Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πρασινίζει η Σέριφος: Φόρτιση κινητών από τον ήλιο, ηλιακά φωτιστικά και ηλεκτροκίνηση

Με φιλικά προς το περιβάλλον έργα ο δήμος Σερίφου εκπέμπει το μήνυμα της βιώσιμης ανάπτυξης. Ένα από αυτά είναι ο ηλιακός σταθμός φόρτισης κινητών τηλεφώνων που εγκαταστάθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο νησί.

Πρόκειται για τον πρώτο ηλιακό σταθμό στις δυτικές Κυκλάδες. Η λειτουργία του είναι μια σημαντική παροχή υπηρεσίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού.

«Με μια σειρά ενεργειών επιδιώκουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας. Ο ηλιακός σταθμός φόρτισης κινητών τηλεφώνων τοποθετήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην είσοδο του οικισμού στην Κάτω Χώρα. Επιλέξαμε ένα σημείο συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών όπου σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η στάση λεωφορείου. Με τη κάθε φόρτιση αποτρέπονται 10 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα», επισήμανε ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

Ο Solar Eco Charger the urban edition V1 είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος ηλιακός σταθμός φόρτισης πόλης. Διαθέτει τέσσερις θύρες USB, android και iOS και στην κορυφή του υπάρχουν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ, μεταβλητού προσανατολισμού, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοσή τους, τα οποία μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.

Ακόμη η δημοτική αρχή έχει τοποθετήσει 25 ηλιακά φωτιστικά στην είσοδο και την έξοδο του οικισμού για τον καλύτερο φωτισμό των σκοτεινών σημείων του δρόμου που σταθμεύουν τα οχήματά τους οι οδηγοί αλλά και οι επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Επιλέξαμε να δώσουμε λύση στο σοβαρό πρόβλημα του φωτισμού με έναν τρόπο φιλικό στο περιβάλλον, αυτή είναι εξάλλου η φιλοσοφία μας» σημείωσε ο κ. Ρεβίνθης.

Τα επόμενα βήματα του δήμου για ένα βιώσιμο μέλλον αφορούν την ηλεκτροκίνηση. «Αναμένουμε να ανοίξει η πρόσκληση από το Πράσινο Ταμείο για τους σταθμούς φόρτισης (ΣΦΗΟ). Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας για την ηλεκτροκίνηση και πιο συγκεκριμένα για την εγκατάσταση φορτιστών αυτοκινήτων. Παράλληλα, υποβάλαμε την πρότασή μας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την προμήθεια έξι οχημάτων, ένα ηλεκτρικό λεωφορείο και πέντε υπηρεσιακών οχημάτων. Αναμένουμε την έγκριση της πρότασής μας», ανέφερε ο δήμαρχος Σερίφου.

greenagenda.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ακόμα μία παγκόσμια διάκριση για τη Μήλο Η Ισπανία είναι ο κορυφαίος προορισμός της Ευρώπης για ήλιο, θάλασσα και ονειρεμένες ακτές το 2024. Η χώρα, φιλοξενεί...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, δυστυχώς ανατρέπει τη στρατηγική που οδήγησε την Πάρο σε μια από τις κορυφαίες θέσεις στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.   Μια...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΓΕΛ Πάρου: Διήμερη βιωματική δράση Σε έναν κόσμο που αλλάζει πώς να χωρέσω το δικό μου όνειρο; Πώς να ταιριάξω εγώ σε αυτόν τον...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πρόταση θεσμοθέτησης πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά με τα επιδοτούμενα πλοία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατέθεσε ο Χωρικός...