Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Αγία Δωρεά στον Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου

Μια από τις λαμπρότερες και σημαντικότερες εορτές του Χριστιανικού ημερολογίου είναι αυτή της Αγίας Δωρεάς του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η Δωρεά αυτή εκφράζεται με τα λόγια του Ιησού κατά το τελευταίο Δείπνο που συνέφαγε με του μαθητές του, λίγο πριν από το Πάθος «Λάβετε φάγετε…» και «Λάβετε πίετε..», όσο και από την πράξη της έσχατης και ολοκληρωτικής προσφοράς του Σώματος και του Αίματος Του επάνω στο Σταυρό.

Κάθε χρόνο η Αγία Δωρεά τιμάται με μεγάλη επισημότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τη μεγάλη λιτανεία του Παναχράντου Μυστηρίου στους δρόμους των πόλεων και των χωριών.

Στην Ενορία της Μητροπόλεως εορτάσαμε την πανήγυρη την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021.
Η επίσημη Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπό μας Σεβασμιότατο Ιωσήφ.
Είναι η πρώτη Λειτουργία που τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό από την ημέρα της ενθρονίσεώς του. Μαζί του συλλειτούργησε ο Εφημέριος.
Στο ιερό οι μικροί και πρόθυμοι λειτουργοϋπηρέτες εξασφάλισαν την απαραίτητη βοήθειά τους, η χορωδία όπως πάντα άψογη και η παρουσία του κόσμου ικανοποιητική. Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν έγινε η λιτανεία στα δρομάκια της καστροπολιτείας, αλλά η περιφορά του Παναχράντου Μυστηρίου έλαβε χώρα μέσα στο Ναό.

Στο τέλος της τελετής στο προαύλιο του Ναού υπήρξε κέρασμα και ανταλλαγή ευχών, κυρίως προς το νέο μας Ποιμενάρχη που έχει ξεκινήσει πλέον το έργο της καθοδήγησης της τοπικής μας Εκκλησίας.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και μέλος Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Απόδημου Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε),  κ. Μαριέττα Καραμανλή, συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα στη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη Βουλή φέρνει η ΚΟ της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, το θέμα της προσχηματικής υπέρ της αξιοποίησης της αγροτικής...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Νάξος: Ακυρωμένη και η απογευματινή πτήση της Olympic Air – Προσγειώθηκε με δυσκολία η Sky Express Προβλήματα στην έλευση των αεροσκαφών στη Νάξο, δημιούργησαν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κύθνου, για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με τρεις (03) επιβαίνοντες, σε...