Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Γέρακα για το «Μακεδονία Ξακουστή»: Είχαν προειδοποιήσει οι μαθητές

Δήμαρχος Γέρακα για το «Μακεδονία Ξακουστή»: Είχαν προειδοποιήσει οι μαθητές

Μία νέα οπτική στο ζήτημα που έχει προκαλέσει διχασμό στον Γέρακα έδωσε ο δήμαρχος της περιοχής λέγοντας πως οι μαθητές είχαν προειδοποιήσει για το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» που τραγούδησαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Οι μαθητές τιμωρήθηκαν από τον Λυκειάρχη, που αιτιολογώντας είπε πως η τιμωρία αφορά στο γεγονός ότι αποκόπηκαν από την ομάδα του σχολείου κι έκαναν παρέλαση μόνοι τους και όχι για το ότι τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Αναστάσιος Ζούτσος, οι συγκεκριμένοι μαθητές, είχαν εκδηλώσει από την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών τους, την επιθυμία τους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή» στην παρέλαση. Ο καθηγητής τους, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Δημάρχου, τους αρνήθηκε, λέγοντάς τους ότι στην περίπτωση που το κάνουν δε θα παρελάσουν.

Ο Δήμαρχος όμως, εκτίμησε ότι «τα παιδιά δεν παραβίασαν καμία σχολική διάταξη, έκαναν αυτό που ήθελαν, χωρίς να φέρουν τα διακριτικά του σχολείου» και χαρακτήρισε την τιμωρία που τους επιβλήθηκε «άκρως αυστηρή».

Αναφορικά με την ημέρα της παρέλασης, είπε πως έξι από τους μαθητές του συγκεκριμένου Λυκείου αποφάσισαν να παρελάσουν με μαθητές άλλου Λυκείου, οι οποίοι αρνήθηκαν πλην δύο. Έτσι, οκτώ συνολικά παιδιά έκαναν παρέλαση, στο τέλος της παρέλασης, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».

«Θέλαμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας»

Μιλώντας στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών έκανε σαφές ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό… μας τρενάρανε, όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο, μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ’ Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως… πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει το «τσουχτερό» κρύο στα βόρεια της χώρας το πρωί της Δευτέρας (22/1), φτάνοντας ακόμη και στους -20 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Ειδικότερα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα και στις αναπτυξιακές προοπτικές της επιβεβαιώνει η Deutsche Telekom επενδύοντας στη δημιουργία ενός κέντρου Πληροφορικής και Λογισμικού (Telekom IT...

ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια της πτήσης άφησε μια γυναίκα 71 χρόνων την Δευτέρα 9 Μαίου με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πραγματοποιήσει...

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, στη Μακεδονία. Χωριά σε Πιερία, Κιλκίς, Πέλλα, Φλώρινα, Σέρρες, Δράμα και Ξάνθη, επισκέπτονται το επόμενο...