Το Έλκηθρο του Άη Βασίλη Προσγειώθηκε στη Σέριφο!

Για να ετοιμάζονται οι μικροί μας φίλοι να βγάλουν φωτογραφίες στο έλκηθρο του Αγίου Βασίλη #honcho #Christmasmod #serifos2021 

 Το έλκηθρο του Άη Βασίλη θα άναψει τα φώτα του με την ευχή να επιστρέψει το φως της ανθρώπινης καθημερινότητας στις ζωές μας να τελειώσει αυτό το θανατικό που σκορπάει θλίψη στις καρδιές όλου του πλανήτη . Φέτος όπως και πέρσι δεν θα πλημμυρίσει ούτε από παιδικές φωνές, ούτε από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ούτε από καλλιτεχνικές δράσεις, θα μείνει απλά φωτισμένο για να δώσει στο νησί μας τη λάμψη και στις καρδιές μας τη ζεστασιά που έχουμε τόσο ανάγκη αυτή τη διαφορετική και δυστοπική εορταστική περίοδο που διανύουμε. 

 Οι γιορτές είναι η περίοδος όπου ανταλλάσσουμε δώρα, στολίζουμε το σπίτι, μαγειρεύουμε λίγο περισσότερο, καταναλώνουμε περισσότερα γλυκά και βγαίνουμε έξω τους φίλους μας. Το αληθινό νόημα των γιορτών όμως είναι ότι κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα, ξεκουραζόμαστε και έχουμε περισσότερο χρόνο για την οικογένεια, και κυρίως για τα παιδιά μας. 

 

Δούναι και λαβείν. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην ανταλλαγή δώρων που λίγο πολύ είναι αυτονόητη, όταν έχουμε παιδιά. Μιλάμε κυρίως για το πώς ερχόμαστε πιο κοντά συναισθηματικά και πώς μοιραζόμαστε ποιοτικές στιγμές, ακούγοντας ο ένας τον άλλον. Οι γιορτές, επίσης, είναι μία καλή αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά για την αξία της προσφοράς σε ανθρώπους που είναι λιγότερο τυχεροί από εμάς. Βοηθήστε με όποιον τρόπο μπορείτε τον Δήμο μας , μαζέψτε τρόφιμα και ρούχα για να τα χαρίσετε ή ζητήστε από το παιδί να αγοράσει κάτι με το χαρτζιλίκι του για να το δώσετε σε κάποιον που έχει μεγάλη ανάγκη.

 

 Η αξία των παραδόσεων. Τα Χριστούγεννα είναι ούτως ή άλλως μία παραδοσιακή γιορτή και τα έθιμα ποικίλουν ανάλογα με την εθνικότητα ή την κουλτούρα  από την οποία ερχόμαστε. Σε γενικές γραμμές, ο στολισμός, η παρασκευή των γλυκών αυτής της περιόδου, τα κάλαντα και οι οικογενειακές ταινίες είναι αυτά που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά κάθε χρόνο.

 Έτσι φέρνετε πιο κοντά όλη την οικογένεια και τους μαθαίνετε την αξία των εθιμοτυπικών κάθε σπιτιού. 

 

Αγάπη και ζεστασιά. Τα δώρα  είναι υπέροχες γιορτινές συνήθειες αλλά δεν είναι αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας. Το να περάσετε χρόνο στο σπίτι, να κάνετε αυτά που σας αρέσουν και να γεμίσετε το μέρος με γέλια και χαρά, αυτό είναι που θα θυμούνται τα παιδιά όταν μεγαλώσουν και θα τα κάνουν με τους φίλους ή τη δική τους οικογένεια. Εσείς βάζετε τα θεμέλια για το μέλλον τους και εκείνα νιώθουν προστασία και αγάπη, που είναι το μόνο νόημα της ύπαρξης της

 Υ.Γ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του Δήμου μας που κάτω από αντίξοες συνθήκες και με όλα τα μέτρα προστασίας που ήταν εφικτό να τηρηθούν θα δώσουν και φέτος τον καλύτερό τους εαυτό :

Πηγή: cyclades24.gr