Μάρκος Κωβαίος σε πανελλαδικά ΜΜΕ: «Να απομονώσουμε όσους δεν μεταδίδουν την πλήρη και πραγματική εικόνα»

Επιστολή στα πανελλαδικά ΜΜΕ, έστειλε ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος σε αυτή καλεί τους δημοσιογράφους να απομονώσουν όσους δεν μεταδίδουν την πλήρη και πραγματική εικόνα και να συνεχίσουν οι περισσότεροι να κάνουν ορθώς τη δουλειά τους.

Τι αναφέρει η επιστολή:

Μετά την καταστροφική για τη χώρα μας και τις τοπικές της οικονομίες χρονιά του 2020, τα αποτελέσματα της οποίας εξακολουθούν να βιώνουν χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιείται πανεθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του τουριστικού τομέα, με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας σε  εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο και την ανάκτηση μέρους των θέσεων εργασίας που χάθηκαν. 

Στην Πάρο ειδικά, δημοτική και ιδιωτική πρωτοβουλία, άτομα, επιχειρήσεις και φορείς, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να θεωρείται και να είναι το νησί ασφαλέστατος τουριστικός προορισμός και να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επισκέπτες. 

Δεν θα αναφερθώ εκ νέου στις ενέργειές μας. Τις γνωρίζετε από τις ανακοινώσεις μας. 

Αυτή τη φορά, ωστόσο, θέλω να απευθυνθώ σε εσάς γιατί ο κορωνοϊός έχει πλήξει και τον τομέα των ΜΜΕ σε μια εποχή που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή αληθινών πληροφοριών και στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία. Στην πλειοψηφία σας, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι κάτω από δύσκολες συνθήκες έχετε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και παρουσιάζετε τα θέματα των εξελίξεων στο επίπεδο της πανδημίας και των κρουσμάτων με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, ορθολογισμό, συνετό και τεκμηριωμένο λόγο, που δεν δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, ούτε δυσανάλογες ανησυχίες που ενδεχομένως αποτρέψουν τον κόσμο από το να προτιμήσει το νησί μας για τις διακοπές του.

Όπως όλοι έχουμε πλήρως αντιληφθεί ότι από την τήρηση των μέτρων κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, όλοι μαζί να δώσουμε μάχη για να καταλάβουν όλοι ότι μια ακόμα άσχημη χρονιά θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε εθνικό επίπεδο. Κι αυτό είναι κάτι που η χώρα και οι φορολογούμενοι πολίτες της δεν το αντέχουν. 

Σας καλούμε λοιπόν να απομονώσουμε όσους δεν μεταδίδουν την πλήρη και πραγματική εικόνα. Αποδεχόμαστε την αλήθεια, και στην προσπάθειά σας για αντικειμενική ενημέρωση, θα είμαι πάντα διαθέσιμος για να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σας, όπως άλλωστε έχω υπάρξει και πάντα μέχρι τώρα. 

Με εκτίμηση,

Μάρκος Κωβαίος

Δήμαρχος Πάρου

Πηγή: cyclades24.gr