Κυκλάδες: Μικρή δροσιά μέχρι την Παρασκευή – Καύσωνας από το Σαββατοκύριακο

Από τις πιο δροσερές περιοχές της χώρας στην έναρξη του παρατεταμένου κύματος  καύσωνα είναι οι Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία στα νησιά του νομού βρίσκεται σε άνοδο, ωστόσο υπάρχουν δύο στοιχεία που θα κάνουν υποφερτό το καιρικό φαινόμενο μέχρι και την Παρασκευή, διότι το Σαββατοκύριακο τα δεδομένα θα αλλάξουν και θα γίνουν πιο δύσκολα.

Τόσο την Τετάρτη 28/7 όσο και την Πέμπτη 29/7 η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς και σε καμία περίπτωση δε θα φτάσει τα επίπεδα των 40 και 41 που θα εμφανιστούν σε άλλες περιοχές. Επίσης, οι Βόρειοι άνεμοι διατηρούνται στο επίπεδο των 4 με 5 μποφόρ δροσίζοντας όσο αυτό είναι εφικτό το κλίμα των υψηλών θερμοκρασιών.

Σε ότι αφορά την Παρασκευή 30/7, οι Βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα ίδια περίπου επίπεδα, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς.

Τα δύσκολά για τις Κυκλάδες έρχονται από το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις, το Σάββατο 31/7 ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 39 με 40 βαθμούς, ενώ ταυτόχρονα, θα υποχωρήσουν οι Βόρειοι άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ.

Την Κυριακή, 1/8 αναμένεται να επικρατήσουν τα ίδια φαινόμενα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 3 μποφόρ.

Ακόμη πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα την προσεχή Δευτέρα 2/8, καθώς ο υδράργυρος στα νησιά των Κυκλάδων ενδέχεται να αγγίξει τους 41 με 2 βαθμούς την ώρα που οι άνεμοι θα υποχωρήσουν και θα στραφούν σε Νότιες κατευθύνσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 

Πηγή: cyclades24.gr