Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι λένε οι πρωταγωνιστές της άγριας συμπλοκής στην Μύκονο με τους αστυνομικούς

Σαντορίνη

Επεισόδιο με άγριο ξυλοδαρμό μεταξύ δύο πολιτών και έξι αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα μέσα σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου, όπως προέκυψε μετά από επίσημες καταγγελίες που έγιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές έχουν αλληλομηνυθεί -για εξύβριση και σωματική βλάβη- και παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές για τους λόγους που μετέτρεψαν τα σοκάκια του νησιού σε…. ρινγκ. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εστάλη στο νησί στο πλαίσιο του σχεδίου για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων ληστειών και κλοπών, μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου του νησιού.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βγήκαν τα ξημερώματα για να διασκεδάσουν. Οι ίδιοι φέρεται να υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη παρέα ήταν «ιδιαίτερα προσβλητική», τονίζοντας ακόμη πως χρησιμοποιούσαν «χαρακτηρισμούς», γεγονός που τους προκάλεσε, τη στιγμή που προσπαθούσαν να εισέλθουν σε γνωστό μαγαζί λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα. Ταυτόχρονα φέρεται να υποστηρίζουν πως δέχτηκαν πρώτοι την επίθεση από τα δύο άτομα και πως έκαναν ό,τι έκαναν στο πλαίσιο αυτοάμυνας.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως δεν ήταν μόνο τα δύο άτομα που τους επιτέθηκαν αλλά στον καυγά συμμετείχαν και αρκετοί από τους θαμώνες του μαγαζιού. Από την πλευρά τους οι δύο πολίτες φέρεται να υποστηρίζουν πως οι αστυνομικοί με τα πολιτικά ήταν επιθετικοί μαζί τους και πως «μας κοιτούσαν περίεργα για αρκετή ώρα, κατηγορώντας τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πως τους επιτέθηκαν πρώτοι.

Μετά το βίαιο επεισόδιο ένας 23χρονος Μυκονιάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν πως έχει σπασμένη γνάθο και σπασμένα δόντια με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών ώστε να υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση. Αντίστοιχα, το δεύτερο άτομο που έκανε την καταγγελία μαζί με το φίλο του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού αλλά λίγες ώρες αργότερα έλαβε εξιτήριο.

«Το επίμαχο συμβάν οφείλεται αποκλειστικά στην απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι εντολείς μου από έξι περίπου αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Μυκόνου. Το περιστατικό έλαβε χώρα ξημερώματα Κυριακής 14ης Οκτωβρίου στη Χώρα της Μυκόνου, όπου οι εν λόγω αστυνομικοί ξυλοκόπησαν αγρίως τους εντολείς μου. Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατό σε ένα νησί με βεβαρημένη ούτως ή άλλως εγκληματικότητα το πρόβλημα αυτό να επιτείνεται περαιτέρω από τα ίδια τα όργανα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία. Επιθυμούμε να αποδοθούν πλήρεις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες στους υπαιτίους», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο άνδρες που έχουν καταθέσει μήνυση πως ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται πως για το συμβάν σχηματίζεται ήδη δικογραφία και πλέον η υπόθεση αναμένεται να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πιλοτικό Σχολείο Ξερολιθιάς στη Μύκονο «Εξιστορώντας και Καταγράφοντας την Τέχνη της Ξερολιθιάς» Σας προσκαλούμε στο Πιλοτικό Σχολείο Ξερολιθιάς, μία δράση του προγράμματος «Εξιστορώντας και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο  ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι λόγω αναγκαίων εργασιών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας Μέσης Τάσης που θα γίνουν στο νησί της Μυκόνου, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο  ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι λόγω αναγκαίων εργασιών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας Μέσης Τάσης, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης την Τρίτη 16/04/2024 από 08:00-14:45 στις περιοχές Πέτασος, Ρόχαρη, Παπά...

ΕΛΛΑΔΑ

Έβαζαν χέρι στο ταμείο της επιχείρησής τους, αλλά… ξεχνούσαν να δηλώσουν αυτά τα χρήματα στην εφορία. Ο λόγος για τους τρεις μετόχους επιχείρησης εκμετάλλευσης...