Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Έκανε δουλειές και έπεσε από σκάλα – Του έσωσε τη ζωή ο μάγκας ο εργοδότης του!

Παραλίγο τραγωδία στη Σαντορίνη, Έπεσε απο τη σκάλα αλλά του έσωσε τη ζωή ο φύλακας-άγγελος, εργοδότης του!

Και όμως υπάρχει ανθρωπιά ακόμη στις μέρες μας…

Παραλίγο τραγωδία στο νησί της Σαντορίνης, εξαιτίας της πτώσης ενός αλλοδαπού οποίος κατά την διάρκεια εργασιών σε Ξενοδοχείο, καθώς ανέβαινε σε σκάλα γλίστρησε και έπεσε στο πάτωμα, για αδιευκρίνιστη αιτία με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.
Μέσα στην ατυχία του, στάθηκε και τυχερός, καθώς ο φύλακας άγγελος του ήταν ιδιοκτήτης της τουριστικής μονάδας, οποίος όταν πήρε είδηση τι συνέβη δεν έχασε την ψυχραιμία του, κάτι το οποίο στάθηκε σύμμαχος ώστε να κρατηθεί στη ζωή ο αλλοδαπός.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά εργατικά ατυχήματα, παρόλα αυτά βλέπουμε εργοδότες να προσπαθούν αποφύγουν τις ευθύνες και να βγάλουν την ουρά τους, δηλώνοντας πολλές φορές άγνοια, κάνοντας τους ανήξερους στους εργαζόμενους. Σε αυτή τη περίπτωση το ατύχημα του αλλοδαπού, έδειξε ότι δε πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχει ακόμα αρκετή ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.
Το ίδιο ισχύει και για τους Ιατρούς οι οποίοι κάνουν τα μέγιστα προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τον συνάνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα, αν υπήρχε βραβείο ανθρώπινης αλληλεγγύης, θα έπρεπε να απονεμηθεί στον νεαρό επιχειρηματία από την Σαντορίνη Γιώργο Κατσιπη, οποίος, πήρε πάνω του την υπόθεση και κατάφερε να σώσει και να κρατήσει στη ζωή τον συνάνθρωπο του και συνεργάτη του.

Συνήθως όταν γίνει το κακό, ψάχνουμε να βρούμε τις ευθύνες, τι δεν έγινε σωστά, τι έφταιξε, τον εργοδότη να εχει εξαφανιστεί και να τον αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, σε αυτή την περίπτωση, όλα εγιναν όπως θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι εργοδότες, γιατί πανω όλα μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δε κοίταξε, ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα, ούτε θρησκεία. Εκανε το αυτονόητο, χρησιμοποίησε όλες τις δυνάμεις του, προκειμένου να σωθεί μια ζωή, έκανε δηλαδή, ότι περνούσε από το χέρι του  προκειμένου ο νεαρός αλλοδαπός να μείνει στη ζωή.

Πρόκειται για υπόδειγμα ηθικής και ανθρωπιάς ο νεαρός επιχειρηματίας από την Σαντορίνη, οποίος μας έδειξε για άλλη μια φορά ότι η ανθρωπιά δεν έχει χρώματα στον 21 αιώνα που ζούμε. Ο Εργοδότης δεν έχασε ευκαιρία, μετέφερε με ιδιωτικό αεροπλάνο τον τραυματία και ανέλαβε όλα τα έξοδα της παραμονής του σε Ιδιωτική κλινική. Αυτή η κίνηση έδειξε κάτι παραπάνω από ανθρωπιά σε μια κρίσιμη κατάσταση, σχεδόν κλινικά νεκρό που με σωστή συνεργασία και άμεση επέμβαση του επιτελείου της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών διέφυγε το κίνδυνο.

Αποτελεσματική με υπερπροσπάθεια των Ιατρών και αμεση μεταφορά του τραυματία.

Αποτελεσματική αποδείχτηκε η μεταφορά του τραυματία, οποίος μεταφέρθηκε άμεσα με ιδιωτικό αεροσκάφος σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά από απαίτηση και ενέργειες του εργοδότη του. Τα πάντα έγιναν γρήγορα και ο νεαρός Πακιστανός μεταφέρθηκε σε Ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο ανέλαβαν οι Ιατροί και χειρούργησαν το τραυματία.

Γεώργιος Παπαγιανόπουλος

Μέχρι και οι Ιατροί του νοσοκομείου παραξενεύτηκαν από την στήριξη του εργοδότη.  Τόσο ο Κύριος Γεώργιος Παπαγιανόπουλος όσο και ο νευροχειρουργός Στυλιανός Βλατάκης εξεπλάγησαν αλλά και συγχαίρανε τον νεαρό Σαντορινιό για την επιμονή του και την ωριμότητα του να αντιμετωπίσει αυτή τη κρίσιμη κατάσταση με σωστές αποφάσεις σε συνεργασία μεταξύ τους.

 

Στυλιανος Βλατάκης

Οι γιατροί και συγκεκριμένα ο κυριος Στυλιανος Βλατάκης ανέφερε ότι σπανίζουν οι άνθρωποι σαν τον κύριο Γιωργο Κατσιπη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο μας οποιαδήποτε υπηκοότητας ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα, απο την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος αυτής της περιπέτειας ήταν δίπλα μας και στήριζε με τον καλύτερο τρόπο τον αλλοδαπό τραυματία σαν να ήταν οικογένεια του, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση και αξίζουν συγχαρητήρια σε εκείνον αλλά και σε όλη την οικογένεια του για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία.

Ο νεαρός από το Πακιστάν είναι πλέον καλά, έχει διαφύγει το κίνδυνο και νιώθει ευγνώμον που έχει ένα τέτοιο εργοδότη, που πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος.  

«Κέρδισες το Τζόκερ» του είπαν οι Ιατροί, ήταν τα πρώτα λόγια των γιατρών όταν υγιής πλέον άνοιξε τα μάτια του στο νοσοκομείο και έμαθε πως η ζωή του οφείλεται στην αυτοθυσία του Ιδιοκτήτη του Calm Collection στην Σαντορίνη.

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων ήταν εξαιρετική. Και η συμβολή όλων καθοριστική ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο ο νεαρός τραυματίας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το πέπλο της Αφρικάνικης σκόνης πάνω από τη Νάξο – Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Cyclades24 Καλυμμένη από ένα πέπλο αφρικανικής σκόνης ξύπνησε και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Επέστρεψε στην Αθήνα η πτήση της Olympic Air εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας Το δρόμο της επιστροφής προς το “Ελ. Βενιζέλος” από τη Νάξο,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να συμμετέχει στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία Πρωτομαγιάς και έτσι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσας, λόγω νέας σύνδεσης Αποχέτευσης Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας γνωστοποιεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσα και συγκεκριμένα στο ύψος...