Έκλεψαν υπολογιστές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Έκλεψαν υπολογιστές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

ȅӓKύɊǠ- ϠՐϕуϓ ć̏ӉS ԁ·ӠʁɠБϓԁӉS ԏՠЏˉԇ ͉ʏӠą̈́ɁӠŐɓʅ֔NJŠԏ͠ԑÚԉ`Sԕ͏̉ʏ PϠԁ Őʼnӏĉ`Ӕɓ ӊϕщœ ׁˊɄɊǓ ӔϠ͏ӏʏ̅ɏ WŐ`ԇӠȅӓKύɊǓ (̏ԉύԅL/ÉّÏӠʙ͓ԁ͔ɍɄǓ)

Άγνωστοι διέρρηξαν γραφείο του ΑΧΕΠΑ και αφαίρεσαν δύο οθόνες υπολογιστή και μια καφετιέρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός.

Απαντώντας σε καταγγελίες τους Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο κ. Σπανός ανέφερε, ότι το νοσοκομείο έχει φύλαξη και πιθανολόγησε, ότι οι διαρρήκτες μπήκαν από μια αφύλακτη πόρτα εξόδου κινδύνου, η οποία δεν κλείνει ποτέ και οδηγεί στην αυλή του νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με σημερινή επιστολή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, καταγγέλλει ότι τα ξημερώματα εκλάπησαν υπολογιστές και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές από τα Γραφεία Προμηθειών του Νοσοκομείου. Το Σωματείο στην επιστολή τους επισημαίνει, ότι η εγκληματικότητα στο ΑΧΕΠΑ είναι καθημερινό φαινόμενο λόγω μη φύλαξης του νοσοκομείου.

“Ζητούμε-απαιτούμε την παρέμβασή σας, πριν φτάσουμε στο ακραίο συμβάν της αφαίρεσης ακόμη και ανθρώπινης ζωής. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ασφαλείας σήμερα κιόλας, πριν να είναι πολύ αργά”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή. Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της υποστηρίζει, ότι οι ληστές μπήκαν στις 4:00 τα ξημερώματα στα Γραφεία Διοίκησης, που στεγάζονται στο πενταώροφο κτίριο, το οποίο είναι απομονωμένο και εντελώς αφύλακτο τη νύκτα και ότι κατέστρεψαν τα Γραφεία Προμηθειών-Υλικού και έκλεψαν τρεις υπολογιστές.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, πήγαν και στο πάνω όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η Α’ Παθολογική κλινική και κλέψανε κινητά και χρήματα από τα κρεβάτια των ασθενών. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ακόμη, ότι ειδοποιήθηκε η εφημερεύουσα προϊσταμένη και εκείνη ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, ότι δεν υπήρχε κανένας φύλακας στο κτίριο και ότι η αστυνομία έφτασε κατόπιν εορτής. Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποιεί φωτογραφίες σκυλιών, ισχυριζόμενη ότι αυτά κάνουν βόλτες στους διαδρόμους των κλινικών.

Σε ό, τι αφορά το θέμα των σκυλιών, ο διοικητής του νοσοκομείου επεσήμανε, ότι δεν του έχει αναφερθεί ποτέ κάτι τέτοιο, ότι ο ίδιος δεν είδε τις φωτογραφίες και ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορεί το σκυλί να συνόδευε κάποιον, που ήρθε στο νοσοκομείο.