Κυκλάδες: Έρχεται κακοκαιρία χωρίς ακραία φαινόμενα

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, το κύμα κακοκαιρίας “Μπάλλος” θα κάνει ένα μικρό πέρασμα και από τις Κυκλάδες, αλλά δε θα γίνει τόσο αισθητό όσο σε άλλες περιοχές και δε θα υπάρξουν ακραία φαινόμενα. 

Για σήμερα Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, στις Κυκλάδες προβλέπεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία εξακολουθεί να είναι υψηλή για την εποχή στους 19 με 24 βαθμούς. 

Η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει τα νησιά την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες ειδικότερα μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν με την έντασή τους να φτάνει έως και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς. 

Πιθανότητα βροχών υπάρχει και για το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, καθώς θα επικρατήσουν πυκνές νεφώσεις στις Κυκλάδες. Οι Νοτιοδυτικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν πτώση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. 

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο καιρός βελτιώνεται περισσότερο ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε Βόρειες διευθύνσεις. 

Πηγή: cyclades24.gr