Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων με τους εκπροσώπους των Επαγγελματικών Φορέων, τους Συλλόγους Λογιστών και εκπροσώπους των Συλλόγων Ξενοδόχων του Ν. Κυκλάδων την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου με θέμα την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά.

Η συνάντηση οργανώθηκε με αφορμή την επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με συμμετοχή της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, όπου θα γίνει συζήτηση για να τεθεί το θέμα της επαναφοράς του μειωμένου Φ.Π.Α. στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο και προκειμένου να υπάρξει συλλογική, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη προετοιμασία πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους αλλά και τους καταναλωτές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις συνεχείς και συστηματικές ενέργειες που έχει κάνει από το 2015 έως σήμερα το Επιμελητήριο Κυκλάδων με περισσότερες από 25 επιστολές και παρεμβάσεις προς τα αρμόδια όργανα και θεσμούς. Μεταξύ αυτών και την άμεση παρέμβαση μέσω του INSULEUR στον κ. Πρωθυπουργό –όταν έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο να γίνει αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τον ΦΠΑ- προκειμένου η χώρα να διατηρήσει το δικαίωμα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, μια παρέμβαση που εισακούστηκε και οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Ρούσσος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του κ. Περιφερειάρχη λαμβάνει χώρα τη σωστή στιγμή προκειμένου εκτός των άλλων, εάν επιτευχθεί η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών, να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των τουριστικών προσφορών και πακέτων για την επόμενη θερινή περίοδο.

Παράλληλα, παρότρυνε τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων να επικοινωνήσουν στα μέλη τους την αναγκαιότητα, εφόσον επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές, να είναι εμφανής η επίπτωση της μείωσης του ΦΠΑ στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους προκειμένου να καταστούν οι αγορές των νησιών μας ανταγωνιστικές ως προς τις γειτονικές και τις μητροπολιτικές αγορές, καθώς οι καταναλωτές μέσω του διαδικτύου βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση καλύτερων τιμών.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν ότι πρέπει να ακολουθήσουν τις συλλογικές ενέργειες και να συμπορευτούν στη διεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος.

Τέλος, στο διάλογο που ακολούθησε αναφέρθηκαν θέματα, τα οποία συνδέονται με την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, όπως το έντονο φαινόμενο της εποχικότητας, τα χρόνια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, την έλλειψη βασικών υποδομών, τη φυσική και οικονομική απομόνωση, στοιχεία που αναμφισβήτητα συνηγορούν υπέρ της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών στον ΦΠΑ, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα προς τις εμφανείς ανισότητες μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κοινή ανακοίνωση Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου για τη καταγγελία της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Μουστάκη Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα σωματεία Πανναξιακός ΑΟΝ και ΑΜΣ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πανναξιακό ΑΟ Η οικογένεια του Πανναξιακού Α.Ο. αποχαιρετά έναν θρύλο του Συλλόγου, τον Γιάννη Καρούση, ο οποίος μας άφησε για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακρίσεις των μαθητών του Γενικού Λυκείου Μυκόνου στον Εθνικό Τελικό του διαγωνισμού “Young Business Talents” Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε  την Παρασκευή 22 Μαρτίου...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στο Γυμνάσιο Νάουσας της Πάρου για τις δράσεις της η ΕΟΔ Κυκλάδων ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: “ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ” (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ) Μετά από πρόσκληση του υπεύθυνου...