Κυκλάδες: Πρόγραμμα καταγραφής και διαχείρισης υδροστομίων και δεξαμενών σε όλα τα νησιά με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής

Μετά τη διαπίστωση του προβλήματος λόγω νησιωτικότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου σε ότι αφορά την καταγραφή & διαχείριση υδροστομίων και δεξαμενών σε όλα τα νησιά, ο περιφερειακός δ/ντης, Παναγιώτης Κοτρίδης, κατασκεύασε ένα πρόγραμμα με στόχο τη σωστή καταγραφή και διαχείριση τους.

 Όπως ο ίδιος ανέφερε, μετά τον ορισμό των υπευθύνων διαχείρισης του προγράμματος από τις υπηρεσίες ύδρευσης των νησιών (στις οποίες ήδη έχει απευθυνθεί η Πυροσβεστική) του Νοτίου Αιγαίου και την εκπαίδευση για τον τρόπο λειτουργίας του, θα γίνει αποστολή του προγράμματος σε όλα τα νησιά για την σωστή και άμεση διαχείριση των υδροστομίων & δεξαμενών.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτρίδη, με αυτό το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στην Πυροσβεστική υπηρεσία να έχει άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου στον οποίο εδρεύει, για την κατάσταση, προσθήκη και πρόταση τοποθέτησης νέων υδροστομίων & δεξαμενών.

Εκτός της άμεσης καταγραφής και διαχείρισης των σημείων ενδιαφέροντος, υπάρχει και αποτύπωση σε χάρτη με δυνατότητα πλοήγησης.  Όταν διαπιστωθεί ένα πρόβλημα σε κάποιο υδροστόμιο ή δεξαμενή, ενημερώνεται άμεσα η βάση δεδομένων με ταυτόχρονη αποστολή e-mail στην υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου με επισήμανση του προβλήματος και στην περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης, γίνεται ενημέρωση της βάσης και ταυτόχρονη αποστολή e-mail στην Πυροσβεστική υπηρεσία για την αποκατάσταση. Το πρόγραμμα είναι για συσκευές Android & iOS, καθώς και για Pc & Laptop.

 Στο βίντεο που ακολουθεί, γίνεται μια μικρή παρουσίαση των δυνατοτήτων του προγράμματος για κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: cyclades24.gr