Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Απόδραση στην Κίμωλο! Η μικρογραφία των Κυκλάδων

Απόδραση στην Κίμωλο! Η μικρογραφία των Κυκλάδων που τον Σεπτέμβρη ρίχνει τις τιμές της κατά 50%

Τι άλλο να ζητήσεις από τις διακοπές σου;

Μπορεί ο «βασιλιάς του καλοκαιριού», Αύγουστος, να μας αποχαιρέτησε και να έδωσε τη θέση του στον Σεπτέμβρη, όμως όλοι ξέρουμε πολύ καλά πως το φθινόπωρο στη χώρα μας στην πραγματικότητα αργεί πολύ ακόμα να έρθει. Ο -θεωρητικά- πρώτος μήνας του φθινοπώρου, ενδείκνυται για όσους αγαπούν τις καλοκαιρινές διακοπές σε μέρη χωρίς πολύ κόσμο, ηρεμία και θάλασσες-λάδι, καθώς μας εξασφαλίζει το καλοκαιρινό αεράκι, τη ζέστη και τη γεύση της αλμύρας, χωρίς ωστόσο να μας αναγκάζει να το βιώσουμε όλο αυτό με εκατοντάδες άλλους παραθεριστές σε απόσταση αναπνοής.

Όσοι έχουν προτιμήσει τον Σεπτέμβρη έστω και μία φορά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, γνωρίζουν καλά τα «μυστικά» του. Τον υπέροχο αυτό μήνα, βλέπεις, έχει πάντα ζέστη, αλλά όχι πολύ κόσμο, γεγονός που θα σε κάνει να απολαύσεις στο έπακρο τις διακοπές σου και μάλιστα υπό τις ιδανικότερες συνθήκες.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τώρα είναι που θα βρεις -οικογενειακά κυρίως- καταλύματα στο νησί ακόμα και 50% πιο οικονομικά από όσο θα τα έβρισκες 15 ημέρες πριν. Σα να λέμε πως με 35 ευρώ/βράδυ έχεις κλείσει σπιτάκι-όνειρο, αν δεν είσαι λάτρης των ακριβών ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίες ξεκινούν μεν τις προσφορές από τα μέσα Σεπτέμβρη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν τόσο οικονομική διαμονή.

Ψάχνεις περισσότερους λόγους να φύγεις τώρα για διακοπές;

Οι φανατικοί των διακοπών του Σεπτέμβρη ψηφίζουν… δαγκωτό Κυκλάδες, μιας και τότε είναι που κοπάζουν τα μελτέμια, φεύγουν οι ορδές τουριστών και το ηλιοβασίλεμα μοιάζει πιο γλυκό από ποτέ. Και ένας από τους προορισμούς που είναι must γι’ αυτήν την εποχή είναι η πανέμορφη Κίμωλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η Κίμωλος αποτελούσε κορυφαίο ελληνικό προορισμό το 2018 με τη δημοφιλία της τρία χρόνια αργότερα να παραμένει στα ύψη.

Η Κίμωλος βρίσκεται ανάμεσα στην γραφική Μήλο και την «εναλλακτική» Φολέγανδρο, στοιχείο που έχει συντελέσει στο να μείνει λίγο πιο πίσω από άποψη τουριστικής ανάπτυξης. Το νησί είναι στην πραγματικότητα μία μικρογραφία των Κυκλάδων, η οποία περιλαμβάνει όλα εκείνα που αγαπάς στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του συμπλέγματος: λευκά πετρόχτιστα σοκάκια, παραλίες που κόβουν την ανάσα, μία μεγάλη Χώρα (που λέγεται Χωριό) σαν από παραμύθι και ντόπιους που αντιμετωπίζουν τους τουρίστες σαν δικά τους παιδιά.

Πού κολυμπάμε

Η Αλυκή, η Μπονάτσα και το Καλαμίτσι είναι τρεις παραλίες κοντά στο Χωριό στις οποίες φτάνεις περπατώντας 10 λεπτά ή με την τοπική συγκοινωνία σε χρόνο dt. Η Μπονάτσα είναι η πιο οργανωμένη, με ένα «ψαγμένο» beach bar να δίνει ρυθμό και να προσελκύει τη νεολαία.

Στις υπόλοιπες, καλό είναι να έχεις πάρει μαζί σου τα απαραίτητα εφόδια για να μην ταλαιπωρηθείς.

Η παραλία Πράσα είναι για τους περισσότερους η ωραιότερη παραλία του νησιού, ενώ για κάποιους άλλους μία από τις πιο όμορφες των Κυκλάδων. Βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού και έχει λευκή αμμουδιά και καταπράσινα νερά που θυμίζουν εξωτικό νησί. Στην παραλία υπάρχουν ένα beach bar και ξαπλώστρες, όμως αν προτιμάς πιο ήρεμο κολύμπι και ηλιοθεραπεία με ησυχία, τα αλμυρίκια θα σου χαρίσουν τη σκιά που χρειάζεσαι.

Οι κολπίσκοι Ρέμα και Καρρά δίπλα στις σπηλιές διαθέτουν διαυγή νερά σαν αυτά που βλέπεις σε πισίνα και σε καλούν σε παιχνίδια και βουτιές. Αν δεν πας για κολύμπι εκεί, είναι σαν να μην έχεις κολυμπήσει στην Κίμωλο, για αυτό μην το σκεφτείς δεύτερη φορά.

Το Κάστρο

Τα βράδια και τα απογεύματά σου θα τα αφιερώνεις στην πρωτεύουσα του νησιού, το Χωριό. Η αιγαιοπελαγίτικη κουλτούρα, τα όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια και το επιβλητικό, μεσαιωνικό κάστρο θα σε ξετρελάνουν. Εκεί χτυπά η καρδιά του νησιού, με πολλά μπαράκια, εστιατόρια, καφενεδάκια και ταβέρνες με εξαιρετικό και πολύ οικονομικό φαγητό να περιμένουν να σε κάνουν να νιώσεις… νησιώτης για μία εβδομάδα!

Μην ξεχάσεις την Πολύαιγο

Μία εκδρομή με το καϊκάκι στην Πολύαιγο, την Πολυνησία των Κυκλάδων -όπως την αποκαλούν- είναι αυτό που δεν πρέπει να παραλείψεις όσο κάνεις διακοπές στην πανέμορφη Κίμωλο. Πρόκειται για ένα ακατοίκητο νησάκι που φιλοξενεί πολλά προστατευόμενα είδη της πανίδας.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και καταπράσινα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να βρεθείς να κολυμπάς δίπλα σε φώκιες Μονάχους – Μονάχους. Με τον καπετάν Χειμώνα και το ομώνυμο βαρκάκι του, θα οδηγηθείς πανεύκολα στην Πολύαιγο και θα σε ξεναγήσει καταπληκτικά, καθώς λίγοι γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή με τα αγριοκάτσικα – σήμα κατατεθέν της!

Η Κίμωλος στέκει εκεί και σε περιμένει κούκλα όπως πάντα, για να σε ξεκουράσει, να σε χαλαρώσει, να σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος της καθημερινότητας και να καταλήξει να σε μαγέψει με την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη ομορφιά της.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της, αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Θα αφήσεις ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία;

ethnos

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Akkadian 5* Hotel – Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο Το Ξενοδοχείο Akkadian, το πολυτελές κατάλυμα 5 αστέρων στην καρδιά της Μυκόνου, ανακοινώνει...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Καλούνται ο Δήμος Κιμώλου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ)  Κιμώλου. Το μεσημέρι της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τουριστική έκθεση Tourism Plus Shanghai 2024, θα πραγματοποιηθεί στις 26-30 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Καλύπτοντας εμβαδόν εκθεσιακού χώρου 600.000 τετραγωνικών μέτρων, η...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξα είναι για τον ελληνικό τουρισμό τα μηνύματα για την τρέχουσα τουριστική χρονιά, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, την ITB 2024...