Συνάντηση στην Π.Ε. Πάρου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου

Συνάντηση στην Π.Ε. Πάρου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου.

Αντικείμενο της γόνιμης συνάντησης υπήρξε η ανταλλαγή προτάσεων για τα θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα και η ενημέρωση από πλευράς του Επάρχου για την συμβολή της Περιφέρειας το διάστημα 2011-2021, στην χρηματοδότηση κατασκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων ( όπως το νηπιαγωγείο της Αγκαιριάς, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Μάρπησσα, οι τρεις σχολικές αίθουσες στην Μάρπησσα, η ανακαίνιση των νηπιαγωγείων στην Νάουσα και την Μάρπησσα, ο υπό κατασκευή βρεφονηπιακός στα Μάρμαρα, η υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων με τον Δήμο για την συντήρηση των σχολείων της Πάρου ).

Τα παραπάνω έργα υλοποιήθηκαν με δικαιούχο τον Δήμο Πάρου ( μελέτες και διαγωνισμοί ) την περίοδο 2011-2021.

Η αρμοδιότητα συντήρησης και κατασκευής σχολικών κτιρίων ανήκει στους Δήμους. Η Περιφέρεια εξασφάλισε την χρηματοδότηση των παραπάνω έργων κατόπιν σχετικών ώριμων φακέλων που υπέβαλε ο Δήμος..

Στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-27, εφόσον η μελέτη του νέου γυμνασίου Παροικίας ολοκληρωθεί, εκτιμώ ότι θα είναι ένα από τα έργα που επίσης θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων οφείλει να διεκδικήσει και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς για την δρομολόγηση των απαραίτητων έργων που έχει ανάγκη η σχολική κοινότητα.

Καλή συνέχεια στο έργο του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων , στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας!

Κωνσταντίνος Μπιζάς

Πηγή: cyclades24.gr