Ένα κείμενο για το τοπικό έδεσμα που θα μιλήσει στην καρδιά κάθε τυρόφιλου.
Για την Φολέγανδρο τα έχουμε ξαναπεί. Αν υπάρχει νησί που τιμάει τις Κυκλάδες και την φιλοξενία τους μέσα από τον ατόφιο νησιώτικο χαρακτήρα, είναι σίγουρα η αυθεντική μαγεία της Φολεγάνδρου. Και δεν είναι να ξεχνιόμαστε. Οι παρακάτω φωτογραφίες μιλούν καλύτερα από όλους μας για το τι εστί Φολέγανδρος.




Θα το βρεις στις μισές παραδοσιακές συνταγές που προέρχονται από τη Φολέγανδρο. Είναι μαλακό με απαλή υφή, αλοιφώδες στη στρώση και έχει δροσερή, ανάλαφρη και διακριτική πικάντικη γεύση. Είναι μείγμα γάλατος από πρόβατα και κατσίκια (τα τελευταία είναι και σε αφθονία στο νησί), ενώ όσοι γνωρίζουν από τυριά θα τους θυμίσει την τυροβολιά. Συνηθίζουν να το προσφέρουν είτε σκέτο, είτε ως εναλλακτική από την τριμμένη φέτα σε σαλάτες τύπου ντάκος.
