Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας και αποστολή SMS στο 13033 – Τα 4 νέα μέτρα που έρχονται

Ο πρωθυπουργός με το χθεσινό μήνυμά του ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει νέο lockdown για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα που είναι σε ισχύ, αλλιώς θα χρειαστούν νέα, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα νέα μέτρα προανήγγειλε άλλωστε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στο MEGA, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά, έχουν ήδη δώσει κάποια επίδραση στην επιδημία. Εάν τα μέτρα συνεχίσουν να αποδίδουν κι αν προσθέσουμε και νέα μέτρα, που ενδεχομένως θα προσθέσουμε, τότε θα δούμε μια επιπέδωση της επιδημίας, που είναι το πρώτο βήμα πριν την κάμψη», είπε.

Οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, παρά το γεγονός πως στην τελευταία σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, διαπίστωσαν θετικά σημάδια από την εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική.

Τα 4 νέα μέτρα που έρχονται

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέτρα που φέρονται να επεξεργάζονται οι ειδικοί, είναι τέσσερα, με τα δύο πρώτα να φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα.

  • Πρώτον, η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Είναι ένα μέτρο που εδώ και καιρό έχουν προτείνει ανοιχτά οι λοιμωξιολόγοι, καθώς θεωρούν πως θα περιορίσει πολύ περισσότερο την εξάπλωση της πανδημίας.
  • Δεύτερον, ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί, όπου η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με SMS.
  • Τρίτον, αποστολή SMS για τις μετακινήσεις όλων των πολιτών άνω των 65 ετών.
  • Τέταρτον, η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες.

Τα SMS, αλλά και το ωράριο σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα είναι μεν στο τραπέζι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν προκρίνονται από την κυβέρνηση.

Ανησυχούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες

Από την ημέρα που θεσπίστηκαν τα νέα μέτρα για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων, παρουσιάζεται και πάλι η εικόνα με τις γεμάτες πλατείες όπου κυρίως νέοι συγκεντρώνονται και πίνουν αλκοόλ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν και κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Το ενδεχόμενο να μπει ωράριο στα περίπτερα πιθανολογείται πως θα εμποδίσει τους νεαρούς να αγοράζουν αλκοόλ, ωστόσο αυτό μπορεί να φέρει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στον κλάδο. Έτσι, δεν αποκλείεται να γίνεται απλά σύσταση για να μην πωλούν αλκοολούχα ποτά μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν αποκλείεται επίσης τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει μία διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να διασφαλιστεί καλύτερα η δημόσια υγεία και να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Σαντορίνη, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο SantoriniNews.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Αυτό αποκάλυψε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό «The Lancet», η οποία αναδεικνύει «μια ξαφνική ανατροπή της τάσης» σε σύγκριση με τις αυξήσεις...

ΕΛΛΑΔΑ

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το...

ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς καμία εισαγωγή εισαγωγή ασθενή με Covid για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ήταν η χθεσινή εφημερία για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο διοικητής...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι άνθρωποι που έχουν θετικό τεστ για την Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να μένουν συστηματικά μακριά από τους άλλους για τουλάχιστον πέντε ημέρες, σύμφωνα...