Κυκλάδες: Τουρισμός από το Μάρτιο – Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές

Κανονικά θα διεξαχθούν το 2022 οι σχολικές εκδρομές όπως εξήγησε χθες η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Όπως είπε «οι σχολικές εκδρομές θα πραγματοποιούνται κανονικά» παραπέμποντας σε ειδικότερες αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα από το υπουργείο Παιδείας. Η Ζέττα Μακρή σημείωσε, ακόμα, ότι «για όσα παιδιά θα λάβουν μέρος στις σχολικές εκδρομές θα υπάρχει επιμελής έλεγχος πάντα με διαφοροποίηση εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων».

Πρόκειται για τις 3ημερες, 5ημερες ή και 7ημερες διακοπές οι οποίοιες είχαν απαγορευθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημιάς του covid 19. Αφορούν σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) οι οποίες κάθε χρόνο προγραμμάτιζαν ταξίδια για ολιγοήμερες διακοπές. 

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αρκετά από τα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία κάθε χρόνο αποτελούσαν δημοφηλή προορισμό σχολικών εκδρομών απ’ όλη την Ελλάδα. Όπως όλα δείχνουν ο μαθητικός τουρισμός επιστρέφει στα νησιά του νομού από το 2022, αρχής γενομέμνης από τον προσεχή Μάρτιο, επιμηκύνοντας την επόμενη τουριστική περίοδο και δίνοντας σημαντική τόνωση στα τοπικά έσοδα. 

Πηγή: cyclades24.gr