Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επίσκεψη Τσίπρα στη Μύκονο: «Να αναδείξουμε λύσεις για να αποφευχθούν οι πολύ αρνητικές συνέπειες του lockdown»

Επίσκεψη Τσίπρα στη Μύκονο: «Να αναδείξουμε λύσεις για να αποφευχθούν οι πολύ αρνητικές συνέπειες του lockdown»

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στον τουρισμό και στη Μύκονο τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και αναζήτηση λύσεων προκειμένου να μην χαθεί και δεύτερη χρονιά στον τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων του νησιού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε βιαστική την απόφαση της κυβέρνησης για μίνι lockdown , μια απόφαση που ελήφθη χωρίς διαβούλευση ή ενημέρωση των φορέων του νησιού. Το καλύτερο όπως εξήγησε είναι να προλαμβάνεις καταστάσεις παρά να έρχεσαι μετά με αποφάσεις που έχουν έναν κατασταλτικό χαρακτήρα.

Επεσήμανε όμως ότι έστω και τώρα πρέπει να αναδείξουμε τις λύσεις ώστε να αποφευχθούν οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις από του lockdown. Έστω και τώρα όπως υπογράμμισε πρέπει να αποφύγουμε την παράτασή του.

“Πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή προσπάθεια αποκατάστασης στην δημόσια εικόνα της χώρας και της Μυκόνου” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιας θετικής καμπάνιας που αναδεικνύουν ότι τα νησιά και η χώρα είναι ασφαλής προορισμός.

“Δεν είναι η Ελλάδα και τα νησιά μη ασφαλής υγειονομικός προορισμός. Σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας δεν υστερούμε” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων , των ιδιοκτητών καταλυμάτων αλλά και των συλλόγων επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης επεσήμαναν ότι τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης τους αιφνιδίασαν και άλλαξαν τον χαρακτήρα του νησιού, αφού όπως είναι γνωστό η Μύκονος έχει τον χαρακτήρα νησιού για διασκέδαση.

“Δεν φανταζόμασταν ότι θα φτάσουμε σε δεύτερο καλοκαίρι έτσι” είπαν χαρακτηριστικά και πρότειναν από την πλευρά τους την επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλο τον παραδοσιακό οικισμό της χώρας με έλεγχο από τις αρχές, περισσότερα τεστ ώστε να ιχνηλατούνται πιο γρήγορα τα κρούσματα και δήλωσαν ότι οι τοπικές επιχειρήσεις θα πριμοδοτήσουν τον εμβολιασμό των εργαζομένων με 150 ευρώ.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το κέντρο υγείας του νησιού όπου προχωρούν κανονικά οι εμβολιασμοί και είχε σύντομη επικοινωνία με τους νοσηλευτές και τους ιατρούς και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού.

Στις συναντήσεις και στις επαφές με όλους τους φορείς του νησιού συμμετείχαν η τομεάρχης τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, ο τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος σαντορινιός και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

newsit.gr

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΓΕΛ Πάρου: Διήμερη βιωματική δράση Σε έναν κόσμο που αλλάζει πώς να χωρέσω το δικό μου όνειρο; Πώς να ταιριάξω εγώ σε αυτόν τον...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πρόταση θεσμοθέτησης πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά με τα επιδοτούμενα πλοία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατέθεσε ο Χωρικός...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δωρόθεος, Μητροπολίτης Σύρου: “Εγώ θα στείλω μια επιστολή και θα ζητήσω από τον ιδιοκτήτη, από τον αγοραστή, να αποκαταστήσει άμεσα αυτό το οποίο έγινε”...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)...