Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα     «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους», πραγματοποιώντας εργαστήρι ποίησης για παιδιά, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή24 Σεπτεμβρίου(ώρες10:00 και 12:00),  μαθητές Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εργαστήρι ποίησης με τίτλο «Αγώνες και αγωνιστές», με τη δρ Αλεξάνδρα Τράντα. Στόχος του εργαστηρίου, που γίνεταιστο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης «Κεντώντας την Ιστορία», είναι οι μικροί φίλοι,αξιοποιώντας την ποίηση, να μιλήσουν για το 1821 και να αναλογιστούν πώς η ιστορία μετατρέπεται σε κληρονομιά.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Κεντώντας την Ιστορία», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει δώδεκα κεντήματα του Σταμάτη Ζάννου με αφετηρία έγχρωμες λιθογραφίες του Γάλλου ζωγράφου LouisDupréκαι θα παραμείνει στο Μουσείο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290, (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 *Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

 **Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Με την εκπαίδευση πάνω στις βασικές αρχές και τα εργαλεία κοστολόγησης ανοίγει ο νέος κύκλος σεμιναρίων Με την εκπαίδευση πάνω στις βασικές...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συγκρότηση Επιτροπής του Δήμου Πάρου για τις Ανεμογεννήτριες Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική δημόσια συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2024 που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου, ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μήλος: Οι 7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στα σκαριά Σε υψηλή θέση ανάμεσα στα νησιά με μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα για νέα ξενοδοχεία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Φολεγάνδρου: Συναυλία του Γιώργη και του Νίκου Στρατάκη την Τρίτη 2 Απριλίου Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φολεγάνδρου ενημερώνει για την πραγματοποίηση συναυλίας του...