Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία – Ποια είναι η εικόνα μέχρι στιγμής

Κυκλάδες: Κρούσματα κορονοϊου στα σχολεία – Ποια είναι η εικόνα μέχρι στιγμής

Γεγονός είναι εδώ και λίγες μέρες το πρώτο «λουκέτο» σε τμήματα σχολείων, καθώς εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού και αυτό συνέβη στη Βόρειο Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι για να κλείσουν – έστω και προσωρινά – τα σχολικά τμήματα θα πρέπει διαπιστωμένα να έχουν προσβληθεί από τον ιό τουλάχιστον οι μισοί μαθητές της τάξης. Αν τα κρούσματα είναι λιγότερα, οι μαθητές που κόλλησαν κορονοϊό θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους για δέκα ημέρες.

Πάντως, ο καθηγητής Μάριος Λαζανάς τόνισε  ότι το μέτρο αυτό είναι υπό σκέψη και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα να αναθεωρηθεί. Ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο μέτρο υπήρξε προβληματισμός από την έναρξη της σχολικής χρονιάς κυρίως από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι είναι υπερβολικό και ότι μένουν απροστάτευτοι τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» τα παιδιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα νόσησαν 3.559 παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών. 

Στις Κυκλάδες το ξεκίνημα της σχολικής περιόδου έφερε και τα πρώτα κρούσματα του covid 19 στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Κι αυτό συμβαίνει στα περισσότερα νησιά του νομού, ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, τα σχολικά τμήματα δεν κλείνουν πλέον αν δε νοσήσουν οι μισοί μαθητές.

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Σύρο, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Σαντορίνη και σε άλλα νησιά, με τους γονείς των παιδιών να ενημερώνουν τις διευθύνσεις των σχολείων και να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα. Μέχρι στιγμής, δεν παρατηρούνται φαινόμενα πολύ μεγάλης διασποράς στα σχολεία του νομού ώστε να εγκυμονούνται άμεσοι κίνδυνοι αναστολής λειτουργίας τμημάτων.

Ωστόσο, τίποτε δε μπορεί να θεωρείται δεδομένο καθώς ακόμη βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σχολικής περιόδου, ο χειμώνας είναι μπροστά μας, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών δεν είναι εμβολιασμένα, ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού για τους οποίους δεν υπάρχουν ακόμη εμβόλια. 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

  Προεγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο στην Ίο. Σύμφωνα με το bizness.gr, το έργο αφορά στην ανέγερση νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων με υπόγειο και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε περιπέτειες μπήκε στέλεχος της πολιτικής προστασίας του Δήμου Μυκόνου καθώς στενό συγγενικό του πρόσωπο πρόκειται να περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου της...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε περιπέτειες μπήκε στέλεχος της πολιτικής προστασίας του Δήμου Μυκόνου καθώς στενό συγγενικό του πρόσωπο πρόκειται να περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου της...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Blue Star 2: Ακυρώνει την προσέγγισή του στην Ίο την Τρίτη 23/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών Τροποποιημένο θα εκτελέσει το δρομολόγιο της Τρίτης 23...