Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Εγκαινιάζεται το Διεπιστημονικό Κέντρο για το παιδί και την οικογένεια “Σκέψη και Πράξη”

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες και στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα ποσοστά παιδιών με διαταραχές στην επικοινωνία, στο λόγο, την κίνηση και με χαρακτηριστικά αυτισμού, ανέρχονται σε  8 στα 100 με 150 και έχουν αυξητική τάση.

Το γεγονός αυτό κατατάσσει τις αναπτυξιακές διαταραχές σε ένα από τα πιο συχνά παιδιατρικά προβλήματα που υποεκτιμώνται διεθνώς. Με αυτήν την παραδοχή οραματιστήκαμε να οργανώσουμε στο νησί της Σαντορίνης και την ευρύτερη περιοχή, μια κυψέλη ειδικών θεραπειών για παιδιά, εφήβους και την οικογένεια, βάσει αντίστοιχων πρότυπων δομών στην Ευρώπη και την Αμερική. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα Διεπιστημονικό Κέντρο για το παιδί και την οικογένεια “Σκέψη και Πράξη” στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο ίδρυσε και συντονίζει επιστημονικά μια ομάδα ειδικών στο χώρο της παιδικής υγείας και εκπαίδευσης, οι παιδίατροι Καλλιόπη Καραμολέγκου και Αναστασία Μπαρμπούνη και η παιδαγωγός Μαργαρίτα Ζαχαριουδάκη.

Η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται διασφαλίζεται από μια εναρμονισμένη διεπιστημονική ομάδα, η οποία συνεργάζεται με ιατρούς, ειδικούς θεραπευτές, εκπαιδευτικούς και πάνω από όλα με τους ίδιους τους γονείς, προκειμένου να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί και εκπαιδευτικοί μας στόχοι, όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Η επιστημονική κατάρτιση της ομάδας του Διεπιστημονικού Κέντρου για το Παιδί και την Οικογένεια «Σκέψη & Πράξη» στη Σαντορίνη και τα ειδικά προγράμματα με βάση όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους κλάδους των μαθησιακών δυσκολιών και αναγκών, μας οδήγησαν στη δημιουργία μιας σειράς προγραμμάτων για την έγκαιρη διάγνωση αλλά και την πλήρη αποκατάσταση των αναγκών του παιδιού σας. Σχεδιάσαμε προγράμματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ειδικής αγωγής, πρώιμης παρέμβασης, ψυχολογικής ενίσχυσης, συμβουλευτικής γονέων καθώς και σχολικής προετοιμασίας των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου στεγάζεται το Διεπιστημονικό Κέντρο για το Παιδί και την Οικογένεια «Σκέψη & Πράξη» προσφέρει μια οικεία και φιλική ατμόσφαιρα που ευνοεί την εκπαίδευση των παιδιών.

Το Κέντρο διαθέτει σύγχρονο, πλήρως ενημερωμένο και πλούσιο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Διεπιστημονικού Κέντρου για το Παιδί και την Οικογένεια «Σκέψη & Πράξη», σας προσκαλούμε στο χώρο μας να μας γνωρίσετε, το Σάββατο και Κυριακή 24 και 25 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 πμ έως και τις 8:00 μμ. Όλοι οι συνεργάτες μας είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν τον υψηλό αγαθό της παιδικής Υγείας με βάση τις αρχές της συνεργασίας, του διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού προς την οικογένεια.

Θέλουμε τα παιδιά μας, που ενσαρκώνουν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας, με τη βοήθειά μας, να επιδοθούν στον ωραίο αγώνα της πολύπλευρης διεπιστημονικής προσέγγισής των θεραπειών με κέφι και χαρούμενη διάθεση, οπλίζοντας τον εαυτό τους με ενθουσιασμό και επιμονή για να αποκομίσουν, στο τέλος του προγράμματος, τους πλούσιους καρπούς της προσπάθειάς τους.

Οι Επιστημονικά Υπεύθυνες

Καλλιόπη Καραμολέγκου (Παιδίατρος τ.Διευθύντρια Παίδων Αγία Σοφία)

Αναστασία Μπαρμπούνη (Παιδίατρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ.Αττικής)

Μαργαρίτα Ζαχαριουδάκη (Παιδαγωγός)

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο ΑΣ Απόλλων Νάξου στους αγώνες  του ειδικού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Λέσβο για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Ζ΄Περιφέρειας βόλεϊ των...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διπλό καθημερινό (πρωί και απόγευμα) δρομολόγιο θα εκτελούν τη φετινή θερινή περίοδο τα ταχύπλοα της Sea Jets σε βασική γραμμή των Κυκλάδων. Ήδη, το...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid) Στην κάμερα της ιστοσελίδας μας μίλησε ο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν ξέρουμε αν ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, έχει βρει το «μαγικό ραβδί», όμως το βέβαιο είναι πως ό,τι βάζει στο στόχαστρό του το...