Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τήνος: Εορτή του Χριστού Βασιλιά

«Σήκω, σε καθιστώ μάρτυρα για αυτά που είδες».

Με αυτή τη φράση, παρμένη από τις Πράξεις των Αποστόλων, ο Άγιος Πατέρας στέλνει το μήνυμα του στους νέους του κόσμου με αφορμή την 36η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Ο Πάπας έδωσε το στίγμα της επόμενης Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας: «Για άλλη μια φορά θα ήθελα να σας πάρω από το χέρι για να συνεχίσουμε μαζί το πνευματικό προσκύνημα που μας οδηγεί στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στη Λισαβόνα το 2023» αναφέρει στο μήνυμά του και συνεχίζει κάνοντας αναδρομή στην χρονιά που πέρασε με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της και απευθύνει πρόσκληση στους νέους να επιτρέψουν στους εαυτούς τους να φωτιστούν και να μεταμορφωθούν από τη μεγάλη διακήρυξη του Ευαγγελίου, ώστε να ζήσουν στο έπακρο το δώρο της νεότητας σύμφωνα με το Ευαγγέλιο.

Χθες, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 το απόγευμα, εορτάστηκε από τους νέους της τοπικής Εκκλησίας ο προστάτης της νεολαίας, ο Χριστός Βασιλιάς με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξυνάρα.

Η τελετή τελέστηκε στη σκιά των μέτρων που ισχύουν από την πολιτεία κατά του covid–19, έτσι ο Ναός είχε διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες, με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας έγινε μια μικρή εισαγωγή με αυτά τα λόγια: «Αδελφοί, συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να δοξάσουμε όλοι μαζί το Χριστό Βασιλέα, προστάτη των νέων, και να Τον συναντήσουμε συλλογικά, αλλά και προσωπικά, δια μέσου της προσευχής. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, εμείς οι νέοι χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ το Χριστό στη ζωή μας. Με Εκείνον μόνο καταφέρνουμε να απαντάμε στο σκοτάδι με φως, στο μίσος με αγάπη, στο κακό με καλό. Με την άνευ όρων αγάπη Του, που φωτίζει τις καρδιές μας, μπορούμε να μεταμορφώσουμε ριζικά τη ζωή μας, συνεχίζοντας την πορεία που έχουμε διαλέξει, ακολουθώντας ωστόσο διαφορετικά κίνητρα. Να σηκωθούμε και να γίνουμε μάρτυρες για αυτά που είδαμε και για όσα πρόκειται να δούμε ακόμα. Όπως ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε στην Αποστολική του Παραίνεση “Η χαρά του Ευαγγελίου”, “Κάθε χριστιανός είναι Ιεραπόστολος στο μέτρο που συναντήθηκε με την αγάπη του Θεού εν Χριστώ Ιησού”. Είθε όλη μας τη ζωή να συναντούμε την αγάπη Του, να τη διατηρούμε στην καρδιά μας και να την πολλαπλασιάζουμε, προσφέροντάς την στον κόσμο γύρω μας. Αμήν.»

Στη Θεία Λειτουργία προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ Πρίντεζης, ενώ μαζί του συλλειτούργησε ο π. Φραγκίσκος Βιδάλης

Τον ρόλο του τελετάρχη τον είχαν οι ιερείς π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς και π. Αλέξανδρος Πέρρος.

Με την βοήθεια των αδελφών του μοναχικού Τάγματος «Δούλες του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας» οι νέοι έψαλαν καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής, ανέγνωσαν τα βιβλικά κείμενα που ήταν για επιλεγμένα για την σημερινή εορτή ενώ όταν η Θεία Λειτουργία έφθασε στο σημείο των Δεήσεων των Πιστών ανεγνώσθησαν οι δεήσεις που είχαν συντάξει τα ίδια τα παιδιά.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου εξηγώντας τα βιβλικά κείμενα και μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τους νέους της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, ανέφερε: «Ο Ιησούς σας ζητά να βάλετε τον ενθουσιασμό σας και το ζήλο σας σε έναν καλό σκοπό. Και ο καλός σκοπός είναι να γνωρίσετε Εκείνον που μας αγαπά και έδωσε τη ζωή του για μας».

Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας έγινε η κλήρωση των 2 αντιπροσώπων από τα Ενοριακά Συμβούλια και τους Θεσμούς της Αρχιεπισκοπής μας για την συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου.

Μετά από την Θεία Λειτουργία κλήρος και νέοι, συναντήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Πάπας Ιωάννης Παύλος Β» όπου τους προσφέρθηκε κέρασμα στους συμμετέχοντες και αντάλλαξαν σκέψεις, ιδέες περνώντας ένα διαφορετικό βράδυ Κυριακής.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται νέα επένδυση ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Ανάφη. Σύμφωνα με το bizness.gr, το έργο αφορά στην αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κατοικιών...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Θέλει σωματική αλλά κυρίως ψυχική δύναμη να σκαλίζεις το μάρμαρο. Σπουδαστές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας διδάσκονται στον Πύργο της Τήνου τα μυστικά της...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επιστρέφει στα δρομολόγια από σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου το πλοίο ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ.  Ολοκλήρωσε την περίοδο συντήρησης και ετήσιας ακινησίας του και θα εξυπηρετεί κανονικά...