Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μανόλης Ορφανός: «Τιμούμε τα ιδανικά και τους ήρωες του Πολυτεχνείου»

Διαβάστε τι αναφέρει ο επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Τώρα! Για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά» Μανόλης Ορφανός, σχετικά με την σημερινή ημέρα, που είναι αφιερωμένη στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνίου.

«Το πολυτεχνείο ζει όχι μόνο τις ημέρες της επετείου που φέτος συμπληρώνονται 48 χρόνια από την ηρωική εξέγερση, αλλά καθημερινά αφού η φράση “Ψωμί – Παιδεία-Ελευθερία” είναι και σήμερα επίκαιρη.

Νέοι και νέες θυσιάστηκαν για να διώξουν τη χούντα.

Χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες μαρτύρησαν και πάλεψαν για να αποτινάξουν τον ζυγό της επταετούς τυραννίας.

Όλοι εμείς σήμερα τιμούμε και δοξάζουμε τους ανθρώπους που αψηφώντας τους κινδύνους ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή, απήλλαξαν τη χώρα από τον αυταρχικό περιορισμό των ελευθεριών, των ιδανικών, και των ανθρώπινων αξιών.

Η δημοτική μας παράταξη «Τώρα για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» πάντα μπροστά για τα ιδανικά και την ελευθερία του κάθε ανθρώπου και με δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης τιμά και σέβεται όλους εκείνους που έδωσαν τον εαυτό τους κατά της δικτατορίας.

Τιμά και σέβεται όλους εκείνους που σήμερα, σαν την γενιά του 1-1-4, δίνουν το δικό τους αγώνα σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και σε όλα τα επίπεδα. Ενωμένοι και όχι διχασμένοι χωρίς αμφιβολίες και αμφισημίες γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Για μια ακόμα φορά αυτή η ιστορική επέτειος έρχεται να μας υπενθυμίσει το πιο καίριο χαρακτηριστικό του έθνους μας. Την ενότητα και την ομόνοια. Ιδιαιτέρως σήμερα που καλούμαστε να αφήσουμε πίσω μας έριδες και Κασσάνδρες και να συνταχθούμε όλοι μαζί απέναντι στην πανδημία κατά του κορωνοιού, που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας, με το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε, το εμβόλιο, δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας ώστε να μπορούμε ελεύθερα να ζούμε μακριά από κινδύνους και πισωγυρίσματα στην κοινωνία.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της πανδημίας η επέτειος του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει πως ο τόπος έχει ανάγκη τέτοια παραδείγματα αφοσίωσης στα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής με σύμπνοια και όχι ο καθένας μόνος του αλλά σαν μια ομάδα για να καταφέρουμε να ανεβάσουμε τα νησιά μας στο βάθρο που τους αξίζει της ανάπτυξης , της προοπτικής και του μέλλοντος.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε».

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Τώρα! Για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην πρόσκληση για σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για διάφορες δρομολογιακές γραμμές, εκ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ένωση Συνταξιούχων Νάξου: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο της Νάξου Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου: Δεν αντέχουμε την θανατηφόρα ακρίβεια, τον...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδές ασθενών από Νάξο, Πάρο, Μύκονο και Αμοργό Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Έκτακτες προσεγγίσεις του Blue Star 2 στις 17 και 18 Απριλίου Το λιμάνι της Νάξου θα προσεγγίσει για δύο φορές το Blue Star...