Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Βρούτσης για το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Γ. Βρούτσης: “ Η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση στο Ecofin, για τους συντελεστές ΦΠΑ στην Ε.Ε., διασφαλίζει οριστικά και αμετάκλητα τη δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την επίτευξη της συμφωνίας στο Ecofin, για τους συντελεστές ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ε.Ε., προέβη στη ακόλουθη δήλωση:

 « Σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, ότι επετεύχθη, ομόφωνα, Συμφωνία των κρατών-μελών στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (Ecofin), ως προς την Πρόταση Οδηγίας για τους συντελεστές ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Η Συμφωνία αυτή είναι το αποτέλεσμα επιτυχούς διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης -σε κοινοτικό επίπεδο- τα τελευταία 2,5 χρόνια και θα υλοποιηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη από το 2025.

Η πρόταση Οδηγίας όπως υιοθετήθηκε, κατοχυρώνει σε μόνιμη βάση τη δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Δυνατότητα, που είχε απαλειφθεί από την Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2018, η οποία αντιμετώπισε τη σχετική ειδική διάταξη της Οδηγίας για την Ελλάδα (άρθρο 120 Οδηγίας 2006/112/ΕΚ για τα νησιά του Αιγαίου) ως μεταβατική και προς κατάργηση στα πλαίσια του οριστικού καθεστώτος ΦΠΑ.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ανέδειξε το ζήτημα διατήρησης των ειδικών συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, συνδέοντας το ελληνικό αίτημα με την τελική της συμφωνία επί του συνόλου των ρυθμίσεων της πρότασης και αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής νησιωτικότητας, αλλά και νομικά επιχειρήματα υπέρ της ελληνικής θέσης.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης της Ν.Δ., του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και της Γενικής Γραμματέως κας Αθηνάς Καλύβα, υπέρ της νησιωτικότητας.

Επίσης, αξίζουν συγχαρητήρια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των νησιών μας, αφού ποτέ δεν υπέστειλαν τη σημαία της διεκδίκησης για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Προσωπικά, αισθάνομαι βαθύτατα ικανοποιημένος, γιατί ως Βουλευτής Κυκλάδων και Υπουργός στις κυβερνήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά, όλα αυτά τα χρόνια, έδινα πάντα τη μάχη σε όλα τα επίπεδα για τη διαφύλαξη και την επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ακόμα μία παγκόσμια διάκριση για τη Μήλο Η Ισπανία είναι ο κορυφαίος προορισμός της Ευρώπης για ήλιο, θάλασσα και ονειρεμένες ακτές το 2024. Η χώρα, φιλοξενεί...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, δυστυχώς ανατρέπει τη στρατηγική που οδήγησε την Πάρο σε μια από τις κορυφαίες θέσεις στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.   Μια...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΓΕΛ Πάρου: Διήμερη βιωματική δράση Σε έναν κόσμο που αλλάζει πώς να χωρέσω το δικό μου όνειρο; Πώς να ταιριάξω εγώ σε αυτόν τον...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πρόταση θεσμοθέτησης πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά με τα επιδοτούμενα πλοία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατέθεσε ο Χωρικός...