Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η Πάρος αξίζει καλύτερες υπηρεσίες δημόσιας υγείας»

Τον προβληματισμό αλλά και την ανησυχία του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της δημόσιας υγείας στη Πάρο εξέφρασε ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πολυχρονάκος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί.

 

Ο κ. Πολυχρονάκος κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας, διαπίστωσε:

 

  • Τα κενά που υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες γιατρών όπως παθολόγου, χειρουργού, μικροβιολόγου, γυναικολόγου. Η υποστελέχωση, έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες. 
  • Δεν υπάρχει μονάδα αιμοκάθαρσης, κάτι που σημαίνει ότι οι χρονίως πάσχοντες κάτοικοι της Πάρου πρέπει να ταξιδεύουν τρεις φορές την εβδομάδα στη Νάξο ή στην Αθήνα, αν αυτό είναι εφικτό και με κίνδυνο κάποιες φορές να μη μπορούν να ταξιδέψουν π.χ λόγω απαγορευτικού απόπλου των πλοίων.
  • Το πρόβλημα των διακομιδών. Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι τα πλωτά ασθενοφόρα του Λιμενικού Σώματος, ακινητοποιούνται με τα 5-6 μποφόρ, καιρικές συνθήκες που είναι συνήθεις στις Κυκλάδες.

 

Σε συνέχεια της συνομιλίας που είχε ο κ. Πολυχρονάκος με την Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κα Μαρία Κουτσονικολή και αφού του μετέφερε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται καθημερινά από γιατρούς και νοσηλευτές ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που αυξάνεται ο πληθυσμός λόγω του τουρισμού, αλλά και κατά την περίοδο του κορωνοϊού  δήλωσε:

«Αντί να συζητάμε για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Πάρο, καλό θα ήταν να δούμε αρχικά πως θα βελτιώσουμε την υπάρχουσα δομή υγείας.

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο έντονο το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στις δομές δημόσιας υγείας στο νησί.

Για να έρθουν γιατροί και να υπηρετήσουν στην Πάρο, θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρά κίνητρα. Τα κίνητρα αυτά θα πρέπει επιτέλους να πιεστεί μια κυβέρνηση να τα κάνει νόμο του Κράτους.

Αναφέρομαι σε μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα για τους γιατρούς που υπηρετούν στα νησιά, που πρέπει να αμείβονται περισσότερο και να έχουν ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη, παράλληλα με οικονομικά κίνητρα όπως ένα για παράδειγμα στεγαστικό επίδομα.

 

Το ΠΑΣΟΚ για να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή σε κανένα. Αντίθετα θα θέσει προϋποθέσεις στο προγραμματικό πλαίσιο όπως:

 

  1. Τα μισθολογικά, βαθμολογικά και οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νησιά.

 

  1. Επαρκώς στελεχωμένο Κέντρο Υγείας σε κάθε νησί, – όπως η Πάρος- , με υποδομές πρωτοβάθμιας αλλά και εν μέρει δευτεροβάθμας φροντίδας υγείας ( π.χ μονάδα αιμοκάθαρσης).
  2. Υποδομές ανάπτυξης υπηρεσιών τηλεϊατρικής, τηλεσυμβουλευτικής και τηλεπαρακολούθησης ασθενών με διασύνδεση με μεγάλα νοσοκομεία.

Τέλος το Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλει να δώσει απαντήσεις για τα πλωτά ασθενοφόρα που ουσιαστικά δεν προσφέρουν υπηρεσίες και ακινητοποιούνται με 5-6 μποφόρ. Αναρωτιέται κανείς τι προδιαγραφές τέθηκαν για την προμήθεια τους αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη νησιωτική Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό δυσάρεστο γεγονός, η απώλεια μια ανθρώπινης ζωής στους Παξούς, όταν μια γυναίκα έχασε τη ζωή της καθώς υπήρχε απαγορευτικό».

Στην υγεία, δεν χωρούν εκπτώσεις, ούτε συμβιβασμοί!

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γιάννης Ραγκούσης: Η βίλα του στην Πάρο νοικιαζόταν με 13 διαφορετικά ονόματα – Νέα στοιχεία Συνεχίζεται αμείωτη η πολιτική κόντρα για την βίλα του...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σεισμός στην Κύθνο Σεισμός 4,8 ρίχτερ έγινε στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κύθνο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 39 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Πάρος και η Σαντορίνη ανάμεσα στα καλύτερα 11 ελληνικά νησιά σύμφωνα με το Αμερικάνικο περιοδικό Veranda Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, από την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες εργασίες του έργου «Αποκατάσταση μέσων...