Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα στο ΣΚΑΪ: Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «δείχνει» η αντιτρομοκρατική

Βόμβα στο ΣΚΑΪ: Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «δείχνει» η αντιτρομοκρατική

Ποινικό «μάγειρα» ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών ή «εκπαιδευτή»… άπειρων μαθητών που εξελίχθηκαν σε επικίνδυνους νέους παίκτες της εγχώριας τρομοκρατίας βλέπουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου πίσω από τη βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του ομίλου ΣΚΑΪ.

Η πορεία της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών -όπως επιμένουν τα αρμόδια στελέχη ότι ονομάζεται η ομάδα που κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια- μετά τη μεταστροφή στη δράση και την αντικατάσταση των πολεμικών καλάσνικοφ με ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, εμφάνισε τουλάχιστον μία επιχειρησιακή αστοχία, στην τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου 2016.

Και τότε οι βομβιστές «κλείδωσαν» με λουκέτο μοτοσικλέτας το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα κάγκελα έξω από το υπουργείο στην οδό Σταδίου, με τη βόμβα να μην εκρήγνυται εξαιτίας αστοχίας υλικών που κατέστησαν προβληματική τη συνδεσμολογία.

Σχεδόν 1,5 ώρα αργότερα, αφού είχε παρέλθει το χρονικό περιθώριο του αγνώστου και ο χρόνος ασφαλείας των… 40 λεπτών, στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προέβησαν σε τουλάχιστον τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις-διασπάσεις προσπαθώντας να αφήσουν αλώβητα όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια της βόμβας σε μια προσπάθεια εντοπισμού δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Για περισσότερες από 2,5 ώρες το ειδικό ρομπότ άνοιγε «χειρουργικά» το σακίδιο και τον πλαστικό φορέα της βόμβας, που περιείχε εκτός της συνδεσμολογίας, πάνω από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Είχε προηγηθεί η πρώτη βομβιστική της επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ και ακολούθησαν αυτές στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα και στο Εφετείο Αθηνών.

Από τη χαρτογράφηση και χρονομέτρηση των πιθανών διαδρομών που ακολούθησαν οι βομβιστές κατά την προσέγγιση και διαφυγή τους από το στόχο, κινούμενοι με το μαύρο OPEL CORSA, επιχειρούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να εντοπίσουν γιάφκα-χώρο στάθμευσης των τρομοκρατών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας θα αναζητήσουν ενοικιάσεις τέτοιους είδους ακινήτων, γυρνώντας στο πρόσφατο παρελθόν, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να φθάσουν σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αν εξαιρεθεί το ενδεχόμενο το όχημα να έφτασε στα χέρια των τρομοκρατών από ποινικούς… συνεργάτες, όπως τόσες φορές έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν, τότε εξάγεται το συμπέρασμα από τους αστυνομικούς πως υπάρχει κάποιος «κρυφός» χώρος στάθμευσης.

Ταυτόχρονα αναζητείται από τις αρχές επιπλέον υλικό από κάμερες ασφαλείας πέριξ της περιοχής των Ανω Πετραλώνων (σ.σ.: συμβολή των οδών Ανθίου 7 και Πλειάδων), όπου οι τρομοκράτες παράτησαν το κλεμμένο όχημα και το έκαψαν σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Σε εκείνο το σημείο εκτιμάται πως οι δράστες ή διέφυγαν πεζή ή είχαν αρκετά κοντά σταθμευμένο όχημα διαφυγής, χωρίς να αποκλείεται να επιβιβάστηκαν σε όχημα όπου επέβαινε «ομάδα υποστήριξης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το φως της δημοσιότητας είδε φωτογραφία από την επιστολή με τη βόμβα που έστειλαν στις 12/2 οι δράστες στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης. Από τύχη...

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο είναι τα βασικά «κλειδιά» που «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης και μπόρεσαν οι αστυνομικοί να φτάσουν στα μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης», που...

ΕΛΛΑΔΑ

Πριν από μερικές ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ύποπτο μηχανάκι σταθμευμένο κοντά στο υπουργείο Εργασίας όπου στις 3 Φεβρουαρίου εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί, προκαλώντας...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά την έκρηξη της βόμβας στην οδό Σταδίου σε κτήριο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας με...