγει στην Ελλάδα από το βουνό όπου βρισκόταν αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να παραδοθεί. Τη στιγμή δε που σήκωσε τα χέρια ψηλά οι Αλβανοί αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 -20 μέτρων. Αυτό, σημείωσε, φαίνεται και από το «γαλήνιο ύφος» της σορού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΑ

Και ο δεύτερος εισαγγελέας που είχε… «αυτοκτονήσει» τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, βρίσκεται στο στόχαστρο της αλβανικής δικαιοσύνης, μετά την ποινική δίωξη -που προηγήθηκε- κατά...

ΔΙΕΘΝΗ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα των Αλβανών εισαγγελέων για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου, ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου που τόσο αγάπησε αναπαύεται ο Κωνσταντίνος Κατσίφας με χιλιάδες κόσμου να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από μία εβδομάδα μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως στην οικογένειά του να παραλάβει την σορό...