Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στη Βούλα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στη Βούλα

㭹󴯩 𵱯⼫糡�᩠�윴鳡�᭜󩬡 46�뫧��᫼ 尩�笡�읳ᠳ��߭紼 �󴧭 祿 ɫ霤ﲠ󴯐᭼񡬡 �¯�ԥ�砳1 Ϫ�߯�18 (EUROKINISSI/ ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Στοιχεία-φωτιά ήρθαν στο φως στη δημοσιότητα σχετικά με τη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή που πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του στη Βούλα στις 31 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η «Καθημερινή» δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες και βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει καρέ-καρέ τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή.

Είναι 21:00 το βράδυ όταν ο δολοφόνος πλησιάζει το μικρό αυτοκίνητο του Μακρή και πυροβολεί από απόσταση σχεδόν δύο μέτρων. Πλησιάζει όλο και περισσότερο το όχημα και προχωρώντας αδειάζει το όπλο επάνω στον 46χρονο επιχειρηματία. Φτάνει σχεδόν μέχρι το παράθυρο του συνοδηγού και πυροβολεί ξανά και ξανά.

Οι κάμερες μάλιστα έχουν καταγράψει και τη λάμψη από τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο δολοφόνος διακρίνεται να πυροβολεί έξι φορές ενώ, έχει καταγραφεί και η στιγμή κατά την οποία αιμόφυρτος ο 46χρονος βγαίνει από το αυτοκίνητο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί, αλλά ο φονιάς πλησιάζει και συνεχίζει να τον πυροβολεί.

Πιο συγκεκριμένα, η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Ο φονιάς ρίχνει τις πρώτες βολές από τη μεριά του συνοδηγού και ο 46χρονος προσπαθεί να βγει από το μαύρο Smart. Ο δολοφόνος περνάει πίσω από το αυτοκίνητο και πριν ο Γιάννης Μακρής προλάβει να κάνει δύο με τρία βήματα τον πυροβολεί ξανά.

Ο δολοφόνος μοιάζει να σιγουρεύεται ότι το θύμα του έχει πεθάνει και απομακρύνεται με γρήγορες κινήσεις. Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι έχει ανέβει σε μηχανή όπου τον περίμενε συνεργός του.

Ο 46χρονος έπεσε νεκρός στο δρόμο έχοντας στο ένα χέρι το κλειδί του αυτοκινήτου και στο άλλο το κινητό του.

Το υλικό αυτό βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Επαγγελματικό χτύπημα

Ο δράστης χρησιμοποιεί όπλο με σιγαστήρα για να μην κάνει θόρυβο και ξεσηκώσει τη γειτονιά. Αυτή είναι μια λεπτομέρεια που φέρνει αυτή τη σκηνή σε πλήρη αντίθεση με άλλες δολοφονίες όπου οι δολοφόνοι έκαναν χρήση καλάσνικοφ το οποίο προκαλεί μεγάλο θόρυβο όταν εκπυρσοκροτεί.

Επίσης στην περίπτωση του Γιάννη Μακρή ο δολοφόνος μοιάζει να κάνει στοχευμένες βολές. Στις φωτογραφίες φαίνεται να κρατάει το όπλο και με τα δύο χέρια και να σημαδεύει. Δεν στηρίζεται στον όγκο πυρός, όπως άλλοι δολοφόνοι που χρησιμοποιούν καλάσνικοφ.