Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τήνος: Συνάντηση Υπουργού Πολιτισμού – Επάρχου Τήνου

Συνάντηση με την Έπαρχο Τήνου  Νατάσα Δεληγιάννη, πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα  Μενδώνη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο νησί της Μεγαλόχαρης. 

Με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο facebook η Έπαρχος Τήνου μας ενημερώνει  ότι…

“Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Επαρχείο της Τήνου την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη με την οποία συζητήσαμε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που άπτονται των δικών της αρμοδιοτήτων.

Στην Υπουργό εξέφρασα την αμέριστη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής, στη δίκαιη και πολυετή προσπάθεια της κτηριακής επέκτασης και της θεσμικής ενδυνάμωσης της Σχολής Καλών Τεχνών στον Πύργο της Τήνου, που είναι πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, της Διοίκησης της Σχολής και του Διευθυντή της κ. Λεωνίδα Χαλεπά .

Επίσης της ζήτησα τη συνδρομή της, για την προώθηση της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «Καθεδρικός Ιερός Καθολικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου», για την επισκευή του εμβληματικού συγκροτήματος της Μονής Ουρσουλινών Τήνου, μέσω, αρχικά, της εκπόνησης μελέτης για το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση Αναδιαρρύθμιση του κτηριακού συγκροτήματος της παλιάς Μονής Ουρσουλινών Τήνου».

Συζητήσαμε εκτενώς με την Υπουργό και την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, σε συνεργασία με την Μητρόπολη, για την επισκευή του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στον Κάμπο της Τήνου που οικοδομήθηκε από το Ναύαρχο Ορλώφ προς τιμή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας.

Άλλο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στην επίσκεψη, πλην των συνεργατών της Yπουργού, παρίστατο και ο Προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτριος Αθανασούλης ο οποίος ενημέρωσε την Υπουργό για την αναγκαιότητα της αξιοποίησης και αποκατάστασης του Κάστρου, των Ναών και της εν γένει περιοχής, στον εμβληματικό βράχο του Εξωμβούργου, ένα έργο που πραγματικά θα είναι έργο ζωής για το νησί μας και πόλος έλξης και ενδιαφέροντος τόσο για τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες.

Η επίσκεψη της Υπουργού ήταν πραγματικά ουσιαστική και ενδιαφέρουσα μιας και το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία και με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, θα δρομολογηθούν όλα αυτά τα θέματα τα οποία υποσχέθηκε ότι θα αποτελέσουν προτεραιότητά της”.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης του στην εκπομπή Νewsroom της EΡΤnews, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, σχολίασε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος...

ΕΛΛΑΔΑ

Μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσε η κακοκαιρία εξπρές, που έπληξε από χθες μεγάλο μέρος της χώρας και φαίνεται ότι πλέον είναι σε αποδρομή. Καταρρακτώδης...

ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος του συντρόφου της, ο οποίος είναι Αμερικανός μπασκετμπολίστας της ομάδας του Περιστερίου, έκανε μία γυναίκα πριν λίγες ώρες....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τους επόμενους στόχους της κυβέρνησης, την οικονομική πολιτική, την ακρίβεια αλλά και την σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου μίλησε στο EΡΤΝews και την εκπομπή «Νewsroom»...