Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μύκονος: Πέντε νέα υπερπολυτελή ξενοδοχεία κατασκευάζονται σε Καλό Λιβάδι και Καλαφάτη

Σε τουριστικά hotspots μετατρέπονται δύο περιοχές της Μυκόνου, καθώς στο Καλό Λιβάδι και στην παραλία Καλαφάτη ανεγείρονται πέντε καινούργιες ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων.

Χωρίς ανάσα συνεχίζεται ο κατασκευαστικός πυρετός στο νησί των ανέμων, τη Μύκονο, για νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, με συνολικές επενδύσεις αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Παρά την πανδημία, το νησί διατήρησε τη δυναμική του και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες απώλειες. Ακόμη και πέρσι λόγω της πανδημίας, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες (κυρίως υψηλών εισοδημάτων) επισκέφθηκαν το νησί αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς.

Tο 2019 (η τελευταία φυσιολογική χρονιά τουρισμού πριν από τον κορονοϊό) πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες έφτασαν στο νησί αεροπορικώς μόνο, χωρίς να υπολογίζονται οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και η κρουαζιέρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης στο νησί είναι και το υψηλό μέσο κόστος δωματίου. Το 2019 κινήθηκε πάνω από 700 ευρώ το δωμάτιο σε περίοδο που δεν περιελάμβανε τον Αύγουστο, ενώ και το 2020 εν μέσω πανδημίας οι τιμές κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα.

Για αυτό τον λόγο, οι επενδύσεις στη Μύκονο συνεχίζουν να προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον, από κεφάλαια τόσο εγχώρια όσο και από το εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή, μόνο σε δύο περιοχές του νησιού, τον Καλαφάτη και το Καλό Λιβάδι, βρίσκονται σε εξέλιξη 5 μεγάλες επενδύσεις 5 αστέρων, μεταμορφώνοντας τις περιοχές από αμιγώς περιοχές κατοικίας σε τουριστικές με πολυτελή ξενοδοχεία.

Τα 3+2 ξενοδοχειακά projects 5 αστέρων σε εξέλιξη

Στο Καλό Λιβάδι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ξενοδοχειακές επενδύσεις πέντε αστέρων, ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ.

* Μεγαλύτερη επένδυση αποτελεί αυτή της London & Regional Properties μαζί με την Intrakat και την Intradevelopment, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο αφορά τη δημιουργία νέου 5άστερου συγκροτήματος, σε έκταση που βρίσκεται δυτικά της παραλίας του Καλού Λιβαδιού. Η επένδυση περιλαμβάνει 75 σουίτες, 12 βίλες, 2 εστιατόρια και εγκαταστάσεις spa.

* Η άλλη επένδυση αφορά το έργο της AGC Equity Partners για το «The Mykonos Project», σε έκταση στην θέση Καραπέτης, στο Καλό Λιβάδι. Η επένδυση περιλαμβάνει 5άστερο ξενοδοχείο και κατοικίες, καταστήματα, μαρίνα, εστιατόρια και ελικοδρόμιο. Το ύψος της ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

* Η τρίτη επένδυση με το όνομα «Project Blue» στο Καλό Λιβάδι υλοποιείται από την Grivalia Hospitality μαζί με τη Frontisa. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία νέου 5άστερου συγκροτήματος, 150 δωματίων / σουιτών, σε έκταση 90 στρεμμάτων στη θέση Φερά Γκρεμνά – Βατούδια. Το ύψος της ανέρχεται σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Στην παραλία Καλαφάτη, λίγο πιο μακριά από το Καλό Λιβάδι, εξελίσσονται ακόμη δύο μεγάλες πολυτελείς επενδύσεις.

* Φορέας των επενδύσεων για τα δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία στην περιοχή είναι η White Mulberry Development. Οι επενδύσεις ανέρχονται σε περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν τη δημιουργία δύο νέων ξενοδοχείων, των «Raffles Mykonos» και «Fairmont Mykonos», φέροντας σήματα της μεγάλης αλυσίδας Accor. Η δυναμικότητά τους ανέρχεται σε 450 κλίνες, ενώ θα αναπτυχθούν παράλληλα και 35 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες.

Πηγή: bizness.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Blue Star Chios: Αναχώρηση από Σαντορίνη με φόντο την μαγευτική Καλντέρα To F/B Blue Star Chios αναχωρεί από το λιμάνι της Σαντορίνης (Αθηνιός) με...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Την Κυριακή στη Νάξο, μετά τη Σύρο, ο Στέφανος Κασσελάκης – Περιοδεία σε Πάρο και Αμοργό Ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται για …απόβαση στα νησιά!...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Το μοιρολόι της Παναγίας και τα τραγούδια του Αϊ Γιώργη» Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τριήμερο σεμινάριο και συναυλία παραδοσιακής μουσικής στην...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδή ασθενή από τη Σέριφο Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Σύρου,...