Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εξαντλήθηκε η υπομονή του Σουσούδη! Το εξώδικο και η αποστομωτική απάντηση σε ”δημοσιογράφο”

«Η υπομονή έχει και όρια»

 Λέγεται ότι η υπομονή είναι προτέρημα, όσων δεν έχουν να κρύψουν κάτι.

Εξαντλείται, όμως και αυτή,  όταν η ευκαιρία που δίνουν στους υπαιτίους  για «επανόρθωση», περιφρονείται.

Είχα επιλέξει να ανεχθώ επί 6 ολόκληρα χρόνια τις αθλιότητες, που έγραφε εις βάρος μου ο κος
Α.  Μπασαντής, ως διαχειριστής του «εν άνδρω», καθώς και τα συκοφαντικά σχόλια, που ο ίδιος επέτρεπε να αναρτώνται ή τα διάλεγε ή ακόμα και ο ίδιος έγραφε εναντίον μου και εναντίον μελών της οικογενείας μου.

Η ανοχή αυτή οφειλόταν στο γεγονός πως, ως Δήμαρχος θεωρούσα ότι,  έπρεπε να ανεχτώ την όποια κριτική, ακόμα και εκείνη, όπου εκφραζόταν πολλές φορές εναντίον μου με πλήρως απαξιωτικά σχόλια, που έφταναν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης και της αθλιότητας με τους πλείστους «επιθετικούς» και αχαρακτήριστους, επιθετικούς προσδιορισμούς. Τι να πρωτοθυμηθώ…..

Στη συνέχεια πίστευα, ότι ως ένα απλό μέλος του δημοτικού συμβουλίου πλέον και όχι ως Δήμαρχος, θα σταματούσε όλος αυτός  ο συκοφαντικός πόλεμος εναντίον μου, όλη αυτή η εμμονή και η δυσφήμιση της προσωπικότητάς μου, που συνέχιζε να γίνεται κατεξακολούθηση, αγγίζοντας πλέον τα όρια του δόλου.

Περιττό να τονίσω την αναστάτωση που προκαλούσε σε όλη την οικογένειά μου και ιδιαίτερα στα παιδιά μου με τα άθλια δημοσιεύματά του εις βάρος μου, με όλα αυτά τα ψεύδη, την κατασυκοφάντησή μου και το μένος εναντίον μου.

Όλη αυτή η βάναυση αθλιότητα των κειμένων του επί 6 συνεχή χρόνια και των απαράδεκτων σχολίων του στα δήθεν δημοσιογραφικά άρθρα του, δεν είχαν καμία σχέση με πολιτική κριτική, αλλά με μία εμμονική προσπάθεια διαστρέβλωσης του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μου.

Για όλα τα παραπάνω, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω, μετά από οκτώ ( 8 ) μήνες, το πλήρες κείμενο της εξωδίκου μου αναφοράς, το οποίο απηύθυνα στον υπεύθυνο διαχειριστή του «έν άνδρω», με αφορμή τα ψεύδη και τις προσωπικές αθλιότητες που εκτόξευσε σε βάρος μου την 29/1/2021, όπου πλέον ύστερα από 6 χρόνια, «ξεχείλισε το ποτήρι».

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, με το άρθρο του,
ο Α.  Μπασαντής, που εμφανίζεται ως τιμητής και κριτής των πάντων, είχε το θράσος να θέσει σε αμφισβήτηση ακόμα και την πληρότητα της ιατρικής μου κατάρτισης. Παράλληλα λοιδώρησε και «στόλισε», με ασύστολα ψεύδη, το έργο της θητείας 2014- 2019 στο Δήμο Άνδρου, συκοφαντώντας όχι μόνο εμένα, αλλά και μια ολόκληρη ομάδα αιρετών και συνεργατών.

Δεν δίστασε μάλιστα, ως κερασάκι στην πικρόχολη τούρτα του, να προσπαθεί να με διασύρει, αφήνοντας πονηρά υπονοούμενα και άθλια ψεύδη, για την οικία μου και την δημοτική οδό, που οδηγεί στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται και η οικία μου.

Το μένος και η εμμονή του συντάκτη και «εγκεφάλου» των όσων αναρτώνται,  ξεπέρασε πλέον τα προσωπικά και  πολιτικά όρια της ανοχής μου. Στην επίμονη και αήθη ενασχόληση του με το πρόσωπό μου, με σωρεία ψευδολογιών επιχείρησε να αμαυρώσει ακόμα και την επιστημονική μου υπόστασή, καθώς και την ολοκλήρωση ευρύτατου, μετρήσιμου και πολύπλευρου έργου στο νησί μας και την απτή καθημερινή εικόνα που έχουν οι συντοπίτες μου για την ακεραιότητά μου.

Το « έν άνδρω », ως γνωστό από καιρό, έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια.  Αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να συκοφαντεί ανενόχλητο, όποιον στοχοποιεί.

Αξίζει να τονισθεί ότι, μετά την παρέλευση οκτώ μηνών, από την εξώδικη αναφορά μου, ο αποδέκτης κ. Μπασαντής, δεν προέβη σε καμία δήλωση επανόρθωσης και αποκατάστασης της αλήθειας, ούτε βέβαια τόλμησε να αποδείξει τις έγγραφες αθλιότητές του.

Για τον λόγο αυτό θεώρησα, πως ο μοναδικός τρόπος για να πάψει αυτή η άθλια κατασυκοφάντησή,
του Α. Μπασαντή  προς το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου, ήταν πλέον μόνο, η νομική οδός.

Προς τούτο κατέθεσα αγωγή εναντίον του, και επιφυλάσσομαι και για άλλα αναρτημένα δημοσιεύματά του, όπου θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Υ.Γ. Παρακάτω παραθέτω το πλήρες περιεχόμενο της εξωδίκου μου αναφοράς, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ –ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

 

Θεοδοσίου Σουσούδη, του Ιωάννη, ιατρού, κατοίκου  Χώρας Άνδρου, ΑΦΜ :042491216.

 

 

ΠΡΟΣ

Τον Αδαμάντιο Μπασαντή, κάτοικο Ραφήνας Αττικής,….., με την ιδιότητα του υπευθύνου-διαχειριστή της ηλεκτρονικής- διαδικτυακής εφημερίδας με την επωνυμία « Εν Άνδρω »

________________________________________________

Όπως γνωρίζετε, τυγχάνετε διαχειριστής και υπεύθυνος έκδοσης της διαδικτυακής εφημερίδας με την επωνυμία « Έν Άνδρω », η οποία ασχολείται με ζητήματα που αφορούν το νησί μας και είναι προσβάσιμη, ως προς το περιεχόμενό της, από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και όχι μόνο.

            Το ηλεκτρονικό αυτό έντυπο συντάσσεται και κυκλοφορεί από εσάς, ο οποίος δηλώνετε  ότι έχετε την ιδιότητα του δημοσιογράφου, κατά τρόπο ώστε να αναμένεται ευλόγως και η ανάλογη, εκ της ιδιότητάς σας, τήρηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τόσο ως προς τη διασταύρωση της αληθείας όσων «γεγονότων» αναφέρονται ή αναπαράγονται αλλά και όσων ανώνυμων, ψευδώνυμων, ή  δήθεν επώνυμων σχολίων αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σας, αφού πάντοτε υφίστανται την προηγούμενη επεξεργασία σας και αποδοχή τους.

Περιττό να σας υπομνησθεί ότι είναι διάχυτη στην Άνδρο η πεποίθηση ότι πολλά από τα αιχμηρά, προσβλητικά και επίμονα σχόλια διαφόρων αναγνωστών απηχούν τη δική σας αποδοχή του περιεχομένου τους, ή , ακομη, συνιστούν  και δικές σας καταγραφές, προς επίρρωση και επιβολή προς τους αναγνώστες, της εκάστοτε προσωπικής απόψεώς σας για πράγματα και πρόσωπα.

            Τα τελευταία επτά χρόνια έχετε πολλές φορές ασχοληθεί με το πρόσωπό μου, λόγω της ιδιότητάς μου ως Δημάρχου μέχρι το 2019, δημοσιεύοντας κείμενα που περιείχαν αυστηρή, προσωποποιημένη, και συχνά άδικη και προσβλητική κριτική, στην οποία είχα επιλέξει να μην αντιδράσω, αφού θεωρώ ότι τα δημόσια πρόσωπα απαντούν με τα έργα τους και οφείλουν να ανέχονται τα σχόλια για το αξίωμα που κατέχουν, υπό την προϋπόθεση  ότι ο σχολιασμός αυτός  δεν εκπορεύεται από μια σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και δεν συνιστά συκοφαντική δυσφήμηση του κρινομένου.

            Η τακτική και , περιέργως,  επίμονη , ενασχόλησή σας με το πρόσωπό μου επί μια επταετία, τα υβριστικά και άκρως προσβλητικά σχόλια, ακόμη και για την οικογένειά μου, που έχετε ανεχθεί ή έχετε ,εσείς ο ίδιος, επιλέξει το περιεχόμενό τους και τη δημοσίευσή τους   καθώς και η απολύτως μεροληπτική και  απαξιωτική στάση σας για τη δημόσια δράση μου είχε λάβει τον τελευταίο καιρό έναν εμμονικό χαρακτήρα που άγγιζε τα όρια της γραφικότητας – για τον λόγο αυτό είχα επιλέξει να μην ασχοληθώ δεόντως μαζί σας – αν δεν εξελισσόταν, εσχάτως, σε κραυγαλέα εκστρατεία συκοφάντησής μου.

            Αναφέρομαι στο κείμενο της 29/1/2021 που αναρτήσατε στο « Εν Άνδρω » με τίτλο: « Σουσούδης vs Γιαννίσης : Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια…κι ένας επίλογος χαρμολύπης »

Στο κείμενο αυτό, με πρόσχημα την ενημέρωση των αναγνωστών για τα διαδραματισθέντα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/1/2021, επιδίδεσθε σε μια σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και κατάφωρη συκοφάντησή μου, προκαλώντας  την επιδιωκόμενη από εσάς ψυχική ταραχή και αναστάτωση στον κοινωνικό μου περίγυρο και , ιδίως, στην οικογένειά μου.

            Ειδικότερα, με αφορμή τις διαφωνίες μου με τον, επίσης διατελέσαντα Δήμαρχο, Δημήτριο Γιαννίση, επιχειρείτε μια κριτική αναδρομή στο δημαρχιακό έργο εκάστου ημών, διανθίζοντάς την με λογοτεχνίζουσες και πομπώδεις ψυχαναλυτικές ερμηνείες της προσωπικότητας των σχολιαζομένων.

            Η αναδρομική αυτή κριτική και παρουσίαση του έργου εκάστης θητείας είναι δικαίωμά σας, όταν ασκείται αντικειμενικώς , χωρίς σκόπιμη διαστρέβλωση και κακοποίηση της αλήθειας και την εκφορά μειωτικών χαρακτηρισμών που επιλέγονται για να προσβάλλουν την τιμή και την προσωπικότητα όσων σχολιάζετε.

            Εν προκειμένω, επιλέξατε με πρόσχημα τη δημοσιογραφική κριτική να εξαπολύσετε έναν άκρως προσβλητικό λίβελο σε βάρος μου, αγνοώντας σκοπίμως την πραγματικότητα και διανθίζοντάς τον με εμετικούς υπαινιγμούς ακόμη και για την επιστημονική  και ιατρική μου υπόσταση ! 

Επιπλέον, στο πομπώδες δημοσίευμά σας «αποκαλύπτετε» και καταγγέλλετε την φαύλη και ωφελιμιστική συμπεριφορά στο πρόσωπό μου , που επιτείνεται από την, υποτιθέμενη, εκκωφαντική απουσία παραγωγικού  έργου μου.

Η έκταση του κειμένου, η στοχευμένη και γενικευμένη επίθεση σε βάρος μου καθώς και το θρασύτατα υβριστικό ύφος του μαρτυρεί την ύπαρξη σχεδίου, που υπερβαίνει τη δημοσιογραφική ενημέρωση για όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. της 27/1/2021. 

            Η ένταση του συκοφαντικού σας δόλου είναι προφανής αφού, προτού καν υπεισέλθετε στη υποτιθέμενη και προκατασκευασμένη κριτική αντιπαραβολή των δύο δημαρχιακών θητειών, εξαπολύετε έναν βάναυσα ονειδιστικό της προσωπικότητάς μου και της ιατρικής μου ιδιότητας ισχυρισμό, με προφανή σκοπό τον δημόσιο διασυρμό μου.

Συγκεκριμένα, αναφέρετε :…Θεωρεί( ενν. ο Σουσούδης ) πως τα πτυχία του παρέχουν κοινωνική παιδεία και πολιτική υπεροχή. Και επιπλέον νομίζει πως κάνουν τον γιατρό. Κάνει πως δεν ξέρει πως τα πτυχία δεν παρέχουν κοινωνική και πολιτική παιδεία. Και μοιάζει να έχει ξεχάσει πως τον γιατρό τον κάνουν οι ιατρικές γνώσεις σε συνδυασμό με τις κλινικές εμπειρίες.»

Η συρραφή και διακίνηση του απαράδεκτου ισχυρισμού, εν είδει προσωποποιημένου υπαινιγμού, ότι δήθεν δεν είμαι, κατ ΄ ουσίαν, ιατρός επειδή εσείς αποφασίσατε ότι  στερούμαι κοινωνικής παιδείας, γνώσεων και κλινικής εμπειρίας, συνιστά βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου, ως επιστήμονα και ως ιατρού, που έχω αναλώσει τη ζωή μου στην ιατρική και τον πάσχοντα.

            Αποτελεί δε χαρακτηριστική περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμησης, αφού , εν γνώσει της αναλήθειας του γεγονότος, κι ενώ γνωρίζετε τη μακρά, επιτυχημένη και  δημοσίως αναγνωρισμένη θητεία μου ως ιατρού που υπηρετώ το Ε.Σ.Υ. και την Άνδρο, επιλέξατε να με διασύρετε και να με εμφανίσετε ως αμφιβόλου γνώστη της ιατρικής (που πειραματίζεται), στερούμενος ιατρικής εμπειρίας, την έλλειψη της οποίας εσείς, ως τιμητής και κριτής των πάντων, εντοπίζετε, αποκαλύπτετε και καταγγέλλετε !

            Αντί άλλων αρκούμαι να αναφέρω, ότι η κλινική μου εμπειρία ως ιατρός αποδεικνύεται, από το βιογραφικό μου, πέραν άλλων, και από τη θέση που κατέχω ως Διευθυντής, ορθοπαιδικός ιατρός, αλλά και από τη διαδρομή μου ως ιατρός που υπηρετώ, επί μακρόν,  το Ε.Σ.Υ.

Σκοπίμως αποσιωπάτε ότι ένας ιατρός που καταλαμβάνει θέση στο Ε.Σ.Υ. διαγωνίζεται με πολλούς συνυποψηφίους του και κρίνεται, με αυστηρά κριτήρια, από ειδική επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Είναι γνωστό στην κοινωνία της Άνδρου ότι το 2006 επελέγην, μεταξύ άλλων υποψηφίων, για τη θέση στο Κ.Υ .Άνδρου, στη συνέχεια δε, το 2009,διεκδίκησα επιτυχώς, σε ειδικές κρίσεις   του ιατρικού προσωπικού,  τη θέση του Διευθυντή  Ε.Σ.Υ., που συνιστά και την ανώτατη εξελικτικώς βαθμίδα των ιατρών Ε.Σ.Υ.

            Τεχνηέντως σας διαφεύγει η θητεία μου σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, όπως  στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», στο «ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ», στο Κ.Α.Τ.( επί μια πενταετία ), για να συνεχίσω, μέχρι σήμερα, την επί 18 έτη θητεία μου στο Κ.Υ. Άνδρου, όπου έχω αντιμετωπίσει  χιλιάδες περιστατικά στο τακτικό ορθοπαιδικό ιατρείο, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών  και στην εφημερία του Κ.Υ. Άνδρου.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω , χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης ή άλλης «δημοσιογραφικής»  έρευνας, εκτοξεύσατε τον ιταμό ισχυρισμό σας, για να προϊδεάσετε τους αναγνώστες σχετικώς με όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και άπτονται της κριτικής, που θα μου ασκούσατε για τη θητεία μου στη θέση του Δημάρχου.

Διότι, κατά τη νοσηρή επινόησή σας, θέλετε να με παρουσιάσετε , ως ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει κοινωνική παιδεία και δεν είναι , καν, επαρκής ιατρός, αφού στερούμαι ουσιαστικών επιστημονικών προσόντων και   συνεπώς, μη δικαιούμενο να κρίνω άλλους διατελέσαντες Δημάρχους…

Στη συνέχεια του συκοφαντικού  κειμένου σας επιχειρήσατε μια στοχευμένη αποτίμηση, κατά την υποκειμενική και σκοπίμως διαστρεβλωμένη, ως προς τα γεγονότα, άποψή σας, της θητείας μου, επαναλαμβάνοντας επίμονα τον χαρακτηρισμό μου ως «άεργου»  Δημάρχου.

Δεν είχα και δεν διατηρώ την αξίωση ούτε να με θαυμάζετε ούτε  να δημοσιεύετε διθυραμβικές κριτικές για το πρόσωπό μου.

Ασχολούμαι με τα κοινά επειδή έχω βαθύτατη προσωπική  θέληση για προσφορά στον τόπο μου και δεν προσδοκώ να μου συμπεριφέρονται ως «πρίγκιπα», όπως με σαρκασμό και αρκετή ειρωνεία με χαρακτηρίζετε.

Εκτός, αν εννοείτε ότι χαρακτηρίζομαι  από   πριγκιπική αβρότητα με την οποία, ως σήμερα, αντιμετώπισα τις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις και τα δήθεν δημοσιογραφικά σχόλιά  σας.

Η συνολική, όμως, απαξίωση της θητείας, 2014-2019, και η αποσιώπηση του σημαντικού έργου που, συνολικώς, η δημοτική αρχή επιτέλεσε, συνιστά  βαρύτατη αλλοίωση της ευχερώς αποδείξιμης, πραγματικότητας και συνιστά σκόπιμη και δόλια απόκρυψη έργων και πράξεων που ανέδειξαν τον Δήμο Άνδρου.

 Οι δε χαρακτηρισμοί  μου ως « άεργου » Δημάρχου και  «ράθυμου πρίγκιπα », αποτελούν ανεπίτρεπτους και υβριστικούς ονειδισμούς μου, μη ανεκτούς  πλέον.

Προσβάλλετε δε, με το δημοσίευμα αυτό, τους συνεργάτες μου αλλά  και το εκλογικό σώμα των συμπολιτών μου, που με εξέλεξε και με εμπιστεύθηκε, σε μεγάλο ποσοστό, τόσο στις εκλογές του 2014 όσο και στις εκλογές του 2019, αφού με την καθολική απαξίωση της θητείας μου, εξαφανίζετε και σκοπίμως αποκρύπτετε την αποτελεσματική αντιμετώπιση πληθώρας θεμάτων, τη δημιουργία έργων, την εξασφάλιση πολλών χρηματοδοτήσεων,  τη δρομολόγηση κατασκευών, την οικονομική ανάκαμψη του Δήμου, την αναζωογόνηση της τουριστικής, πολιτιστικής και αθλητικής  ζωής του νησιού.

Ειδικώς δε για τα έργα , τα οποία δήθεν αναζητούνται με το σταγονόμετρο κατά τη θητεία μου, όπως  γλαφυρά, με σκωπτικό  και αρκούντως ειρωνικό τρόπο, περιγράφετε στο δημοσίευμά σας, διακωμωδώντας όποιο έργο της διοικήσεώς μου σχολιάζετε, «λησμονείτε» να αναφέρετε πολλά από αυτά, όπως τα παρακάτω, ενδεικτικώς και μόνον παρατιθέμενα, όπως αυτά προκύπτουν από δημόσια και δημοτικά έγγραφα και στοιχεία, αλλά και τη βιωματική εμπειρία όσων παρακολουθούν αντικειμενικώς τα κοινά στην Άνδρο.


Ενδεικτικά, έργα σημαντικά που προέκυψαν από τις καθημερινές ανάγκες, όπως:

           Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις, στις περιοχές Απροβάτου, Μονή Παναχράντου, Αλαδινού, άνω Κόρθι,  παραλία Βιτάλι,  Αλαμανιάς Κορθίου,  Φελού,  Πούντα Απροβάτου,  παραλία Γιάλια Στενιών, με σύχρονη επανακατασκευή παραλιακού τοιχίου που είχε καταστραφεί από θαλασσοταραχή.

            Κατασκευή τοιχίων 2015-2016-2018 στην παραλία Μπατσίου λόγω καταστροφής από θαλασσοταραχή, μήκους συνολικά περίπου 170 μέτρων. Κατασκευή και πλακόστρωση πεζοδρομίου αντίστοιχα. Στο πλαίσιο αποκατάστασης θεομηνιών κατασκευή μεγάλων τοιχίων αντιστήριξης σε Κόρθι, «Πίσω Μεριά», Παλαιόπολη, Βουρκωτή,  κατασκευές μεγάλων τοιχίων αντιστήριξης κεντρικών δρόμων με ίδια έσοδα, σε Λειβάδια, Βραχνού, πλατεία στο Παραπόρτι,  Χώρα περιοχή Βεντούρη, κ.α.

           Ανακατασκευή και διαμόρφωση πλατείας στην περιοχή Αγ. Νικολάου Μπατσίου από δωρεά κατοίκου. Ανακατασκευή-επισκευή παλαιού νηπιαγωγείου Γαυρίου και μετατροπή σε περιφερειακό ιατρείο, (δωρεά ιδιώτη). Επισκευή στο περιφερειακό ιατρείο Μπατσίου (δωρεά ιδιώτη).

       Επισκευαστικές εργασίες περιβάλλοντος χώρου και εισόδου δημοτικού σχολείου Χώρας( ίδια έσοδα). Επισκευή όλως των αιθουσών (3) προκάτ του ιδίου σχολείου και των 4 αιθουσών του Αύλειου χώρου. Προμήθεια σχολικής αίθουσας  24.000. ευρώ και τοποθέτησή της στο δημοτικό σχολείο Μεσσαριάς.

       Βελτιωτικά έργα  ύδρευσης Μπατσίου με εκσυχρονισμό και αποκατάσταση της ύδρευσης για όλο το Μπατσί, bypass επικοινωνία μεταξύ των δύο δεξαμενών μήκους 2 χιλιομέτρων, πλήρης επισκευή εκσυχρονισμός τριών γεωτρήσεων Μπατσίου. Πλήρης ανακατασκευή-εκσυχρονισμός αντλιοστασίου  λυμάτων Μπατσίου.

Πλήρης επισκευή της κύριας δεξαμενής της Χώρας 1000 κυβικών και αλλαγή των αντλιών και των εξαρτημάτων δικτύου ύδρευσης γύρω από τη δεξαμενή.  Διανοίξεις επτά γεωτρήσεων με συντηρήσεις και αλλαγές δεκάδων αντλιών. Αλλαγή δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Αγ, Ελεούσας, υπογειοποίηση δικτύου ύδρευσης Παλαιόπολης, κ.α.

Αγορά 150 και πλέον συμβατικών  φωτιστικών σωμάτων για φωτισμό παραλίας Κορθίου, Μπατσίου,  Γαυρίου, πλατείας και οδών Χώρας, Αγ. Θαλασσινής, ανεμόμυλων, Ξενία, ανοικτού θεάτρου παλαιόπολης κλπ. Προγραμματική σύμβαση με περιφέρεια για οδοφωτισμό Μονής Πναχράντου 15.000 ευρώ

Επισκευές κοινοτικών γραφείων σε Παλαιόπολη, Απροβάτου, Μπατσίου, Κορθίου, Χώρας, κα.,.

Αλλαγή 10 φωτιστικών προβολέων πυλώνα σταδιου Άνδρου με LED και αλλαγή ηλεκτρολογικών.. pillar,  Αλλαγή βάσης από μπετόν σε δύο πυλώνες του σταδίου 32 κυβικών εκάστη.        Προγραμματική σύμβαση με περιφέρεια 65.000 ευρώ για επισκευαστικές εργασίες στο στάδιο Άνδρου.

Κατασκευή πεζόδρομου στην περιοχή Αγ. Πέτρου με ίδια έσοδα 24.000 ευρώ,   Εξασφάλιση ιδίων  πόρων και  μελέτη για κατασκευή πεζόδρομου στην  παραλία Μπατσίου.

            Aλλαγή ξύλινου πεζοδιαδρόμου παραλίας Μπατσίου,
κατασκευή ξύλινης πεζογέφυρας σε αντικατάσταση της παλαιάς, για την ασφαλή πρόσβαση στην παραλία του Κορθίου, «της Γριάς το πήδημα».

Αναφέρω επιπλέον μερικά σημαντικά έργα και έργα υποδομής, καθώς και σημαντικές χρηματοδοτήσεις που ο Δήμος μας εξασφάλισε με πολύ δουλειά και μεράκι, προκειμένου να σας φρεσκάρω την επιλεκτική σας μνήμη :

  1. Πιστοποίηση και πλήρης επισκευή-ανακατασκευή των δημοτικών σφαγείων στο Γαύριο Άνδρου,  τα οποία μέχρι τότε ήταν ακατάλληλα για τη δημόσια Υγεία. Ανακύκλωση των προϊόντων σφαγής και απομάκρυνσή τους από το νησί με την συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία (ΚΑΥΣΙΣ).
  2. Κατασκευή πεζογέφυρας μήκους 240 μέτρων στο Νειμποριό της Άνδρου το 2014 (πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ) και το 2016 συνέχιση του έργου με άλλα 240 μέτρα πεζογέφυρας. (χορηγία ιδιώτη.)
  3. Ολοκλήρωση του έργου του Βιολογικού (ΕΣΠΑ), που από την προηγούμενη διοίκηση είχε ξεκινήσει και το παραλάβαμε σχεδόν στο μέσον του και το ολοκληρώσαμε τον Αύγουστο του 2016 αφού τρέξαμε τις διαδικασίες επαναχρηματοδότησης λόγω capital control, που είχε χαθεί η χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.
  4. Ολοκλήρωση του δημοτικού σχολείου Γαυρίου, όπου παραδώθηκε προς χρήση τον Σεπτέμβριο του 2015, αφού κατασκευάσαμε επιπλέον με νέα τροποποίηση γήπεδο μπάσκετ ειδικών προδιαγραφών για μικρά παιδιά στον αύλειο χώρο του σχολείου.
  5. Πλήρης Αποκατάσταση της παλιάς χωματερής στην ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ Άνδρου. (1.200.000 ευρώ)
  6. Αγορά από πρόγραμμα ΕΣΠΑ ενός απορριμματοφόρου
  7. Έγκριση Μελέτης και ένταξη μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΟΧ, μέσω ΚΑΠΕ για το έργο με τίτλο: «Επιδεικτικές Παρεμβάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο Νησί της Άνδρου». (930.000 ευρώ)

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος  Άνδρου αξιολογήθηκε θετικά και ήταν ένας από τους 7 που κατοχύρωσαν το πρόγραμμα, ανάμεσα σε 74 αιτήματα.

 Το πρόγραμμα περιελάμβανε

α) τρία συμβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα VW

β) έξι μικρά ηλεκτροκίνητα φορτηγά

γ) ένα 14θέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

δ) Δύο σταθμούς φόρτισης οχημάτων σε Χώρα και Γαύριο

ε)  85 ηλιακά φωτιστικά με ιστό 3,5 μέτρων

στ) Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών καθρεπτών για παροχή ενέργειας και αυτονομία του Βιολογικού Κορθίου σε έκταση ενός στρέμματος περίπου.

  1. Κατασκευή οκτώ παιδικών χαρών από το πρόγραμμα Φιλόδημος, της Περιφέρειας και από ίδια έσοδα. Δύο στη Χώρα, δύο στο Μπατσί, μία στο Γαύριο, μία στον Πιτροφό, μία στην Παλαιόπολη, μία στον όρμο Κορθίου. (370.000 ευρώ)
  2. Κατασκευή-Ανακατασκευή επτά γηπέδων μπάσκετ. Δύο στη Χώρα (Εμπειρίκειο και Παραπόρτι (στάδιο), ένα στο Μπατσί, ένα στο Κόρθι, ένα στη Μεσσαριά, ένα στο Γαύριο (ειδικών προδιαγραφών, για μικρά παιδιά) και ενός μικρού κλειστού γηπέδου μπάσκετ ευρισκόμενο εντός του Εμπειρικείου.(ίδια έσοδα)
  3. Κατασκευή δύο γηπέδων τέννις στην Χώρα στο στάδιο Άνδρου.(ίδια έσοδα)
  4. Ανακατασκευή, διαμόρφωση σε πολυχώρο-συνεδριακό κέντρο, 200 ατόμων στην Χώρα της Άνδρου, σε χώρο «πρώην αποθηκευτικοί χώροι» λυκείου Άνδρου».
  5. Δύο προγραμματικές συμβάσεις με περιφέρεια για επισκευές σχολείων (300.000 ευρώ), αλλαγές κεραμοσκεπών επιχρίσματα κλπ σε δύο σχολεία στη Χώρα)
  6. Αλλαγές του συνόλου των κουφωμάτων και ανάλογες εργασίες στεγάνωσης, στο πρόγραμμα «ενεργειακής αναβάθμισης» στα σχολεία Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Χώρας και Γυμνάσιο Λύκειο Γαυρίου 150.000 ευρώ ΕΣΠΑ
  7. Περίφραξη του αύλειου χώρου του γυμνασίου Λυκείου Γαυρίου έκτασης 2 στρεμμάτων περίπου, 70.000 ευρώ (προγραμματική με Περιφέρεια).
  8. Αποκατάσταση και ανακατασκευή της οροφής από νέα πλάκα μπετόν,  των 6 παλαιών αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Χώρας , περίπου 300 τ.μ., η οποία είχε γίνει επικίνδυνη λόγω παλαιότητος και τοποθέτηση νέας κεραμοσκεπής.
  9. Εξασφάλιση χρηματοδότησης για επισκευές σχολικών κτιρίων (Φιλόδημος 44.000 ευρώ)
  10. Έγκριση πρόταση στο ΥΠΕΣ και χρηματοδότηση 340.000 ευρώ προς αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, για κατασκευές γεωτρήσεων και αλλαγές δικτύων ύδρευσης.
  11. Κατάθεση πρότασης και έγκριση μελέτης για κατασκευή τεσσάρων ειδικών εγκαταστάσεων για αναβάθμιση της προσβασιμότητας για άτομα ΑΜΕΑ σε τέσσερις παραλίες της Άνδρου. (Χώρα, Γαύριο, Μπατσί, Κόρθι. Φιλόδημος 250.000 ευρώ.)
  12. Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης νήσου Άνδρου. (Σύστημα τηλεματικής 1.450.000 ευρώ.)
  13. Προμήθεια αποσκληρυντή αντίστροφης ώσμωσης για ύδρευση Μπατσίου, εκσυχρονισμός χλωρίωσης και προμήθεια χλωριωτών  σε όλες τις δεξαμενές της Άνδρου ελεγχόμενοι κεντρικά. Βελτίωση-εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων δήμου Άνδρου
    (Φιλόδημος  2.500.000 ευρώ.)
  14. Έγκριση μελέτης και χρηματοδότησης για κατασκευή νέου γηπέδου 5Χ5 στο στάδιο Χώρας Άνδρου. (75.000ευρώ ΠΔΕ Υπουργείο Αθλητισμού)
  15. Έγκριση πρότασης και χρηματοδότηση από Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για μελέτες Παιδικού Σταθμού και Νέου Δημοτικού σχολείου Χώρας Άνδρου. (80.000 ευρώ)
  16. Έγκριση πρότασης και Χρηματοδότηση από ΥΠΕΣ 340.000 για επενδυτικά έργα.
  17. Έγκριση μελέτης για χρηματοδότηση για κατασκευή δικτύου ύδρευσης και δεξαμενής στον Άνω Αγ, Πέτρο 330.000 ευρώ
  18. Κατασκευή με δωρεά ιδιώτη, του πέτρινου Ανοικτού Θεάτρου Άνδρου 1000 θέσεων, το οποίο αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στα πολιτιστικά δρώμενα της Άνδρου.
  19. Εξασφάλιση χρηματοδότησης 240.000 ευρώ από ΠΔΕ Υπουργείου Ναυτιλίας για το λιμάνι Κορθίου.
  20. Έγκριση πρότασης και χρηματοδότηση από Υπουργείο Υποδομών, για αποκαταστάσεις βλαβών από θεομηνίες και βελτιώσεις οδοποιίας, (600.000 ευρώ.)
  21. Έγκριση πρότασης για Χρηματοδότηση από ΥΠΕΣ, για αποκαταστάσεις βλαβών από θεομηνίες (200.000 ευρώ.)
  22. Κατάθεση πρότασης και Έγκριση Χρηματοδότησης Προμήθειας δύο μηχανημάτων έργου, εκσκαφέων βαρέως τύπου, (Φιλόδημος 190.000 ευρώ)
  23. Κατάθεση πρότασης και Έγκριση Χρηματοδότησης Προμήθειας, δύο μηχανημάτων έργου ενός εκσκαφέα και ενός μικρού φορτωτή (bobcat), (Περιφέρεια-αντιπλημμυρικά έργα 140.000 ευρώ.)
  24. Έργο Ψηφιοποίησης της Καϊρείου Βιβλιοθήκης με ποσό χρηματοδότησης 150.000 ευρώ. (επανένταξη)
  25. Έγκριση μελέτης και τεχνικού δελτίου από Υπουργείο Ανάπτυξης προς ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου (τύπου Τ11Β) στο Γαύριο της Άνδρου (1.500.000 ευρώ)
  26. Έγκριση Μελέτης και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ειδικού αναπτυξιακού του Υπ. Ανάπτυξης για την ανάπτυξη, βελτίωση και εκσυχρονισμό της Μαρίνας Μπατσίου. (620.000 ευρώ)
  27. Κατασκευή Κτιρίου, Πολιτιστικού Πολυχώρου- Συνεδριακού Κέντρου στο Κόρθι ύστερα από επανένταξη του και τροποποίηση μελέτης το 2016 στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, (ΘΗΣΕΑΣ 1.000.000 ευρώ).
  28. Μελέτη αλλαγής οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα led όλης της Άνδρου για εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματικών πόρων. Ένα έργο που τώρα υλοποιείται, όπως το είχαμε δρομολογήσει.
  29. Μελέτη εγκεκριμένη για υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου, «ύδρευση κάτω Αγ. Πέτρου».
  30. Μελέτη αποχέτευσης περιοχής Ρωγού στο Κόρθι, προκειμένου να προχωρήσει στην ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
  31. Κατάθεση πρότασης και έγκριση μελέτης για έργα αγροτικής οδοποιίας με ασφαλτοστρώσεις περιοχής Γαυρίου, (Φιλόδημος και ίδια έσοδα 1.700.000 ευρώ)
  32. Κατασκευή του έργου στην περιοχή του Βιολογικού Χώρας Ασβεστοποίησης και Υγειονοποίησης Λυμάτων των προϊόντων Βιολογικού, προϋπολογισμού (ΕΠΕΡΑΑ 330.000 ευρώ)
  33. Μελέτη και Έγκριση χρηματοδότησης για πλήρη επισκευή του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου, με αλλαγή των 4 πυλώνων και προβολείς LED, αλλαγή όλου του Αθλητικού Τάπητα του Στίβου (ταρτάν) 7 στρέμματα περίπου, αλλαγή ηλεκτρολογικών (pillars), αλλαγή καθισμάτων, (Υπουργείο Αθλητισμού Φιλόδημος 600.000 ευρώ).
  34. Κατάθεση πρότασης και Έγκριση Μελέτης χρηματοδότησης και δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης Μεσσαριάς και Λειβαδίων και σύνδεσης τους με τον «Βιολογικό». (ΕΠΕΡΑΑ 550.000 ευρώ.)
  35. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE ANDROS PARK, Κατάθεση πρότασης και  Έγκριση Μελέτης-Χρηματοδότησης για το έργο:   «Διατήρηση ειδών και οικότοπων προτεραιότητας της προστατευόμενης περιοχής Άνδρου».
    (
    LIFE  2.345.000 ευρώ, 9/2017)
  36. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE TERRACESCAPE, Κατάθεση πρότασης και Έγκριση Μελέτης-Χρηματοδότησης για το έργο: «Μετατροπή εγκαταλελειμμένων τοπίων αναβαθμίδων  σε πράσινες υποδομές».
    (
    LIFE  2.695.000 ευρώ,  7/2017)

*43*.   ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΏΝ ΌΡΩΝ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2018) ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΥΤΥ ΑΝΔΡΟΥ,  ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ  7.200.000 ΕΥΡΩ.

Ένα έργο χωροθέτησης ΧΥΤΥ Άνδρου, για την ολοκλήρωση του οποίου μεσολάβησαν πολλά διοικητικά δικαστήρια και μια σωρεία 427 επισυναπτόμενων εγγράφων, που συνιστά  ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ για την Άνδρο, το φέραμε εις πέρας αψηφώντας το τεράστιο πολιτικό κόστος.

Δεν αναφέρομαι σε υπόλοιπα έργα άλλα και στα αναρίθμητα της καθημερινότητας , που αφορούν στην αντιμετώπιση των πλείστων αναγκών, που έχει έκαστος, από τους πρώην τρείς Δήμους που αποτελούν σήμερα τον ενιαίο Δήμο Άνδρου.

       

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ:

 

Έργα επίσης,  είναι και οι επιτυχείς προσπάθειες και δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα και είχαν σημαντική συνεισφορά στην προβολή του νησιού μας.

 
              -Λησμονείτε φαίνεται την βράβευση για το Δήμο μας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων στο Γαλαξίδι και την εξασφάλιση της διενέργειας του Πανελληνίου Συνεδρίου 2020 στην Άνδρο. ( Δυστυχώς λόγω κορωνοϊού ακυρώθηκε η διοργάνωσή του).

  -Ακόμα, λησμονείτε τις 30 τουριστικές εκθέσεις, τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που για πρώτη φορά διαδραματίσθηκαν στην Άνδρο, γεγονότα που ανέβασαν τον  πήχυ της αναγνώρισης και προβολής του νησιού.

– «Ξεχνάτε» το θεσμό της λευκής νύχτας σε κάθε γωνιά του νησιού μας, επί πέντε συνεχή χρόνια, που έδινε ζωή μέσα στην καρδιά του χειμώνα, με αποκορύφωμα τη λευκή νύχτα στο Γαύριο, ως πανανδριακή γιορτή, όπου 2.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διασκεδάσουν.

-Ομοίως, «ξεχνάτε» τα πέντε διεθνή Φεστιβάλ Άνδρου, όπου συμμετείχε ο Δήμος, τόσο στην προβολή τους όσο και στην διοργάνωσή τους και τα οποία έγιναν θεσμός και τα παρακολούθησε όλο το πανελλήνιο και πέραν αυτού,  καθώς και πολλές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

– «Ξεχνάτε» την πληθώρα αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων , όπου ο Δήμος είτε οργάνωσε είτε συμμετείχε, όπως το ράλλι αντικών αυτοκινήτων – ΦΙΛΠΑ, το ράλλι αντικών μοτοσυκλετών, τους δύο διεθνείς  ημιμαραθωνίους  Κορθίου-Άνδρου, τον αγώνα αντοχής (2) «Αφανούς Ναύτη», προς τιμή των αδικοχαμένων ναυτικών μας και της ναυτοσύνης της Άνδρου, καθώς και τους ορεινούς μαραθωνίους, και πολλά άλλα.

– «Ξεχνάτε τις πολλές Ιατρικές ημερίδες, το διεθνές Ιατρικό Παιδιατρικό  συνέδριο, την συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων της διενέργειας για τρία συνεχόμενα έτη (2015,2016,2017), του «Ανοικτού Θερινού Πανεπιστημίου».

Το σύνολο των παραπάνω έργων, δράσεων, πρωτοβουλιών και καινοτόμων επιλογών διαμόρφωσε μια ιδιαιτέρως θετική εικόνα για την Άνδρο, αύξησε την επισκεψιμότητά της, ως νέο και δυναμικό προορισμό στον τουριστικό χάρτη, ανέβασε δε το ηθικό των δημοτών που ένιωσαν ότι η δημοτική αρχή δεν εξαντλείται μόνο σε μια τυπική διεκπεραίωση των καθηκόντων της.

Φυσικά ούτε καν ενθυμείστε τις δύο μεγάλες πανελλήνιες διακρίσεις του δήμου μας και βραβεύσεις τα έτη 2018 και 2019, στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων της Αυτοδιοίκησης «Greek Green Awards» 2018 και 2019, στις εκθέσεις «Verde Tec», με συνδιοργάνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΚΕΔΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ως επιστέγασμα των προσπαθειών, για την επιτυχή  θητεία μας, το Κ.Ε.Φι.Μ. ( κέντρο φιλελεύθερων μελετών), σε έρευνα που διοργάνωσε, μας κατέταξε στην ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ (9η θέση), με βάση το κριτήριο της αποτελεσματικότητας, μεταξύ 320 Δήμων Πανελλαδικά, καθώς και στην 4η θέση αντίστοιχα, ως προς την οικονομική διαχείριση.

Έναντι όλων αυτών, με εμφανίζετε, χωρίς ίχνος συστολής στο δημοσίευμά σας, ως «ράθυμο πρίγκιπα», «άεργο» Δήμαρχο, πολυάσχολο μόνο  στον τομέα του facebook και των δημοσίων σχέσεων.

Φτάνετε δε  σε σημείο να με καταγγέλλετε δολίως, ότι  ενδιαφέρομαι μόνο πώς θα εξυπηρετήσω, σε βάρος του Δήμου και των περιουσιακών στοιχείων του, ιδιοτελείς σκοπούς που αφορούν την κατοικία μου !

Η απροκάλυπτη συκοφαντική στοχοποίηση , ακόμη και της οικίας μου, από την «έγκριτη δημοσιογραφία» σας αποτελεί ένα ακόμη δείγμα του δολίου σχεδίου σας για την κατασυκοφάντηση  και ηθική εξόντωσή μου.

Σε έναν ανεξέλεγκτα συκοφαντικό επίλογο του δημοσιεύματός σας επιλέγετε να αναφέρετε τα εξής ψεύδη, εν πλήρει γνώσει της αναλήθειάς τους, τα εξής :

« Ο χωρίς ενδοιασμούς Δήμαρχος Σουσούδης έφτιαξε ως Δήμαρχος μερικές εκατοντάδες δημοτικό μέτρα  τσιμεντένιο δρόμο μονο και μόνο για να πηγαίνει στο σπίτι του. Και τον σταμάτησε στην πόρτα του. Επιπλέον  πήρε 6-7 ηλιακά( από τα 87 ) που ήταν προσφορά για την Άνδρο και τα έβαλε στο δρόμο του! Καμία ενσυναίσθηση ο άνθρωπος . Πρίγκιπας του εαυτού  του…»

 

Επιχειρείτε, δηλαδή, να με εμφανίσετε όχι μόνον ως αδιάφορο για τις ανάγκες του νησιού και των δημοτών Δήμαρχο, αλλά σε τέτοιο βαθμό αναίσθητο, ώστε να εξαντλώ το ενδιαφέρον μου στην, κατά παρέκκλιση, τακτοποίηση του οδοστρώματος που οδηγεί στην οικία μου και μόνον ως εκεί και όχι πιο κάτω, εκμεταλλευόμενος περαιτέρω υλικά φωτισμού που ήταν προσφορά, κατά την δική σας έρευνα, για τον Δήμο, τα οποία έβαλα στον ιδιωτικό   δρόμο μου ( sic ! )

Η πραγματικότητα, όπως βεβαίως γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος  για την αλήθεια , έχει ως εξής :

Το 2017 ο Δήμος κατέθεσε πλήρη πρόταση για  χρηματοδότηση, στο πρόγραμμα του ΕΟΧ , προκειμένου να αναπτυχθούν  εναλλακτικοί τρόποι ενέργειας. Έτσι, μετά την ένταξή  μας στο πρόγραμμα ο Δήμος μας, ανάμεσα στα άλλα, προμηθεύτηκε από το πρόγραμμα (και όχι προσφορά) 87 φωτιστικά σώματα που έπρεπε να τοποθετηθούν σε σημεία που να απολαμβάνουν  καλή ηλιοφάνεια και φυσικά, σε δημόσιους- δημοτικούς δρόμους.

Εν προκειμένω, ο δρόμος που βρίσκεται η οικία μου εξυπηρετεί ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΣ  και άλλες 5 κατοικίες και πολλά κτήματα, ενώ συγχρόνως ενώνει την περιοχή με τον οικισμό, «Μέσα Λειβάδια» και «Άγιο Ραφαήλ».

Είναι ένας ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ δρόμος σε απόλυτο σκοτάδι, κατά την νύκτα, όπου τον χρησιμοποιούν οι κάτοικοι, οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής,  πολλοί περιπατητές, καθώς και μικρά παιδιά, που γυρίζουν από φροντιστήρια ή αθλητικές δραστηριότητες.

 Όπως μάλιστα γνωρίζετε, αλλά σκοπίμως  αποσιωπάτε στο δημοσίευμά σας ,στο συγκεκριμένο δημοτικό δρόμο   δεν υπάρχει στύλος της ΔΕΗ, όπου θα μπορούσαν να κρεμαστούν φώτα δημοτικά.

Για τους παραπάνω λόγους και  προκειμένου να εξασφαλισθεί ο ελάχιστος αναγκαίος φωτισμός του δημοτικού χωματόδρομού, λόγω και της  άφθονης ηλιοφάνειας, τοποθετήθηκαν πέντε (5) ηλιακά φώτα, ( και όχι 6-7), όπως όριζε το πρόγραμμα, σε μήκος δρόμου 200 μέτρων περίπου, προκαλώντας την ελάχιστη περιβαλλοντική όχληση, σε σχέση με τους κλασσικούς στύλους, οι οποίοι είναι και περισσότερο δαπανηροί.

 Παραδόξως, μια  απολύτως αναγκαία και νόμιμη ενέργεια, που ικανοποιούσε το πάγιο και πρωταρχικό  αίτημα των περιοίκων της περιοχής, με περισσή εμπάθεια και δόλο αναγορεύεται σε μνημείο αδιαφάνειας και ρουσφετιού προς τον εαυτό μου!

            Στο κατάφωρα συκοφαντικό κείμενό σας, πέραν της καινοφανούς θεωρίας σας, πως όσοι δημότες κατοικούν πλησίον εμού δεν έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν τον ελάχιστο δημοτικό φωτισμό, που συνιστά υποχρέωση των Ο.Τ.Α., φθάνετε στο σημείο να διακινήσετε ένα επιπλέον κατάπτυστο ψεύδος, για να με εμφανίσετε , στον επίλογο του λιβελογραφήματός σας, ως φαύλο και αναίσθητο πολιτικό, που ανοίγει, με δαπάνες του Δήμου, ιδιωτικούς δρόμους για τον ίδιον ενώ αδιαφορεί για τους δημότες του.

Η πραγματικότητα, όπως όλοι γνωρίζουν είναι ότι ,ο ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ δρόμος που περνάει έξω από το σπίτι μου διανοίχτηκε το 2005, πολύ πριν αγοράσω το ακίνητο (2008) επί του οποίου ξεκίνησα σε μεταγενέστερο χρόνο (2009) την ανέγερση της οικίας μου, που ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ το 2011!!! και ΟΧΙ κατά την διάρκεια της θητείας μου 2014-2019, όπως πολλάκις έχετε αναφέρει σε συκοφαντικά σχόλια στην ιστοσελίδα σας.

Πρόκειται, βεβαίως, για αμιγώς ΔΗΜΟΤΙΚΟ δρόμο και όχι ΙΔΙΩΤΙΚΟ, όπως ανευθύνως και παραπλανητικώς υπονοείτε.

Στην οικία αυτή ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑ οικογενειακώς τον Δεκέμβριο του 2011, (παρά την δόλια παραπληροφόρηση εκ μέρους σας), η δε πρόσβαση γίνεται μέσω του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥ και όχι ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ δρόμου , μήκους περίπου 200 μέτρων.

Τον ως άνω δρόμο, με τους λοιπούς γείτονες και με δικά μας έξοδα, επιδιώξαμε να τσιμεντοστρώσουμε, σε συγκεκριμένο μικρό τμήμα, περί τα 30 μέτρα με ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικές μας δαπάνες, τμήμα, όπου λόγω των βροχοπτώσεων ήταν αδιάβατο από τη λάσπη.

  Επίσης, με απολύτως προσωπικές μου δαπάνες, αποκατέστησα με τσιμέντο ΜΟΛΙΣ ΔΕΚΑ!!! (10) μέτρα, μετά τη διαμόρφωση της εισόδου μου, προκειμένου να μην εισέρχεται η λάσπη στην ιδιοκτησία μου.

Στη συνέχειά του και πέραν της εισόδου μου, προς την περιοχή Μέσα Χωριό, τσιμεντοστρώθηκε ένα μικρό και δύσκολο, περίπου 20 μέτρων  τμήμα, του χωματόδρομου  με έξοδα του γείτονά μου, χωρίς ΚΑΜΙΑ επιβάρυνση του Δήμου.

Το υπόλοιπο τμήμα ,περίπου 170 μέτρα προς την οικία μου και 130 μέτά την είσοδό μου, το μεγαλύτερο δηλαδή κομμάτι  της  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ οδού , παραμένει κακοτράχαλος χωματόδρομος, για την αποκατάσταση του οποίου, ουδέν έχει δαπανήσει ο Δήμος, σε αντίθεση με όσα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύετε.

 

Το γεγονός δε ότι τα παραπάνω ψευδή γεγονότα («περιστατικά» )  τα διαδώσατε με κατηγορηματική εμφατικότητα και κατηγορητική διάθεση απέναντί μου, ενώ γνωρίζατε την πραγματικότητα, επιβεβαιώνει την πρόθεσή σας να με συκοφαντήσετε και  να πλήξετε την προσωπικότητά μου, ιδίως ως προς  την εικόνα της ευθύτητας και της εντιμότητας, που οι δημότες και συμπατριώτες μου, διατηρούν για το πρόσωπό μου.

 

Με τον «αντικειμενικό και αμερόληπτο» αυτόν τρόπο, ολοκληρώσατε την υποτιθέμενη αναδρομική σύγκριση των δύο δημαρχιακών θητειών, η οποία αποτέλεσε τη « δημοσιογραφική » λεοντή για να με διασύρετε σε πολύ μεγάλο και άγνωστο, ως σήμερα, αριθμό Ανδριωτών, που παρακολουθούν διαδικτυακώς τα τεκταινόμενα του νησιού και ενημερώνονται από ποικίλα blogs που αναδημοσιεύουν αντίστοιχα κείμενα, χωρίς να γνωρίζουν αν τα αναφερόμενα βασίζονται σε διασταυρωμένα γεγονότα ή απηχούν το συκοφαντικό μένος του συντάκτη τους.

 

Για την παραπάνω παράνομη συμπεριφορά σας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ

 

Σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ, όπως εντός 10 ( δέκα ) ημερών από τη λήψη της παρούσης δημοσιεύσετε στον ίδιο χώρο ( Έν Άνδρω ) αποκαταστατικό της αλήθειας και της τρωθείσης προσωπικότητάς μου κείμενο , το οποίο θα έχει ως εξής :

«Σχετικώς με όσα αναφέρθηκαν για το πρόσωπο του  Θεοδοσίου Σουσούδη στο δημοσίευμα της 29/1/2021 του «Έν Άνδρω» θεωρώ υποχρέωσή μου να αποκαταστήσω την αλήθεια και τις εσφαλμένες εντυπώσεις που προκλήθηκαν, δηλώνοντας ότι ουδεμία πρόθεση είχα να αμφισβητήσω ή  να θίξω την επαρκή επιστημονική και κλινική του ιατρική εμπειρία, ουδεμία δε πληροφορία περί ελλείψεών του στους τομείς αυτούς διαθέτω.

Περαιτέρω, τα σχόλια για το πρόσωπό του, ως Δημάρχου Άνδρου, για την περίοδο 2014-2019, και συγκεκριμένα οι φράσεις :  ««άεργος» και  « ράθυμος πρίγκιπας» συνιστούν υπερβολική και αδικαιολόγητη  κριτική, εκ μέρους μου, που δεν αποδίδει την πραγματικότητα , αφού επί της θητείας του έλαβε χώρα ικανό και μετρήσιμο  έργο στο νησί.

Τέλος, τα όσα αναφέρθησαν σχετικώς με την τσιμεντόστρωση και τον φωτισμό της δημοτικής οδού , επί της οποίας κείται η οικία Σουσούδη, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού, αμφότερες οι αναφορές μου ήταν απολύτως ανακριβείς και προκάλεσαν δυσμενείς εντυπώσεις για το πρόσωπο του κου Σουσούδη,ο οποίος ουδέν μεμπτόν έπραξε.

Σε κάθε δε περίπτωση δεν είχα σκοπό με το δημοσίευμα αυτό να πλήξω την τιμή και την υπόληψη του κου Σουσούδη καθώς αναγνωρίζω το ήθος του, την επιστημονική του υπόσταση και το έργο του ως Δημάρχου Άνδρου.»

Το επανορθωτικό αυτό δημοσίευμα οφείλετε να δημοσιεύσετε στο « Έν Άνδρω» αυτούσιο, υπογεγραμμένο από εσάς  , κατά τρόπο ρητό και ανεπιφύλακτο.

Σε αντίθετη περίπτωση σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα ασκήσω σε βάρος σας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως  την παρούσα προς όποιον απευθύνεται, αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

 

                                                                             Άνδρος, 4 Φεβρουαρίου 2021

 

Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος- προσκαλών και δηλών

 

Θεοδόσιος Σουσούδης

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΓΕΛ Πάρου: Για 2η χρονιά εξεταστικό κέντρο για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών (Πανελλαδικές εξετάσεις 2024) Μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κόντρα στις «ταμπέλες» της κοινωνίας, γιατρός στη Σέριφο (Podcast) Ο Θανάσης μεγάλωσε με τις θείες του, γιατί έμεινε ορφανός απο μικρή ηλικία. Παρά τις...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέα Δημοκρατία Θήρας: Πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Με την παρούσα θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Μύκονο Την 23-04-2024 το μεσημέρι συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος είχε...