Εισβολή άνδρα με μαχαίρια στην πρεσβεία της Σερβίας -Διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. τον έπεισε να παραδοθεί

Εισβολή άνδρα με μαχαίρια στην πρεσβεία της Σερβίας -Διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. τον έπεισε να παραδοθεί

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην πρεσβεία της Σερβίας, έπειτα από εισβολή άνδρα που κρατούσε μαχαίρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 9:30 το πρωί ένας μεθυσμένος νεαρός Σέρβος πήδηξε την περίφραξη του κτιρίου της πρεσβείας, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της πλατείας Μαβίλη.

Για περίπου δύο ώρες, ο άνδρας τριγυρνούσε στον αύλειο χώρο της πρεσβείας, σε αποθήκες και υπόστεγα, κρατώντας μαχαίρια. Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρξε κίνδυνος ομηρίας.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ., που μέσω μεταφραστή, προσπαθούσαν να καταλάβουν τα κίνητρα του εισβολέα. «Να γίνει ένα το Κόσοβο με τη Σερβία», «Εξω οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι», τους έλεγε μεταξύ άλλων ο νεαρός Σέρβος.

Τελικά, τον έπεισαν να παραδοθεί και ο εισβολέας οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Ποιος είναι ο άνδρας

Πρώην εύελπις του σερβικού στρατού είναι ο 23χρονος εξαιτίας του οποίου σήμανε συναγερμός στην πρεσβεία της Σερβίας, το πρωί του Σαββάτου.

Ο νεαρός Σέρβος, που ήταν μεθυσμένος, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί πήδηξε την περίφραξη της πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κρατώντας δύο μαχαίρια. Μάλιστα, βρέθηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο.

Για περίπου δύο ώρες απειλούσε να αυτοτραυματιστεί και φώναζε συνθήματα, όπως «Να ενωθούν ξανά Σερβία και Κόσοβο» και «Εξω οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι».

Μάλιστα, ζητούσε επίμονα να συναντήσει τον πρόεδρο της Σερβίας και τον πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα. Τελικά, διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας τον έπεισε να παραδοθεί. Ο νεαρός Σέρβος μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στον εισαγγελέα.

Ο 23χρονος εισβολέας έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, για τα οποία είχε νοσηλευθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής είχε προσαχθεί, στον Πειραιά, για εξακρίβωση στοιχείων.