Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Από σήμερα η αναστολή εργασίας σε προνοιακές δομές – Χωρίς προβλήματα οι Κυκλάδες

Από σήμερα η αναστολή εργασίας σε προνοιακές δομές – Χωρίς προβλήματα οι Κυκλάδες

Tο πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου ξεκίνησε η εφαρμογή της  αναστολής εργασίας για όσους εργαζομένους των δομών φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν υποβληθεί τουλάχιστον στην πρώτη δόση εμβολιασμού. 

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα τεθούν εκτός της εργασίας τους «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Η αναστολή δε συνιστά, ούτε ισοδυναμεί με αναγγελία απόλυσης, αλλά οι εργαζόμενοι δεν θα εισπράττουν τον μισθό τους για όσο διάστημα παραμένουν σε αναστολή. 

Οι εργαζόμενοι που θα τίθενται σε αναστολή θα αναπληρώνονται από άλλους υπαλλήλους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με τρίμηνες συμβάσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων που περιλαμβάνονται στη λίστα αυτών των μονάδων όπως γηροκομεία, θεραπευτήρια, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ φτάνει το 75%.

Στις ιδιωτικές μονάδες η εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων φτάνει στο 93%, ενώ σε αυτές που υπάγονται στις μητροπόλεις ή σε ενορίες οι εργαζόμενοι (όπως και οι φιλοξενούμενοι) είναι κυρίως ανεμβολίαστοι.

Στις Κυκλάδες δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα, μιας και οι δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία είναι πολύ λίγες, ενώ οι εργαζόμενοι – τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία – φέρεται να έχουν εμβολιαστεί. Πάντως, μια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες. Τέτοιου είδους δομές υπάρχουν σε Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Πάρο, Σαντορίνη, Μήλο. 

Σημειώνεται ότι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η πρώτη δόση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους υγειονομικούς εργαζόμενους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι προβλέπεται να τεθούν σε αναστολή εργασίας. 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Ακυρωμένη και η απογευματινή πτήση της Olympic Air – Προσγειώθηκε με δυσκολία η Sky Express Προβλήματα στην έλευση των αεροσκαφών στη Νάξο, δημιούργησαν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κύθνου, για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με τρεις (03) επιβαίνοντες, σε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το πέπλο της Αφρικάνικης σκόνης πάνω από τη Νάξο – Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Cyclades24 Καλυμμένη από ένα πέπλο αφρικανικής σκόνης ξύπνησε και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Επέστρεψε στην Αθήνα η πτήση της Olympic Air εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας Το δρόμο της επιστροφής προς το “Ελ. Βενιζέλος” από τη Νάξο,...