Πάρος: Σε επίπεδο 2019 η φετινή τουριστική κίνηση – Πολύ δυναμική σεζόν

Πάρος: Σε επίπεδο 2019 η φετινή τουριστική κίνηση – Πολύ δυναμική σεζόν

Με τα στοιχεία των αφίξεων του 2019 “φλερτάρει” η Πάρος που, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα κάνει και εφέτος την έκπληξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου που δημοσιεύθηκαν σε τοπικό ενημερωτικό ιστότοπο  , μέχρι τις 19/7/2021 είχαν αφιχθεί στο λιμάνι της Πάρου 70.000 επισκέπτες και 10.000 οχήματα. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, και ενώ η high season προχωρά, φθάνουν καθημερινά με πλοίο στο νησί 4.000 περίπου τουρίστες, με τα Σαββατοκύριακα να ξεπερνούν τις 5.000 ημερησίως!
Δεδομένης ανοδικής πορείας που σημειώνουν οι αφίξεις,  όσο ο φετινός Ιούλιος προχωρά προς το τέλος του, συμπεραίνουμε ότι, αν όλα πάνε καλά, η συνολική κίνηση του δεύτερου καλοκαιρινού μήνα στην Πάρο φέτος, θα είναι συγκρίσιμη με τα επίπεδα του «ανθηρού» 2019, χρονιά κατά την οποία αφίχθησαν δια θαλάσσης στο νησί 152.000 τουρίστες.  

Σημειώνεται ότι , και τον Ιούνιο, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου οι επιβάτες που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Πάρου  ήταν υπερδιπλάσιοι σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020. Το νησί δέχθηκε 49.486 επισκέπτες ακτοπλοϊκώς έναντι 22.798 που είχαν αφιχθεί κατά τον περσινό και 91.308 που είχαν φθάσει στην Πάρο με πλοίο τον Ιούνιο του 2019.

Τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία, έρχονται να συμπληρώσουν και οι ενέργειες για την υγειονομική θωράκιση του νησιού. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου θα λειτουργήσει και 2η ξενοδοχειακή μονάδα covid με επί πλέον 130 δωμάτια καθώς , έπειτα από υπόδειξη της Δημοτικής Αρχής,υπογράφτηκε  η σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Τουρισμού. Έτσι, η Πάρος αποκτά μία ακόμα δικλίδα ασφαλείας για τους πολίτες και τους επισκέπτες της. Τέλος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση  από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με ηγετικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας το νησί ενισχύεται με έκτακτο προσωπικό.

Πηγή: cyclades24.gr