Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δημοτικός Συνδυασμός Τήνου “Ενωμένοι για το νησί μας”: «Καλύτερα να μετρήσεις μέχρι το δέκα πριν απαντήσεις»

Δημοτικός Συνδυασμός Τήνου “Ενωμένοι για το νησί μας”: «Καλύτερα να μετρήσεις μέχρι το δέκα πριν απαντήσεις»

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δημοτικός Συνδυασμός Τήνου “Ενωμένοι για το νησί μας”, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

Λένε καλύτερα να μετρήσεις μέχρι το δέκα πριν απαντήσεις.

Μία ολόκληρη εβδομάδα μετά και ο θυμός και η στεναχώρια για την κατάντια των πραγμάτων, παραμένει. Θυμός όχι επί προσωπικού αλλά θυμός λόγω της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της κυκλοθυμικής και ασυνάρτητης συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής όπου με βαρύτατους και ακραίους χαρακτηρισμούς,  πέταγε την μπάλα στην εξέδρα, αντί απαντήσεων. Χαρακτηρισμοί που συνεχίστηκαν ακόμη χειρότερα και κατά την προσπάθεια συνεδρίασης του Λιμενικού Ταμείου που ακολούθησε

Τι εννοεί  η δημοτική Αρχή όταν ζητά την συνεργασία και την ενότητα όταν έχουν προηγηθεί χαρακτηρισμοί όπως: απάτριδες, λαϊκιστές, εκπρόσωποι των συμφερόντων της Άνδρου, αντιτηνιακοί,  αλήτες κλπ.

Κυρίως όμως όταν ο Δήμαρχος επικαλείται την νομιμότητα κατά βούληση και κατά πως τον συμφέρει, αναφέροντας ότι ο Δήμος δεν θα γίνει «Ρουβίκωνας και Κουφοντίνας», ενώ σύμβουλος της πλειοψηφίας τοποθετείται με εμπρηστικές φράσεις κατά της μειοψηφίας του τύπου: «καλά έκαναν και τους χτύπησαν.»

Τρεις μήνες χωρίς δημοτικό συμβούλιο εν μέσω θερινής περιόδου και φυσικά  οξέων προβλημάτων και όλα λειτούργησαν πολύ καλά κατά την άποψη του Δημάρχου.

Τα λύσαμε όλα τα προβλήματα και η συνεδρίαση περιλάμβανε θέματα όπως μίσθωση τάφου κλπ.

Καλό είναι ο κάθε ενεργός και συνειδητός πολίτης της Τήνου να δει την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου (www.facebook.com/dimostinou/videos/567399124412604) για να μπορέσει να σχηματίσει άποψη των λεχθέντων από όλες τις πλευρές..

Καμιά καταδίκη για τον τραυματισμό συμπολιτών μας που το ζητήσαμε  και το αποδέχθηκε ο Δήμαρχος , στα λόγια όμως αλλά μετά ξεχάστηκε όπως άλλα πολλά, εκτός της διαφοροποίησης ενός μόνο δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας. Όλοι άλλοι όχι μόνο άφωνοι και αμέτοχοι αλλά συμπαρατασόμενοι με την άποψη του Δήμαρχου και ιδίως  του Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου που  επικρότησε την βιαιότητα.

Στο  σοβαρό θέμα (της αντικατάστασης των μελών του Δήμου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο), εμβρόντητοι παρακολουθούσαμε τον οχετό των ύβρεων που εκτόξευε κατά πάντων ο μη συγκρατούμενος Πρόεδρος του Γιώργος Σανταμούρης  με χαρακτηρισμούς του τύπου : «ό Κροντηράς είναι άπατρις,  και οι ενστάσεις του  είναι του κώ@@ τα εννιάμερα». Στην παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  για κοσμιότερη συμπεριφορά, ο κ. Σανταμούρης απαντούσε εγώ έτσι μιλάω. Σε όλα αυτά συνεπικουρούσε ο Δήμαρχος Τήνου με φράσεις «εγώ στηρίζω Σανταμούρη με χέρια και με πόδια» συμπληρώνοντας τις γνωστές  του κλισέ φράσεις «είστε λαϊκιστές, δεν υπηρετείτε τα συμφέροντα της Τήνου αλλά της Άνδρου κλπ.

Προφανώς ο κύριος Σανταμούρης βλέποντας όλα τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας του Λιμενικού ταμείου και τις επιπτώσεις που συνεπάγονται αυτά, θέλει μέσω της επίθεσης να αποβάλει από πάνω του τις βαρύτατες ευθύνες που έχει.

Τις απαντήσεις τις πήρε από την δημοτική μας παράταξη αλλά οι ερωτήσεις μας κατά πάγια τακτική  όλες έμειναν αναπάντητες. Η μη συμμετοχή μας στο τελευταίο συμβούλιο του λιμενικού Ταμείου ήταν βασισμένη στην έγγραφη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου περί ακυρότητας της Συνεδρίασης. Όταν ο κύριος Κροντηράς πρότεινε να δοθεί έγγραφη  γνωμάτευση  και από έγκριτό δικηγόρο της επιλογής του Προέδρου και αμέσως μετά να συγκληθεί το Συμβούλιο, η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή.  Τα συμπεράσματα δικά σας. Κατά τα άλλα επικαλείται ο Δήμαρχος ότι εφαρμόζει την νομιμότητα.  Δυστυχώς όμως επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μια φορά όταν στην συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου μετά από την παραίτηση 2 μελών του Συμβουλίου ξαναδημιουργήθηκε το ίδιο θέμα από την Άνδρο.

 Η Παράταξη μας συμμετείχε θέτοντας ξανά την επιφύλαξη της νομιμότητας  της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα έρθει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης γνωμοδότηση που όμως δεν κατατέθηκε ποτέ. Στη συνέχεια ο Δήμος Άνδρου ζητά με έγγραφο του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να προβεί στις κατά νόμο ενέργειες για την διακήρυξη της ακυρότητας της εν λόγω συνεδρίασης και την μη έγκριση νομιμότητας των αποφάσεων που ελήφθησαν. Μετά από αυτές τις εξελίξεις δικαιωνόμαστε για την άποψη ότι το θέμα είναι πολιτικό και ότι την ευθύνη για να λειτουργήσει ομαλά το Λιμενικό Ταμείο την έχει η Δημοτική Αρχή της Τήνου.

Αξίζει να σημειωθεί, (για να δικαιολογήσουμε και τον χαρακτηρισμό που μας προσάπτει ο Δήμαρχος ότι είμαστε λαϊκιστές), η απουσία της Αντιπρόεδρου του Λιμενικού  Ταμείου από την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ λόγω μη πρόσβασης της σε δίκτυο ιντερνέτ.  Τέλος δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την άρνηση κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου, την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία βασίστηκε σε αιτιολογία την οποία χαρακτηρίζουμε παιδαριώδη. Κατά τα άλλα θέλουμε να ανεβάσουμε επίπεδο τουριστικά το νησί μας.

Δύο χρόνια έχουν περάσει και ο αλλοπρόσαλλος και αντιδημοκρατικός ( που φθάνει μέχρι την φίμωση) τρόπος διοίκησης σε όλα τα επίπεδα είναι ολοφάνερος εκ των αποτελεσμάτων. Κατά τα άλλα οι αναρτήσεις  του Δημάρχου στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί δεκάδων έργων που έχουν γίνει μας δείχνουν στο πόσο η κατάσταση έχει ξεφύγει σε μία άλλη διάσταση της πραγματικότητας,  στο χώρο της ουτοπίας.

ΥΓ. Καταδικάζουμε την άδικη και προκλητική επίθεση της Δημοτικής Αρχής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, στον εκπρόσωπο και τον Συνδυασμό του Κοινού Τηνίων που αναφέρθηκε στα θλιβερά βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο νησί μας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, χθες, προκάλεσε σε όλους μας υπερηφάνεια. Στην τόσο ταραγμένη αυτή περίοδο, με πολεμικές συγκρούσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη, ελπίζουμε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σίφνος, Σέριφος και Φολέγανδρος είναι τα τρία κυκλαδίτικα νησιά που εντάχθηκαν στον κατάλογο των 7 πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη για το 2024, σύμφωνα με την Europa Nostra, την Ευρωπαϊκή φωνή της κοινωνίας των πολιτών που έχει δεσμευτεί για τη διαφύλαξη και την προώθηση της πολιτιστικής και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

  Ο Απρίλιος ξεκίνησε δυνατά για την Παριανή σχολή χορού S.A LATIN DANCE ACADEMY του Σταμάτη Ζουμή και της Αντωνίας Δευτερίγου, οι μαθητές και...