Κυκλάδες: Οι ελλείψεις στη δημόσια υγεία μετά τις αναστολές των ανεμβολίαστων – Αναλυτικά τα προβλήματα σε κάθε νησί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας των ελλείψεων που δημιουργήθηκαν στις υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων, οι οποίες προκλήθηκαν από τις αναστολές εργασίες των ενεμβολίαστων υγειονομικών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η εικόνα στις Κυκλάδες είναι η ακόλουθη΅:

Το Νοσοκομείο της Νάξου έχει δύο χειρουργούς. Βγήκαν και οι δύο σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάσθηκαν. Μετακινήθηκε ένας χειρουργός από το Νοσοκομείο Σύρου για 10 ημέρες.

Το Νοσοκομείο Σύρου είχε 4 χειρουργούς. Ο ένας βγήκε σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάσθηκε. Από τους τρεις εναπομείναντες μετακινείται ένας στο Νοσοκομείο Νάξου και οι δύο χειρουργοί που απομένουν δεν φθάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σύρου.

Το Νοσοκομείο Νάξου έχει δύο μικροβιολόγους και ο ένας βγήκε ως ανεμβολίαστος σε αναστολή εργασίας. Για την κάλυψη μετακινήθηκε για 10 ημέρες μικροβιολόγος από το Νοσοκομείο Σύρου. Από τους 4 μικροβιολόγους που έχει η Σύρος μένουν τρείς που δεν φθάνουν.

Από τους πέντε τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων που έχει η Νάξος οι δύο βγήκαν σε αναστολή εργασίας. Μετακινήθηκε ένας από την Σύρο.

Επίσης στο Νοσοκομείο Νάξου οι δύο από τις 7 καθαρίστριες σε αναστολή και πέντε από τους τριάντα του νοσηλευτικού προσωπικού.

Το Νοσοκομείο της Σύρου τις προηγούμενες ημέρες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο από τους τρεις. Ο ένας μετακινήθηκε στη Νάξο που δεν έχει κανέναν αναισθησιολόγο και καλύπτεται με μετακινημένους αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία. Ο ένας ήταν με αναρρωτική άδεια και έτσι το νοσοκομείο της Σύρου που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Από τα 8 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού τα 4 μπήκαν σε αναστολή εργασίας.

Επίσης μία τεχνολόγος σε αναστολή περιμένει ανάκληση και μία οδοντίατρος σε αναστολή περιμένει ανάκληση.

Πλήρης αποδιοργάνωση.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

2 διοικητικοί υπάλληλοι σε αναστολή.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

Από τα 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό τα τρία σε αναστολή.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ

Σε αναστολή ένας οδηγός ασθενοφόρου και μία νοσηλεύτρια σε σύνολο 7 ατόμων που υπηρετούν στο κεντρο υγείας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΥ

Μία επικουρική νοσηλεύτρια και μία επικουρική διοικητικός σε αναστολή περιμένει διορθωτική.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

Από τους δύο επικουρικούς διοικητικούς ο ένας σε αναστολή.

Από τα 6 άτομα του θυρωρείου, το ένα σε αναστολή.

Πηγή: cyclades24.gr