Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι “Δρομείς Ελπίδας” έτρεξαν στα μονοπάτια της χαράς και της Αλληλεγγύης

Υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν σύλλογοι,  που το μεγάλο τους όραμα  είναι να χαμογελάει κάθε παιδί.

Ένας από αυτούς τους συλλόγους είναι οι «Δρομείς Ελπίδας» που δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά με αναπηρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Η αλληλεγγύη είναι ένα από τα μεγάλα τους ατού. Ο τρόπος να δίνουν δύναμη και ελπίδα σε αυτούς που το χρειάζονται. Αυτό, επιχείρησαν και τη Δευτέρα στη περιοχή Κόμητο οι δρομείς Ελπίδας κάνοντας την καθιερωμένη τους προπόνηση!

οι ”Δρομείς Ελπίδας” είναι πάλι στις αγωνιστικές επάλξεις και θα παραμείνουν με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στις αλλόκοτες μέρες που διανύουμε, μη στερώντας όμως παράλληλα το χαμόγελο από τους “πιλότους” μας.

Οι «κύλινδροι» δρομείς είναι αυτοί που πλαισιώνουν την κούρσα του «πιλότου» στο ειδικό αμαξίδιο, την joelette!  Είναι όλοι τους άνθρωποι με ευαισθησία, με δύναμη και πείσμα όμως, ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει αυτά τα παιδιά στο δικαίωμα για συμμετοχή στην ζωή, στον αθλητισμό στην χαρά, στο να θέτουν στόχους και να έχουν όνειρα.

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γεύονται τα συναισθήματα της προσπάθειας, του τερματισμού, της πρωτιάς, της ήττας.  Αυτά τα συναισθήματα  τα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες δεν είχαν μέχρι τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν.

Όμως οι Δρομείς Ελπίδας δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να ζήσουν όλα αυτά τα συναισθήματα που μέχρι σήμερα στερήθηκαν και να χαμογελάσουν. Οι δρομείς ελπίδας που τους συναντάμε σε όλη την Ελλάδα να τρέχουν μαζί με παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες. Το όραμα τους είναι να αποδείξουν ότι τα παιδιά έχουν μια απεριόριστη δυνατότητα, να εκφράσουν, όχι αυτό που θέλουν, άλλα αυτό που έχουν μέσα τους, βλέποντας τη λαμπερή όψη της ζωής.

Από την Τρίτη 13.07 , οι Δρομείς Ελπίδας, πραγματοποιούν προπονήσεις δίπλα στη θάλασσα και στις πλατείες του νησιού, με πιλότους την Βαναλία και τον Κωνσταντίνο. Αυτή τη φορά πιλότος ήταν η Βαναλία που έδειξε να απολαμβάνει την διαδρομή!!!

Έχουν όμως και αλλα παιδιά το δικαίωμα να κάνουν τη βόλτα τους στην joelette! Πως όμως στη Σύρο βρίσκονται το ένα από τα δύο αμαξίδια στην Ελλάδα! Το ιδανικό θα ήταν σε κάθε πόλη να υπήρχε μια joelette για αυτά τα παιδιά που το έχουν τόσο ανάγκη. Εμείς ωστόσο φεύγουμε γεμάτοι… απο μία προπόνηση, καθώς συνδυάσαμε εργασία και τρέξιμο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ! 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ξεσηκωμός στην Αμοργό με απόφαση του ΥΠΕΝ που παρενέβη ξαφνικά στο πολεοδομικό θέμα του νησιού, υποστηρίζοντας την ανέγερση τρίτου ορόφου σε κτίρια που χτίζονται σε...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πιλοτικό Σχολείο Ξερολιθιάς στη Μύκονο «Εξιστορώντας και Καταγράφοντας την Τέχνη της Ξερολιθιάς» Σας προσκαλούμε στο Πιλοτικό Σχολείο Ξερολιθιάς, μία δράση του προγράμματος «Εξιστορώντας και...