ΕΝΦΙΑ, φόρος, τέλη κυκλοφορίας VS συντάξεις και επιδόματα: Τι θα μπει και τι θα βγει από το Ταμείο

Επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ 2018, τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και τέλη κυκλοφορίας 2019 είναι μερικές μόνο από τις υποχρεώσεις που βαρύνουν τους φορολογουμένους και πρέπει να πληρωθούν άμεσα, ώστε να είναι εμπρόθεσμες και να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Και αν για τα τέλη κυκλοφορίας 2019, υπάρχει ακόμη περιθώριο περίπου ενός μήνα (η προθεσμία πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου – Δείτε εδώ τι θα πληρώσετε και πού θα βρείτε το ειδοποιητήριο), για την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2018, απομένουν μόνον λίγες μέρες, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου.

Ως προς τα έσοδα που έχουν λαμβάνειν… αυτή την εβδομάδα ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου για τους ασφαλισμένους των περισσότερων Ταμείων ενώ θα πληρωθούν μια σειρά από κοινωνικά επιδόματα. Τέλος, 1.000 τυχεροί θα έχουν ένα «μπόνους» αν κερδίσουν στη φορολοταρία του Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά:

Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας, 30 Νοεμβρίου

ΕΝΦΙΑ 2018: Στις 30 Νοεμβρίου είναι η καταληκτική προθεσμία εμπρόθεσμης εξόφλησης της τρίτης δόσης του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Φόρος εισοδήματος: Εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν το φόρο που τους επιβλήθηκε μετά την εκκαθάριση των φοολογικών δηλώσεων 2018 (για εισοδήματα του 2017).

Τέλος επιτηδεύματος: Περισσότερες από 250.000 επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να εξοφλήσουν την δόση του Νοεμβρίου για το και του τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017.

Τι θα εισπράξουμε αυτή την εβδομάδα – Πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Η διαδικασία πληρωμής των συντάξεων ξεκινάει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, αρχίζει η καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2018. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018. Δείτε εδώ αναλυτικά τις ημερομηνίες που πληρώνει κάθε Ταμείο.

ΚΕΑ Νοεμβρίου: Αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2018. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Επίδομα παιδιού 5η δόση: Σήμερα, Τρίτη 27 Νοεμβρίου, πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ την 5η δόση από το επίδομα παιδιού 2018 σε 878.290 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες του news.gr, τα χρήματα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς κάποιων δικαιούχων από χθες το απόγευμα. Η πληρωμή αφορά το δίμηνο Σεπτέμβριος–Οκτώβριος.

1.000 ευρώ μπόνους σε 1.000 τυχερούς της φορολοταρίας

Αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου γίνεται νέα κλήρωση για τη λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ. Η νέα κλήρωση θα αφορά τις συναλλαγές του Οκτωβρίου που γίνονται με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικά.

Από την φορολοταρία θα αναδειχούν 1.000 τυχεροί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.