Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Μικρή δροσιά μέχρι την Παρασκευή – Καύσωνας από το Σαββατοκύριακο

Από τις πιο δροσερές περιοχές της χώρας στην έναρξη του παρατεταμένου κύματος  καύσωνα είναι οι Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία στα νησιά του νομού βρίσκεται σε άνοδο, ωστόσο υπάρχουν δύο στοιχεία που θα κάνουν υποφερτό το καιρικό φαινόμενο μέχρι και την Παρασκευή, διότι το Σαββατοκύριακο τα δεδομένα θα αλλάξουν και θα γίνουν πιο δύσκολα.

Τόσο την Τετάρτη 28/7 όσο και την Πέμπτη 29/7 η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς και σε καμία περίπτωση δε θα φτάσει τα επίπεδα των 40 και 41 που θα εμφανιστούν σε άλλες περιοχές. Επίσης, οι Βόρειοι άνεμοι διατηρούνται στο επίπεδο των 4 με 5 μποφόρ δροσίζοντας όσο αυτό είναι εφικτό το κλίμα των υψηλών θερμοκρασιών.

Σε ότι αφορά την Παρασκευή 30/7, οι Βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα ίδια περίπου επίπεδα, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς.

Τα δύσκολά για τις Κυκλάδες έρχονται από το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις, το Σάββατο 31/7 ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 39 με 40 βαθμούς, ενώ ταυτόχρονα, θα υποχωρήσουν οι Βόρειοι άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ.

Την Κυριακή, 1/8 αναμένεται να επικρατήσουν τα ίδια φαινόμενα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 3 μποφόρ.

Ακόμη πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα την προσεχή Δευτέρα 2/8, καθώς ο υδράργυρος στα νησιά των Κυκλάδων ενδέχεται να αγγίξει τους 41 με 2 βαθμούς την ώρα που οι άνεμοι θα υποχωρήσουν και θα στραφούν σε Νότιες κατευθύνσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

  Ο Απρίλιος ξεκίνησε δυνατά για την Παριανή σχολή χορού S.A LATIN DANCE ACADEMY του Σταμάτη Ζουμή και της Αντωνίας Δευτερίγου, οι μαθητές και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νέο δρομολόγιο έρχεται από το Superunner Jet από το Μάιο εφόσον εγκριθεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Το ταχύπλοο της Sea Jets ετοιμάζεται να...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλοφόρησε το πολλά υποσχόμενο album του Δημήτρη Ρούσσου με τίτλο «ΑΜΠΑΡΙΖΑ»  το οποίο αποτελείται από 10 τραγούδια, με υπογραφή σε μουσική και στίχους του ιδίου,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος – Φ. Μαυρομμάτης: “Νέα και σύγχρονα δίκτυα για τη μεταφορά μεγαλύτερης ποσότητας ύδατος” Ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης-αποχέτευσης της δημοτικής ενότητας Νάξου κ. Φώτης Μαυρομμάτης,...