Ξεσάλωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ με μία εικόνα: Έλληνες βασάνισαν μετανάστες

Ξεσάλωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ με μία εικόνα: Έλληνες βασάνισαν μετανάστες

Μία φωτογραφία αγνώστου προελεύσεως ήταν αρκετή για να δοθεί τροφή στον ανθελληνισμό των τουρκικών ΜΜΕ τα οποία δημοσιεύουν είδηση σχετικά με βασανισμό μεταναστών από την ελληνική αστυνομία και εν συνεχεία εκδιωγμό τους πίσω στην Ανδριανούπολη.

Η εν λόγω εικόνα που συνοδεύει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Edirne Haberleri έγινε πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet. Σε αυτήν φαίνονται μια ομάδα γυμνών μεταναστών, με εμφανή σημάδια στο σώμα τους.

Σύμφωνα με το «ρεπορτάζ», πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη τους οποίους κράτησαν Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο, τους βασάνισαν και τους ξυλοκόπησαν. Στην συνέχεια τους επέτρεψαν να φύγουν στέλνοντάς τους, όμως, πίσω στην Τουρκία.

«Τους μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι χωριού στην Αδριανούπολη, που τους μετέφεραν σε ένα καφενείο και αφού τους έδωσαν ρούχα, τους παρείχαν νερό και φαγητό από τα σπίτια τους» αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζοντας την είδηση. «Αργότερα οι κάτοικοι παρέδωσαν τους μετανάστες στην Αστυνομία. Εκεί περιέγραψαν τα όσα βίωσαν στα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών», τονίζουν.

Yunan Polisi, Dövdüğü Göçmenleri Çıplak Halde Türkiye'ye GönderdiYUNAN polisi, ülkelerine yasa dışı yollardan giren…

Gepostet von Edirne Haberleri am Dienstag, 13. November 2018

Η ελληνική απάντηση στα τουρκικά δημοσιεύματα

Άγνοια πάντως δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο: «Δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες Αστυνομικούς σε καμία περίπτωση».

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς δηλώνει σύμφωνα με το e-evros.gr ότι: «αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης χαρακτηρίζει το περιστατικό «στημένο», επισημαίνοντας πως «Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά, το λέω κατηγορηματικά».