Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Η Υγεία, πρώτης γραμμής ανάγκη και μέλημα για τους νησιώτες»

Ομιλία του Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα τη στελέχωση των μονάδων υγείας στα νησιά

Για την ενίσχυση του τομέα της Υγείας στις νησιωτικές περιοχές και την παροχή κινήτρων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων των νησιών όλο το χρόνο, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Η τοποθέτηση του κ. Φόρτωμα έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής με θέμα «Προτάσεις και Κίνητρα για τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές».

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού Κυκλάδων, αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Σύρου, για το οποίο υπάρχει ανάγκη άμεσης προκήρυξης συγκεκριμένων ειδικοτήτων, αλλά και στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου παρατηρούνται προβλήματα στο διοικητικό προσωπικό. Επίσης, έθεσε, υπόψη της Επιτροπής, το πρόβλημα που δημιουργείται με την διοικητική διασύνδεση των δύο αυτών δομών Υγείας.

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης και την αρωγή της ΑΕΜΥ, ενώ τόνισε το πρόβλημα στέγασης του ιατρικού προσωπικού, το οποίο παρατηρείται τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στη Μύκονο και τη Μήλο, στην αντιμετώπιση του οποίου θα πρέπει να συμβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της τηλεϊατρικής στα νησιά και στην ανάγκη αυτή να αποτελέσει κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης και να μην εφαρμόζεται αποσπασματικά, όπως συμβαίνει στο νησί της Μήλου.

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της μεταφοράς των ασθενών, είτε θαλάσσιας είτε με αεροδιακομιδή, τονίζοντας την ανάγκη ειδικού σχεδιασμού τους από το Υπουργείο, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των μονίμων κατοίκων των νησιών.

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στα κίνητρα τα οποία πρέπει να δοθούν, ώστε τα νησιά να είναι μέσα στις επιλογές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι, πέραν των μισθολογικών και οικονομικών κινήτρων, θα πρέπει να εξετασθεί η περίπτωση της υποχρεωτικής δεκάμηνης εκπαίδευσης ιατρών στις νησιωτικές περιοχές.

«Ο τομέας της Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για τις νησιωτικές περιοχές, καθώς οι ειδικές συνθήκες της νησιωτικότητας, απαιτούν ιδιαίτερους χειρισμούς και προγραμματισμό. Η ισότιμη αντιμετώπιση των νησιωτών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα και είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα ενσκήψει στις ανάγκες των νησιωτών και θα δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται νέα επένδυση ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Ανάφη. Σύμφωνα με το bizness.gr, το έργο αφορά στην αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κατοικιών...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Θέλει σωματική αλλά κυρίως ψυχική δύναμη να σκαλίζεις το μάρμαρο. Σπουδαστές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας διδάσκονται στον Πύργο της Τήνου τα μυστικά της...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επιστρέφει στα δρομολόγια από σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου το πλοίο ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ.  Ολοκλήρωσε την περίοδο συντήρησης και ετήσιας ακινησίας του και θα εξυπηρετεί κανονικά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κοινή ανακοίνωση Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου για τη καταγγελία της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Μουστάκη Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα σωματεία Πανναξιακός ΑΟΝ και ΑΜΣ...