Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ενα διαφορετικό κοσμηματοπωλείο στη Μύκονο: Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε πισίνα της δεκαετίας του 1960

Στην καρδιά του κοσμοπολίτικου νησιού της Μυκόνου «έσκασε σαν φυσαλίδα» το κοσμηματοπωλείο με την επωνυμία Gavello nel blu, η αισθητική του οποίου συνδυάζει την κομψότητα του παρελθόντος με τη σύγχρονη αισθητική του σήμερα. Το αποτέλεσμα; Στη θέα του ενθουσιάζεται κάθε ορκισμένος design lover που γοητεύεται από τη νοσταλγική διάθεση περασμένων δεκαετιών, αλλά και από τη φρεσκάδα των νέων trends στη διακόσμηση.

Στο τιμόνι του σχεδιασμού βρίσκεται το γραφείο αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης Saint of Athens το οποίο έχει ντύσει με τα χαρακτηριστικά μπλε πλακάκια όλο αυτό το κοσμηματοπωλείο στη Μύκονο, ώστε να μοιάζει με μια «πολυτελή πισίνα της δεκαετίας του ’60».

Το Saint of Athens συνεργάστηκε με το αρχιτεκτονικό γραφείο Dive Architects για να κάνουν το κοσμητοπωλείο στη Μύκονο να ξεχωρίσει από την πληθώρα των κοντινών καταστημάτων λιανικής χρησιμοποιώντας γαλάζια πλακάκια, ερμάρια και σκάλα πισίνας.

«Ψάχναμε έναν ανορθόδοξο τρόπο για να παρουσιάσουμε τα πολύχρωμα και πλούσια σχέδια του Gavello, οπότε καταλήξαμε σε μια σουρεαλιστική, καλοκαιρινή ιδέα», δήλωνει ο επικεφαλής του Saint of Athens Νίκος Παλαιολόγος στο Dezeen , ένα από πιο γνωστά και έγκυρα διεθνούς εμβέλειας περιοδικά -και όχι μόνο- στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του design. «Κοσμοπολίτικα και γραφικά μέρη όπως η Μύκονος τείνουν να παγιδευτούν σε ένα δίπολο άκαμπτης παράδοσης έναντι αναγκαστικής υπερβολής. Αλλά η Μύκονος είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος που απαιτεί μεγάλες και τολμηρές κινήσεις», συμπληρώνει ο ίδιος.

Κι ενώ απέξω το κοσμηματοπωλείο μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο τυπικό κυκλαδίτικό κατάστημα, μπαίνοντας μέσα οι πελάτες μεταφέρονται σε ένα περιβάλλον που θυμίζει εσωτερικό πισίνας. Γαλάζια πλακάκια από τεράτσο, μπάλες παραλίας, ριγέ ενισχυτικά και μια σκάλα πισίνας στον τοίχο συνθέτουν το σκηνικό με τους σχεδιαστές να θέλουν τα χαρακτηριστικά της πισίνας να δημιουργούν ένα νοσταλγικό αποτέλεσμα.

Gavello nel blu στη Μύκονο

«Το απαλό μπλε, ένα χρώμα που θυμίζει την πολυτέλεια της πόλης της δεκαετίας του ’60, έπιπλα από μέταλλο, vintage στοιχεία και προσαρμοσμένες μπλε οθόνες terrazzo αποτελούν ένα ρετρό αλλά μοντέρνο σύμπαν του Γουές Άντερσον» , δηλώνει ο Νίκος Παλαιολόγος αναφερόμενος στον σκηνοθέτη Γουές Άντερσον που αποτελεί συνώνυμο με όλα τα παστέλ αρχιτεκτονήματα.

Στο πίσω μέρος του κοσμηματοπωλείου, ένας πάγκος και ένα σετ με κόκκινα ντουλάπια συμπληρώνουν την αίσθηση της πισίνας. Αρκετά στρογγυλά φώτα που μοιάζουν με φώτα πισίνας βρίσκονται επίσης στο κάτω μέρος του καταστήματος. Κάθε λεπτομέρεια έχει σκοπό να κάνει τον χώρο να είναι ρεαλιστικός. Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι αυτό δημιουργεί μια «οικεία ατμόσφαιρα και δημιουργεί μια καλοκαιρινή αίσθηση».

Οσο για το πρακτικό κομμάτι που έχει να κάνει με τα εκθέματα των κοσμημάτων αφού μιλάμε για κοσμηματοπωλείο, καθρέφτες, μαξιλάρια και προθήκες είναι διάσπαρτα σε όλο το χώρο. Μανταλάκια, που μοιάζουν με κρεμάστρες στις οποίες κρέμονται οι πετσέτες των κολυμβητών, χρησιμοποιούνται επίσης για την εμφάνιση των κοσμημάτων.

Gavello nel blu στη Μύκονο
Καθρέφτη καθρεφτάκι στην πισίνα, είναι τα κοσμήματά μου κομψά και δροσερά; Οσον αφορά το Gavello Nel Blu, η απάντηση είναι προφανής.

Τέλος, μια νησίδα στη μέση του καταστήματος χρησιμεύει ως σημείο εστίασης στο ισόγειο που περικλείει μια ποικιλία από σχέδια κοσμημάτων του brand. «Λίγα τετραγωνικά μέτρα αρκούν για να δείξει ο εσωτερικός σχεδιασμός την έξυπνη πλευρά του και τα πλούσια προϊόντα να αποκτήσουν ένα εντελώς νέο πλαίσιο αγοράς», καταλήγουν οι Saint of Athens.

Περιηγηθείτε στο εσωτερικό του διαφορετικού αυτού κοσμηματοπωλείου στη Μύκονο:

Ενας χώρος παιχνιδιάρικος με στιλ.

Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία. Το Polaroidable και το instagrammable Gavello Nel Blu φέρνει την κλασική κομψότητα ένα βήμα πιο κοντά στη μοντέρνα αισθητική.

Τα κοσμήματα όπως δείχνουν σε σκηνικό που θυμίζει εσωτερικό πισίνας.

Gavello nel blu στη Μύκονο

Gavello nel blu στη Μύκονο

Gavello nel blu στη Μύκονο

Gavello nel blu στη Μύκονο

Gavello nel blu στη Μύκονο

Gavello nel blu στη Μύκονο

Gavello nel blu στη Μύκονο

Gavello nel blu στη Μύκονο

Ταυτότητα έργου:
Concept: Saint of Athens και Elizabetta Gavello

Εσωτερική διακόσμηση: Saint of Athens

Αρχιτεκτονικό γραφείο: Dive Architects

Φωτογραφία: Γαβριήλ Παπαδιώτης, Instagram Gavello Milano

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εργαστήρι Χορού Μήλου: Το Σάββατο 30 Απριλίου η προτελευταία βραδιά μπαλέτου Η προτελευταία βραδιά μπαλέτου για τη φετινή σεζόν θα είναι το Σάββατο, 30...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται νέα επένδυση ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Ανάφη. Σύμφωνα με το bizness.gr, το έργο αφορά στην αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κατοικιών...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Θέλει σωματική αλλά κυρίως ψυχική δύναμη να σκαλίζεις το μάρμαρο. Σπουδαστές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας διδάσκονται στον Πύργο της Τήνου τα μυστικά της...