Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πρωταθλητής το Ν. Αιγαίο στους Χρυσούς Σκούφους και το 2021 – (Φωτογραφίες)

Πρωταθλητής το Ν. Αιγαίο στους Χρυσούς Σκούφους και το 2021

Κυριάρχησαν ξανά τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου στην απονομή των Χρυσών Σκούφων 2021

Με 17 συνολικά βραβευμένα εστιατόρια, το Νότιο Αιγαίο αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία

Κυριάρχησαν για μια ακόμη φορά φέτος τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου, στη λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2021, το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», με το Νότιο Αιγαίο να παραμένει σταθερά ο πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία.  Η τελετή είχε έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Παρόντος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου  – ο οποίος στην αντίστοιχη τελετή του 2019 είχε βραβευτεί για την κατάκτηση του τίτλου “Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”  – και εκπροσώπων του πολιτικού, του επιχειρηματικού, του πολιτιστικού και του γαστρονομικού κόσμου της χώρας, 17 συνολικά εστιατόρια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,  απέσπασαν διακρίσεις και αναδείχθηκαν νικητές των επιδραστικότερων γαστρονομικών βραβείων της Ελλάδας, αριθμός που ισοδυναμεί σχεδόν με το ένα τρίτο των 55 συνολικά βραβευθέντων εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά.

Ειδικότερα, 6 συνολικά εστιατόρια  από το Νότιο Αιγαίο τιμήθηκαν με Χρυσό Σκούφο, στο σύνολο των 23 βραβευμένων, ενώ 11 ακόμη απέσπασαν την τιμητική διάκριση Top Notch, από τα 31  που βραβεύτηκαν σε όλη τη χώρα. Η κατηγορία Top Notch καθιερώθηκε από πέρυσι, ως ένα νέο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, για τα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών. 

Την τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, η οποία έγινε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους προσκεκλημένους, παρουσίασε ο Γιάννης Στάνκογλου.  Τα βραβεία στους ιδιοκτήτες των βραβευμένων εστιατορίων παρέδωσαν ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο εκδότης του «Αθηνόραμα» Δημήτρης Ηλιόπουλος και εκπρόσωποι του γαστρονομικού και επιχειρηματικού κόσμου. 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

«Μεγάλη η χαρά και η περηφάνια να συμμετέχεις στην τελετή βράβευσης των Χρυσών Σκούφων 2021 και 17 βραβεία να πηγαίνουν σε εστιατόρια των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Santoro, Bill & Coo, Alali, Lauda, Cuvee, Selene, Lycabetttus, Hλιοβασίλεμα, Grandma’s, Petra, Beef Bar, Kensho, Mαραθιά, Mikrasia Santorini, Mikrasia Mykonos, Naos και Jackie O Beach, είναι τα εστιατόρια νησιών μας που βραβεύτηκαν. 

Το φαγητό μας, είναι στοιχείο της ταυτότητας και της προσωπικότητας των νησιών μας, είναι συστατικό της επιτυχίας των νησιών μας στον τουρισμό, είναι εμπειρία που ψάχνει και αναγνωρίζει ο επισκέπτης μας. 

Μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά η υποστηρικτική δουλειά στην Γαστρονομία που σταθερά κάνουμε στην Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια και στην οποία πίστευα απο τα χρόνια ακόμα που υπηρετούσα το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. 

Γιατί, φέρνει αποτελέσματα.

Γιατί, δημιουργεί ρεύμα που προσελκύει νέους και νέες.

Γιατί, μας ανεβάζει ψηλότερα.

Συγχαρητήρια σε όλους!»

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας και απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από το περιοδικό Αθηνόραμα  Ο θεσμός, με αφετηρία το 1992, καταγράφει συνεχή παρουσία στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα και θεωρείται έγκυρος και καταξιωμένος, τόσο από τους επαγγελματίες του χώρου όσο και από το κοινό. Η ύπαρξη του έχει λειτουργήσει καταλυτικά σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας των εστιατορίων της χώρας. Αποτελεί την γενεσιουργό αιτία για την εξέλιξη των σεφ μέσα από την ευγενή άμιλλα και συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της εθνικής μας κουζίνας και την εκπαίδευση του κοινού. 

Η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εστιατορίων γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συγκρότηση Επιτροπής του Δήμου Πάρου για τις Ανεμογεννήτριες Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική δημόσια συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2024 που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου, ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μήλος: Οι 7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στα σκαριά Σε υψηλή θέση ανάμεσα στα νησιά με μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα για νέα ξενοδοχεία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Φολεγάνδρου: Συναυλία του Γιώργη και του Νίκου Στρατάκη την Τρίτη 2 Απριλίου Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φολεγάνδρου ενημερώνει για την πραγματοποίηση συναυλίας του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ακόμα μία παγκόσμια διάκριση για τη Μήλο Η Ισπανία είναι ο κορυφαίος προορισμός της Ευρώπης για ήλιο, θάλασσα και ονειρεμένες ακτές το 2024. Η χώρα, φιλοξενεί...