Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συγχαρητήριο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Δωροθέου Β’ σε όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ  

 ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ & ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

                 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, απευθύνει  προς τις μαθήτριες και τους μαθητές των νήσων της Ιεράς Μητροπόλεως, που συμμετείχαν σ΄ αυτές, το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα:

          «Αγαπημένα μου παιδιά,

          Σας συγχαίρω, όλους και όλες,  εγκάρδια και πατρικά, διότι κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που για δεύτερη χρονιά επέβαλε η ανάγκη περιστολής της πανδημίας, εσείς επιμείνατε στην κοπιώδη προσπάθειἀ σας, να ακολουθήσετε, δηλαδή, ανώτερες και ανώτατες σπουδές.

          Ως πνευματικός σας πατέρας καμαρώνω για όλους σας!

          Και για όσους είδαν και για όσους δεν είδαν τα ονόματά τους στους πίνακες των αποτελεσμάτων.

         Για τον καθένα σας αρχίζει μια νέα περίοδος της προσωπικής του ζωής:

        Σε όσους δεν εισήχθησαν σε Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές, θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει απόρριψη ή αποτυχία!

        Αντίθετα, πρέπει να θεωρηθεί ως αφορμή για μια νέα προσπάθεια ή και στροφή προς ένα άλλο προσανατολισμό και προσδιορισμό της ακαδημαϊκής ή της επαγγελματικής τους πορείας.

        Μπροστά τους δρόμοι ανοίγονται πολλοί και προσεύχομαι ο Κύριος να τους φωτίσει, ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή!  

        Συγχαίρω ιδιαίτερα και τους νέους μας φοιτητές, μαζί με τους γονείς και τους διδασκάλους τους, που είδαν τους κόπους τους να καρποφορούν!

          Και τους υπενθυμίζω ότι η νέα αυτή σελίδα της ζωής τους, που μόλις άνοιξε, είναι όμορφη, δημιουργική, αισιόδοξη, και ταυτόχρονα δύσκολη και απαιτητική, για την επιτυχή ολοκλήρωση της οποίας χρειάζεται να έχουν πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στην αγάπη και την πρόνοιά Του!

           Ο αγώνας τους συνεχίζεται, μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους, την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και την παραγωγική διαδικασία, για την την πρόοδο των νησιών μας και της πατρίδας μας!

 Ως Επίσκοπος και πνευματικός Πατέρας, θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στα παιδιά μας, με ενδιαφέρον, αγάπη και προσευχή, έχοντας την πόρτα της καρδιάς μου, αλλά και της  Μητροπόλεώς μας πάντοτε ανοιχτή.

 

Με πατρικές ευχές και αγάπη

† Ο  ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ερμούπολη,  28 Αυγούστου 2021

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid) Στην κάμερα της ιστοσελίδας μας μίλησε ο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν ξέρουμε αν ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, έχει βρει το «μαγικό ραβδί», όμως το βέβαιο είναι πως ό,τι βάζει στο στόχαστρό του το...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: 70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι, στους αμπελώνες του νησιού Στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΚΚΕ: Αλλαγή προγράμματος στην περιοδεία της Πάρου, με Χρήστο Κατσώτη αντί της Διαμάντω Μανωλάκου Η σχετική ανακοίνωση για την περιοδεία του ΚΚΕ στην Πάρο:...